Home » Life & Style » Lacul blestemat din România. Motivul pentru care toți se feresc de acest loc. Ce faptă înfiorătoare s-a petrecut aici

Lacul blestemat din România. Motivul pentru care toți se feresc de acest loc. Ce faptă înfiorătoare s-a petrecut aici

Manolică Anca / 24.03.2021, 11:52
Lacul blestemat din România. Motivul pentru care toți se feresc de acest loc. Ce faptă înfiorătoare s-a petrecut aici

Lacul blestemat din România. Localnicii din apropiere se feresc cu orice preț de această apă misterioasă. Iată ce faptă înfiorătoare s-a petrecut aici, cu mai bine de 15 ani în urmă. Misterul a rămas neelucidat.

Lacul blestemat din România

Lacul Cozia este considerat un loc blestemat din România. Acesta se află la mai puțin de 10 kilometri de orașul Deva, fiind ascuns în pădurile din împrejurimi. Locul este mai puțin accesibil turiștilor, cei care vor să ajungă aici fiind nevoiți să străbată aproape doi kilometri prin păduri și livezi pe jos sau cu mașini de teren,

Întinderea de apă a apărut după ce o veche carieră minieră a fost inundată. Astăzi, Lacul Cozia este un veritabil sanctuar al animalelor şi păsărilor sălbatice., fiind foarte des vizitat de pescari. Cu toate acestea, localnicii evită să ajungă prea des în aceste locuri, fiindcă o serie de tragedii petrecute în trecut i-au adus o faimă rea, fiind numit adesea și „lacul blestemat”.

Lacul Cozia Foto: Daniel Guţă. Adevărul
Lacul Cozia Foto: Daniel Guţă. Adevărul

Mai mulți oameni au murit înecați în Lacul Cozia

De-a lungul timpului, mai mulţi localnici s-au înecat în apele sale, însă cel mai bizar și, totodată, tragic eveniment a avut loc duminică, 27 noiembrie 2005. Atunci, mai mulți pescari au observat în apropiere de malul lacului un sac din nailon. Atunci când l-au tras la mal, aceștia au avut parte de șocul vieții lor. În interiorul acestuia era cadavrul unui bărbat, în stare avansată de de putrefacție.

Medicii legiști au stabilit că victima, cu vârsta de 35-40 de ani, era decedată de mai multe luni, poate chiar de un an. Pe corp i-au găsit urme cauzate de lovituri puternice în zona coastelor. Legiștii susțin că trupul a fost îndoit de la jumătate, legat cu o cordelină și cu un lanț de macara și apoi îndesat în sac. Mai mult, responsabilul ar fi ancorat o greutate pentru ca sacul să fie tras la fundul apei, în așa fel încât să fie sterse urmele crimei înfiorătoare. Anchetatorii nu au reușit să stabilească identitatea victimei, dosarul penal figurând și acum cu autor necunoscut.

Atunci, autoritățile au lansat mai multe ipoteze. A fost luată în calcul varianta potrivit căreia victima ar fi fost ucisă în bătaie, s-a suspectat că ar fi fost victima unui accident rutier, pe care autorul ar fi vrut să-l ascundă. La începutul anilor 2000, în apropierea orașului Deva au avut loc mai multe crime şi acte de violenţă grave, ale căror autori nu au fost identificați. Un alt caz șocant s-a petrecut în martie 2014, atunci când Marin Berbeceanu, unchiul fostului șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, a fost găsit mort în apele acestui lac, la aproape patru luni de când a fost declarat dispărut. Inițial, au existat suspiciuni cu privire la o moarte suspectă, însă s-a stabilit că bărbatul, în vârstă de 68 de ani, s-ar fi înecat.

Din spusele sătenilor, Lacul Cozia a rămas un loc blestemat din România, în care oamenii nu se aventurează să înoate. Pentru că s-a format într-o zonă cu steril de la vechile mine, nici apa nu este considerată bună. Însă, pescarii se declară foarte încântați de acest lac, pentru bogăția piscicolă, liniștea și priveliștile acestuia.