Home » Life & Style » Numerologie ~ 6 vibrația lunii Ianuarie 2021. La început de an ascultă-ți dorințele inimii

Numerologie ~ 6 vibrația lunii Ianuarie 2021. La început de an ascultă-ți dorințele inimii

Astrolog D. Mădă / 05.01.2021, 09:24
Numerologie ~ 6 vibrația lunii Ianuarie 2021. La început de an ascultă-ți dorințele inimii

Timp, acest cuvânt rostit dintr-o răsuflare este o componentă de nelipsit din foarte multe aspecte. Tot căutăm să-l oprim, când noi oamenii l-am inventat. Tot încercăm să-l schimbăm, când în esență, ar fi înțelept să ne concentrăm atenția pe acțiunile noastre, și poate și mai bine pe impactul pe care deciziile și acțiunile noastre îl formează.

De unde provine numele lunii Ianuarie

Calendarul este o invenție foarte utilă, aș spune eu. Ne ajută să ne amintim de evenimentele care se întâmplă independent de noi, să ne coordonăm cu cele care ne sunt de interes sau, poate chiar să ne urmărim evoluția într-un anumit interval.

Când uit câte zile am la dispoziție într-o anumită lună, îmi place să strâng pumnii și să număr “munții’ și “văile” formate de articulații, unde Ianuarie este primul “munte” cu 31 de zile.

Ca notă istorică, luna Ianuarie a fost introdusă o dată cu apariția calendarului roman, purtând numele zeului Janus (latin pentru usa). Acest zeu se pare că avea două fețe, care-i permiteau să privească în același timp către înapoi (la anul ce s-a încheiat) și înainte (la anul ce urma să se desfășoare). O dată cu stabilirea calendarului Gregorian, Ianuarie a primit statutul de primă lună a anului, marcând începutul unui nou șir de evenimente în viața noastră.

Numerologie. Vibrația cifrei 6
Numerologie. Vibratia cifrei 6

Energia cifrei 6

Întâia lună din 2021 se lasă condusă de energia lui 6, care ne îndeamnă în a ne asculta inima. Este util de știut că la nivel de vibrație numerologică beneficiem de asocierile cu zodiile Balanță și Taur, guvernate de Afrodita ~ planeta Venus, simbolul iubirii.

Continuând pe firul numerelor, vreau să vă reamintesc că avem în față un an Universal de vibrație 5, ceea ce presupune că versatilitatea, creativitatea, curajul, determinarea și testarea propriilor limite se află în centrul atenției. În plus, în luna deja în curs, Venus împraștie praf de stele, aducând în atenția noastră iubirea, căsătoria și parteneriatele de orice natură.

Cu alte cuvinte, este o perioadă în care sufletul caută caldura căminului, a dorinței de uniune având alături oamenii dragi. Este timpul să ne dedicăm emoțiilor, conexiunilor din viața noastră și perspectivelor pe care ni le conturăm. Partea de „cum să procedam cel mai bine” este facilitată de inteligența emoțională pe care suntem datori să o cultivăm constant. Vă propun, să respirați adânc de câteva ori și să începeți cu gesturile simple care vă crează o stare de bine, și vă încurajează să aveți mai mult curaj în acțiune.

Spre exemplu, vă pot fi utile câteva minute de relaxare a minții, fie printr-o meditație concentrată pe respirație, fie notând ce anume vă inspiră în ziua în curs.

Oportunități care pot să apară

Cum 6 este cifra magică de acum, îndemnul vine către a da dovadă de generozitate, compasiune (exprimată/manifestată) în relațiile noastre, fie că vorbim de cei dragi sau comunitatea din care facem parte. Fii atent(ă) la resurse, printre ele se pot regăsi anumite oportunități care pot ajunge la noi, tocmai prin prisma ajutorului oferit celorlalți (Balanța).

Avem posibilitatea de a face surprize plăcute celor dragi, sau celor pe care nu-i cunoaștem, dar cărora le-ar prinde bine un gest în afara sezonului cadourilor. Menționam în articolul dedicat lunii Decembrie că atitudinea de a dărui poate fi dezvoltată și pe parcursul anului, fără ocazii speciale.

