Home » Life & Style » Stațiuni balneare pentru tratarea reumatismului. Top 5 alegeri din România

Stațiuni balneare pentru tratarea reumatismului. Top 5 alegeri din România

Manolică Anca / 28.12.2020, 17:38
Stațiuni balneare pentru tratarea reumatismului. Top 5 alegeri din România

Reumatismul și osteoporoza îți provoacă încontinuu dureri și nu știi ce să mai faci pentru a scăpa de ele? O soluție eficientă în tratarea sau ameliorarea durerilor poate fi o vizită într-o stațiune balneară. Pe lângă faptul că te vei putea bucura de un concediu relaxant, vei beneficia și de un program de tratamente speciale, folositoare în tratarea durerilos articulare și osoase. Am pregătit pentru tine Băile Felix, cea mai mare stațiune balneară din România de stațiuni balneare în care poți merge pentru tratarea reumatismului.

Stațiuni balneare pentru tratarea reumatismului

Apele termale și tratamentele cu nămol sunt eficiente în ameliorarea durerilor specifice afecțiunilor precum reumatismul sau osteoporoza. Iar acest lucru este posibil, datorită combinatiilor de minerale care se regăsesc în acestea. Sulful și sarea, elementele regăsite adesea în concentratii mari în apele termale, au un impact major asupra sănătății oaselor și articulațiilor.

Împreună cu tratamentul medicamentos recomandat de medic, curele balneare anuale sau bianuale pot ameliora simțitot durerile. Este important să repecți cu strictețe recomandările făcute de cadrele medicale în timpul curelor balneare, dar și dupa ce aceastea se încheie, pentru a prelungi cât mai mult efectele benefice ale acesteia.

Băile Felix, cea mai mare stațiune balneară din România
Băile Felix, cea mai mare stațiune balneară din România

Top 5 alegeri din România

Iată care sunt cele mai cunoscute stațiuni balneare pentru tratarea reumatismului, unde ar trebui să mergi ori de câte ori ai ocazia.

1. Sovata – situată în judetul Mures, Sovata face parte din circuitele turismului balnear încă din anul 1597. Lacurile din această zonă sunt recunoscute pentru bogăția în sodiu și clor. Totodată, aici este prezent și fenomenul cunoscut drept heliotermie, ceea ce înseamnă că pe perioada verii temperatura apei se modifică în funcție de cantitatea de căldură acumulată de la soare. Apa caldă este protejată de apa proaspăt venită din râurile din jur, care se mentine deasupra, precum un înveliș protector.

Persoanele care sufera de boli reumatice pot observa o ameliorare a simptomelor acestor afecțiuni încă după prima cură de tratament. De asemenea, și pacienții care suferă de spondiloză, afecțiuni ale glandei tiroide sau de boli cardiovasculare.

2. Băile Felix – cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România. Este ideală pentru pacienții care se confruntă cu reumatismul, osteoporoza, precum și pentru cei care au diverse afecțiuni neurologice sau ginecologice. Hidroterapia, electroterapia, dar și împachetările cu parafină au o cotribuție eficientă în ameliora durerilor articulare și osoase. Apele stațiunii sunt oligominerale hipertermale, bicarbonate, bogate în sulf și calciu.

3. Techirghiol – deja foarte renumită pentru nămolul cu efect terapeutic, stațiunea balneoclimaterică este și ea extrem de recomandată pacienților diagnosticați cu astfel de afecțiuni. Băile cu nămol, combinate cu cele cu apă sărată, ajută la combaterea procesului inflamator și totodată duc la încetinirea evoluției bolilor osoase și articulare.

4. Băile Govora – dacă această stațiune îți este mai la îndemână, află că și aici se pot face tratamente cu nămol. Însă, vedetele stațiunii sunt apele cu iod și brom, extrem de eficiente în tratarea afecțiunilor osoase și articulare, precum și în ameliorarea afecțiunilor respiratorii.

5. Căciulata închide de stațiuni balneare foarte cunoscute pentru tratarea reumatismului. Datorită apelor minerale sulfuroase, bromurate, clorurate și calcice, persoanele care se confruntă cu probleme ale articulațiilor și ale oaselor se vor declara mulțumite de efectele terapiilor.

Pe lângă aceste tratamente, este importantă și adoptarea unui stil de viață mai sănătos, cu o alimentație echilibrată și efort fizic cu regularitate. Mișcarea este foarte importantă pentru oase și articulații, mai ales după o anumită vârstă, atuci când șansele de a apărea aceste afecțiuni sunt mai ridicate.