Home » Life & Style » Rețetă de negresă de post. Ingredientele care îi dau un gust desăvârșit

Rețetă de negresă de post. Ingredientele care îi dau un gust desăvârșit

Manolică Anca / 23.03.2021, 17:16
Rețetă de negresă de post. Ingredientele care îi dau un gust desăvârșit

Vrei să îți răsfeți familia și în post cu ceva dulce, deosebit? Atunci venim în ajutorul tău o rețetă de negresă de post, perfectă pentru această perioadă, cu care sigur îi vei cuceri pe cei dragi. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara cea mai simplă și rapidă rețetă de negresă de post.

Rețetă de negresă de post

Negresa este una dintre cele mai populare prăjituri, pe care gospodinele aleg să o facă adesea în zilele de post, atunci când nu se consumă lapte și ouă. Această rețetă de negresă de post este simplă și rapidă, rezultatul fiind foarte „pufos”. Nu trebuie decât să respecți câțiva pași simpli și, cu siguranță, cei dragi îți vor aprecia efortul. Iată de ce ingrediente ai nevoie.

Ingrediente

  • 420 g de făină
  • 300 g de zahăr
  • 2 lingurițe rase de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură de oțet
  • 1/2 linguriță de praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 linguri de cacao
  • 200 ml de apă
  • 120 ml de ulei vegetal
  • cafea după gust
  • 1 esență de vanilie
  • nuci mărunțite
  • opțional: zahăr pudră pentru ornat
Rețetă de negresă de post
Rețetă de negresă de post

Mod de preparare

Pentru început, se preîncălzește cuptorul la o treaptă mare, de preferat 200 de grade, după care se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Într-un bol mare, se adaugă făina, peste care se pun restul de ingrediente uscate: zahăr, cacao, sare, bicarbonat. Se amestecă foarte bine cu un tel, până cât se observă că această compoziție devine omogenă. Ulterior, se adaugă apa, uleiul și esența de vanilie și se amestecă până se obține un aluat destul de lichid, dar omogen.

Următorul pas este adăugarea compoziției în tavă. Se uniformizează aluatul cu o spatulă sau se mișcă ușor tava până când compoziția se întinde în toată tava. După asta, tava se dă la cuptor la foc mediu spre mic, vreme de aproximatv 30 de minute. Se poate face testul scobitorii. Dacă scobitoarea este curată înseamnă că negresa este gata și se poate scoate de la cuptor și lasă la răcit. După ce aceasta s-a răcit, se pudrează cu zahăr și se taie în bucăți egale. Pentru un plus de gust și savoare, pe deasupra se poate adăuga și un strat de ciocolată sau înghețată!

Reacția dintre oțet și bicarbonat de sodiu este secretul datorită căruia prăjitura iese înaltă și aerată. Pentru cele mai bune rezultate, acestea se adaugă ultimele în compoziție. O lingură de cafea instant este un plus care face prăjitura și mai delicioasă. De asemenea, dacă dorești ca această prăjitură să aibă și niște proteine, poți folosi 1/2 cană de făină de ovăz (macină 1/2 cană de făină de ovăz foarte fină) pentru o jumătate de cană de făină de grâu și adaugă și câteva bucăți de nuci.

Spor în bucătărie și poftă bună!