Home » Life & Style » Știri mondene » Ce avere a ajuns să aibă Eminem, unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți din lume

Ce avere a ajuns să aibă Eminem, unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți din lume

Violeta Badea / 16.06.2021, 10:11

Eminem este unul dintre cei mai consacrați artiști hip hop. Câștigător de premii Grammy, cu 170 de milioane de albume vândute, cu zeci de hit-uri pe locul unu în topurile internaționale, cu piese de peste un miliard de vizualizări pe Youtube, rapper-ul a ajuns să fie unul dintre cei mai bogați artiști. Iată ce avere a ajuns să aibă Eminem.

Ce avere a ajuns să aibă Eminem

Eminem, pe numele real Marshall Bruce Mathers III, acum în vârstă de 48 de ani, este unul dintre cei mai apreciați artiști americani, ajungând să influențeze generații întregi. Rapper-ul și-a câștigat notorietatea după lansarea albumului The Marshall Mathers LP, în luna mai a anului 2000. La scurt timp, acesta a devenit cel mai bine vândut album din istorie, cu 21 de milioane de copii distribuite pe tot mapamondul.

Acela a fost doar începutul pentru Eminem. Ulterior, artistul a reușit să vândă  peste 170 de milioane de albume și a ajuns pe locul 9 în topul artiștilor cu cele mai mari vânzări din toate timpurile. Astfel, Eminem a ajuns să strângă o avere colosală. Conform estimărilor, artistul ar avea în conturi peste 230 de milioane de dolari.

Pe lângă muzică, rapper-ul obține bani și din mai multe contracte de publicitate, articole vestimentare sau din Youtube. În plus, artistul a promovat mai multe branduri de top. De asemenea, acesta are și o casă de discuri, Shady Records. Eminem și-a investit o parte din avere în proprietăți imobiliare și în autoturisme de lux.

Eminem pe scena
Eminem

Despre Eminem

Marshall Bruce Mathers III s-a născut pe data de 17 octombrie 1972, în Missouri și a devenit cunoscut sub numele de Eminem. Artistul s-a născut într-o familie destrămată. Tatăl rapperului era alcoolic, dependent de droguri și a părăsit-o pe mama lui Eminem, Debbie, care avea doar 15 ani atunci când a născut.

Debbie și-a luat copilul și a ajuns să trăiască prin locuințele sociale, a ajuns dependentă de droguri și nu reușea să păstreze niciun job mai mult de câteva luni. În cele din urmă, aceasta s-a mutat în Detroit, unde Marshal era hărțuit de copiii mai mari pe stradă și la școală. Artistul a povestit că a ajuns chiar la spital cu o hemoragie cerebrală în urma unui episod de bullying.

Fiind supus la tot felul de agresiuni, Eminem a renunțat să mai meargă la școală și a repetat clasa a noua de trei ori. La vârsta de 14 ani și-a descoperit pasiunea pentru muzică rap și a început să participe la tot felul de concursuri sub numele de M&M, de la inițialele sale, apoi a devenit Eminem. Surprinzător sau nu, artistul nu s-a bucurat la început de succes, fiind huiduit și jignit. Publicului i-a fost greu să accepte un băiat alb într-un lume predominată de rapperi de culoare.

Eminem a suferit de depresie

La doar 15 ani, Eminem a cunoscut-o pe viitoarea sa soție și mama fiicei sale, Kim Scott. În anul 1995, femeia a născut-o pe Hailie, iar cei doi s-au căsătorit în anul 1999. Din păcate, mariajul celor doi nu a durat prea mult. De-a lungul timpului, Eminem și Kim s-au împăcat și s-au certat de mai multe ori. De altfel, rapper-ul a scris câteva versuri dure atât pentru mamei sa, cât și pentru fosta soție.

La 24 de ani, Eminem s-a văzut cu o fetiță pe care nu o putea întreține financiar, iar primul său album, Infinite, s-a dovedit a fi un eșec total. Artistul s-a angajat, dar a fost concediat la scurt timp. Șomer, falit și cu o soție care l-a părăsit, Eminem a căzut în depresie. Artistul a fost aproape de moarte, în urma unei supradoze de medicamente.

Totuși, Eminem a luptat și a ajuns să participe la un concurs Rap Olympics MC Battle. Acolo a ocupat locul doi, iar după concurs i s-a cerut un demo. Din fericire, Dr. Dre a ascultat demo-ul lui Eminem și a rămas uimit de culoarea pielii și de talentul său. Ulterior, cei doi s-au cunoscut și au înregistrat piesa „My Name Is“.

A urmat o apariţie pe Kid Back’s Devil Without a Cause care l-a făcut să devină cunoscut. Dr. Dre a știut exact cum să-l facă vizibil și cum săi pună în valoare imaginea. În anul 1999, Eminem își trece pe foaie toate întâmplările nefericite din copilăria sa și publicul îl aduce în topul celor mai apreciați artiști de rapp.

În anul 2002, artistul obține Premiul Oscar pentru cea mai bună melodie originală pentru „Lose Yourself“.  La mai bine de 20 de ani de la debutul său, Eminem scoate încă piese noi și produce albume pentru tinerii talentați, iar fiica a ajuns la vârsta de 25 de ani și este extrem de frumoasă și talentată.