Home » Life & Style » Știri mondene » Alexandru Arșinel – declarație de avere: terenuri, proprietăți, bani. Ce sumă impresionantă câștigă lunar

Alexandru Arșinel – declarație de avere: terenuri, proprietăți, bani. Ce sumă impresionantă câștigă lunar

Manolică Anca / 03.02.2022, 14:20

Alexandru Arșinel este, fără dar și poate, unul dintre cei mai cunoscuți, apreciați și iubiți actori de la noi din țară. Are în spate o carieră împresionantă, petrecând peste 60 de ani pe scenele marilor teatre românești. În vârstă de 82 de ani, actorul a reușit să strângă o adevărată avere de-a lungul timpului, devenind unul dintre cei mai bogați artiști din țara noastră. Iată ce scrie în declarația sa de avere.

Ce avere impresionantă a adunat Alexandru Arșinel, în cei 60 de ani de carieră

Alexandru Arșinel este unul dintre cei mai mari actori ai României, dar și unul dintre cei mai bogați. De la debutul său în lumea teatrului, în 1962, și până în prezent, actorul și-a carieră impresionantă, dar și o avere pe măsură. În ultima declarație de avere făcută publică de maestru, acest lucru se dovedește din deplin.

Conform declarației completată la începutul lunii iunie 2020, Alexandru Arșinel a încasat venituri din mai multe surse, în valoare de peste 300.000 de lei, adică peste 25.000 de lei lunar. 79.366 de lei a primit într-un an pentru funcția de director adjunct pe care a ocupat-o la Teatrul „Constantin Tănase”, la care s-a adăugat suma de 30.120 de lei din drepturile de proprietate intelectuală pe care le primește ca actor la același teatru.

La aceste sume se adaugă indemnizația de revoluționar în valoare de 33.720 lei, pensia sa de drept de 73.512 lei, o indemnizație de merit din partea Ministerului Culturii de 74.772 lei și o altă indemnizație de handicap gr. 2 pentru că o îngrijeşte pe soţia bolnavă, în valoare de 10.800 de lei.

Terenuri, case și depozite la bănci

Actorul deţine 4 terenuri: o cotă parte din două terenuri situate în Dolhasca şi două terenuri integrale la Sinaia şi Samurcaş – Crevedia. Deține şi trei case de vacanţă şi un apartament la Bucureşti, precum şi un autoturism marca Toyota, din anul 2005.

Alexandru Arșinel
Alexandru Arșinel

Alexandru Arşinel mai are și 12 depozite bancare, dintre care nouă în lei, două în euro şi altul în dolari. De asemenea, în declarația sa de avere (vezi AICI) mai apare o colecţie de timbre, a cărei valoare a fost stabilită la 5.000 de euro, și un împrumut în valoare de 100.000 de euro oferit fiului lui, Bogdan Arşinel.

S-a plâns recent că primarul Capitalei nu i-a mai prelungit contractul de director adjunct la teatru

Recent, Alexandru Arşinel s-a plâns că primarul Capitalei, Nicuşor Dan, nu i-a mai prelungit contractul pe care îl avea cu Teatrul „Constantin Tănase”. El ocupa funcția de director adjunct, pentru care era remunerat cu 79.366 de lei pe an.

Alexandru Arșinel
Alexandru Arșinel

„Dintotdeauna artiștii au fost prost plătiți. Eu ca să ajung să am bucuria unei răsplate mai generoase a trebuit să muncesc de mi-au sărit ochii. Exceptând teatrul unde leafa era leafă a trebuit să te zbați să mai faci ceva, să joci într-un serial… A trebuit să fac multe alte lucruri, să muncesc aproape non-stop. Aici am avut norocul să am și o parteneră care nu se plângea niciodată, era conectată la tot ceea ce trebuia să facem ca să și lăsăm ceva în urmă.

Dacă un actor crește și ajunge la un anumit nivel și un timp este respectat de forul respectiv (n.r. de primărie), dacă se schimbă peste patru ani, nu ne mai bagă în seamă. Nu există o grilă care să pună la punct repectul față de acești oameni care sunt conectați mereu la efortul acesta”, declara Alexandru Arșinel pentru impact.ro.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, marţi, că Arşinel este în prezent actor colaborator al Teatrului „Constantin Tănase”, mandatul de director artistic (adjunct) nemifiindu-i prelungit.