În budhism exista 8 simboluri de bun augur, dintre care nodul infinitului care reprezintă iubirea infinită, cât și interdependența tuturor fenomenelor. Însoțind un cadou, el surprinde bucuria creată între cel care oferă si cel care primește. Chiar dacă nu-l ai la îndemână, simbolistica sa te poate inspira să aduci în comportamentul tău zilnic atitudinea care îți deschide porțile posibilităților.

Cred că “responsabilitate” este un cuvant cheie, integrat de cifra 6. Mai ales atunci când alegem să întreprindem orice acțiune de întrajutorare a celor dragi, fie că este vorba de copii sau familia de rădăcina/extinsă, a fi responsabil și a-ți asuma să duci la bun sfârșit aceste idei dă dovadă de maturitate emoțională în primul rând.

Numerologie. Cum ne influențează cifra 6
Cum ne influențează vibrația cifrei 6

Cum vor fi influențate relațiile de dragoste

De asemenea, persoanele care sunt singure pot fi atinse de Săgeata lui Cupidon, relațiile clădite acum având o fundație care poate rezista “încercărilor” ce apar cu trecerea timpului. Asta presupune ca iubirea să fie însoțită de implicare, dedicare și dorința activă de a înțelege partenerul respectiv partenera.

Cupluri noi, cât și cupluri mai vechi, al căror liant este dragostea vor beneficia de o vibrație înaltă în relație. În traducere liberă, asta presupune că sub energia lui 6, sunt favorizate comunicarea, înțelegerea și aprofundarea relației prin exprimarea sentimentelor de iubire și consolidarea legăturilor (Taur). Un moment prielnic pentru cei care doresc să întemeieze un cămin, să-și oficializeze relația, să-și asume responsabilitatea de a progresa și prin energia cuplului, și chiar de a avea un copil.

La pol opus vibrația lui 6 împreună cu praful magic al lui Venus se spulberă, și zboară la prima mângâiere a vântului dacă lipsește sinceritatea, sau chiar loialitatea între cei doi parteneri. Statistic vorbind relațiile fragile, lipsite de profunzime și maturitate emoțională duc la tot felul de despărțiri, precum divorțul. În acest caz, sunt bune plimbările în parc în timpul cărora să ne gândim la ce a fost minunat în relația ce tocmai s-a încheiat, și la faptul că ea a ajuns la final pentru că nu ne mai susținea un viitor echilibrat, și pentru că ne deschide drumul către noi experiențe.

Numerologie
Numerologie

E timpul să eliberăm ce nu ne mai reprezintă

Dacă nu și-au făcut apariția pe lista de intenții pentru anul acesta, luați în considerare că a sosit timpul să eliberăm tot ce nu mai face parte din noi (relații, situații, lucruri). Chiar dacă nu avem două chipuri, precum zeul roman, avem memoria inimii, care ne ajută să apreciem tot ce a fost frumos în trecut, la fel de bine ca tot ce ne-a fost provocator și ne-a ajutat să ajungem în punctul de acum.

Cu iubire de sine, iubire față de semenii noștri și cu responsabilitatea de a contribui la o lume mai senină, vă invit să vă bucurați de momentul prezent, în templul sufletului și în societatea pe care de un an încoace învățăm să o îngrijim și să o privim cu ochi mai înțelegători .

Dacă din punct de vedere profesional vă regăsiți printre consilieri, terapeuți, avocați sau mediatori, energia lui 6 vă este de folos, doar să vă activați intențiile la atributele ei. În egală măsură , pot beneficia de vibrația acestei luni cei născuți pe 6, 15, 24 și persoanele cu vibrație numerologică 6 sau 33 la destin (adunând toate cifrele din data de naștere).

Smaraldul, piatra despre care legenda spune că deține frumusețea infinită a lui Venus, și Opalul, cu ale sale proprietăți de a depăși inerția în gândire, exprimare și acțiune, sunt pietrele care pot fi purtate ca și talisman.