Home » Life & Style » Povestea incredibilă a Valentinei Vassilyev. Cum a născut 69 de copii în 76 de ani. Imagini cu familia numeroasă

Povestea incredibilă a Valentinei Vassilyev. Cum a născut 69 de copii în 76 de ani. Imagini cu familia numeroasă

Manolică Anca / 18.01.2021, 15:24

Copiii sunt reațiunea de a trăi a oricărui părinte. Deși în zilele noastre, majoritatea dintre noi alegem să avem doar doi trei copii, istoria ne povestește despre o femeie care a născut nu mai puțin de 69 de copii în 76 de ani de viață. Povestea incredibilă a Valentinei Vassilyev, femeia care deține și recordul mondial Guinness pentru cei mai mulți copii vreodată.

Povestea incredibilă a Valentinei Vassilyev

Povestea incredibilă a Valentinei Vassilyev datează din secolul al XVIII-lea, între anii 1707-1782. Aceasta a fost soția țăranului Feodor Vassilyev, originari din Shuya, Rusia. Se spune că Valentina a murit la vârsta de 76 de ani, după ce a lăsat în urmă 67 de copii, pentru că doi dintre aceștia par să fi decedat în copilărie. Conform Guinness World Records, care a numit-o „cea mai prolifică mamă din toate timpurile ”, aceasta a trecut prin 27 de nașteri pe cale naturală, fără vreun fel de anestezie, având 16 perechi de gemeni, 7 triplete și 4 cvadruplete.

Sigur că aceasta nu a născut pentru întreaga perioadă a vieții sale. În urma unui calcul al anilor „fertili”, aceștia ar fi în perioada 1725-1765. Așadar, 27 de nașteri în 40 de ani. Deși este greu de crezut, potrivit calculelor BBC, Valentina Vassilyeva ar fi putut avea sarcini de 37 de săptămâni cu gemeni, sarcini de 32 de săptămâni cu triplete și sarcini de 30 de săptămâni cu cvadruplete. Deși o sarcină are în jur de 40 de săptămâni, în cazul femeilor care duc mai mulți copii în pântece deodată, există o probabilitate mai mare ca travaliul să vină mai devreme.

Numeroasa familie Vassilyev
Numeroasa familie Vassilyev

Mama eroină a fost însărcinată 18 ani

Așadar, ajungem la un total de 936 de săptămâni. Cum un an este format din 52 de săptămâni, împărțind numerele rezultate, se obțin 18 ani. Deci, mama eroină și-a petrecut 18 ani din viață fiind însărcinată, trecând de atâtea ori prin toate greutățile unei sarcini. Greu de crezut,, nu-i așa? Totuși, există experți care se îndoiesc de faptul că o femeie a putut rezista atâtor sarcini, având în vedere că în secolul 18 în Rusia nu existau atâtea medicamente și tratamente de specialitate ca în zilele noastre. Mai mult, pe atunci, oamenii se ocupau cu muncile agricole în mare parte, iar asta înseamnă un efort mare pentru femei.

În ciuda a acestor îndoieli științifice, există fapte istorice care vorbesc în favoarea vasilievilor. O listă trimisă de Mănăstirea Nikolskiy la Moscova, pe 27 februarie 1782, dovedea că Feodor Vasiliev avea 82 de copii în viață la acea vreme, din 2 căsătorii. A doua soție i-a dăruit 18 copii: 12 gemeni și 6 triplete. Datele din listă au fost publicate în 1834 în Panorama Saint-Petersburg. Nu se știe însă cum soțul a reușit să întrețină o familie atât de numeroasă, având în vedere că nu avea avere.

În anul 1783, The Gentleman’s Magazine a publicat un articol care vorbea despre cazul lui Vasiliev. Autorul spune că „fecunditatea extraordinară” poate proveni de la „bărbatul singur, sau femeia, sau ambele împreună”, dar este mai probabil ca motivul să fie Feodor, întrucât povestea a fost repetată cu a doua sa soție.