Home » Life & Style » Imagini incredibile cu prințesa dolofană cu mustață. A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume

Imagini incredibile cu prințesa dolofană cu mustață. A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume

Manolică Anca / 05.04.2021, 13:54

Imagini incredibile cu prințesa dolofană cu mustață. Aceasta a dat alt sens frumuseții. Deși era dolofană, avea mustaţă și o alură bărbătească, aspectul fizic nu a împiedicat-o să fie vânată de zeci de bărbați. Află întreaga ei poveste.

Prințesa dolofană cu mustață

Atunci când vine vorba despre frumusețe părerile sunt împărțite. Cu toate acestea, în zilele noastre, există parcă un etalon al frumuseții care are la bază niște măsuri standard: 90-60-90 cm. Însă, în vremurile de demult, frumusețea era reprezentată de formele voluptuoase. Acesta este și cazul prințesei Qajar, prințesa dolofană cu mustață, care era considerată foarte frumoasă, motiv pentru care era curtată de zeci de bărbați.

Prințesa Qajar a Persiei, Zahra Khanom Tadj es-Saltaneh (1855-1905) pe numele său real, a redefinit standardele frumuseții de la acea vreme. Dacă atunci când te gândești la familii regale și, mai ales, la prințese, te-ai aștepta la rafinament, grație și o frumusețe deplină, acest lucru a fost demontat în acele vremuri. Prințesa Qajar a Persiei era total opusul acestor calități redefinind frumusețea după propriile standarde. Aceasta nu avea o siluetă trasă prin inel și nici nu purta un corset care să îi mai subțieze talia. Din contră, era dolofană, avea brațe puternice și umeri lați, sprâncenele groase fără o formă conturată, iar lucrul care ieșea cel mai tare în evidență era mustața groasă și neagră.

Prințesa dolofană cu mustață
Prințesa dolofană cu mustață

Viața prințesei Qajar a Persiei

Prinţesa Qajar a fost fiica lui Naser al-Din Shah Qajar (1831-1896), fost conducător al Iranului în perioada 1848-1896. Regele a fost un bărbat foarte frumos și din acest motiv a avut unul dintre cele mai mari haremuri din lume. Unul dintre cei 20 de copii ai lui a fost prințesa Qajar. Ea a fost impusă ca etalon al frumuseții de către tatăl său și, surprinzător sau nu, a fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din acea perioadă.

Potrivit istorisirilor, acesta a luptat pentru drepturile doamnelor și domnișoarelor, militând pentru eliminarea hijabului, vălul islamic pe care toate femeile sunt obligate să îl poarte. De-a lungul vieții, ea a fost pasionată și de artă și scris, fiind pictoriță și scriitoare. De asemenea, ea era persoana desemnată să primească soţiile tuturor regilor, prinţilor sau conducătorilor care veneau la Palatul Regal Persan, pentru că avea calităţi intelectuale deosebite şi era capabilă să poate discuții de nivel înalt.

Prințesa Qajar a Persiei a fost curtată de zeci de bărbați
Prințesa Qajar a Persiei a fost curtată de zeci de bărbați

13 bărbați s-au sinucis din cauza ei

Există o legendă în jurul prințesei care spune că 13 bărbați s-au sinucis din cauza ei. Aceștia ar fi fost fermecați de frumusețea ei. Și fiindcă ar fi fost refuzați, aceștia s-ar fi sinucis. Totuși, este important de menționat faptul că prințesa dolofană cu mustață s-a căsătorit de la 10 ani, astfel că, toată povestea rămâne la nivel de legendă. Ea s-a măritat cu ust Muhammad Khan, un băiat de viţă nobilă cu aceeaşi vârstă. Din mariajul celor doi, au rezultat trei copii.

În primăvara anului 1905, prinţesa Qajar s-a îmbolnăvit de malarie. Fiindcă la acea vreme nu existau tratamente pentru această boală, a murit la 31 de ani. A fost înmormântată aproape de tatăl său, Naser al-Din Shah Qajar.