Home » Life & Style » Știri mondene » Cum arăta Horia Brenciu, la 21 de ani, la începuturile sale în televiziune. Imagini de colecție

Cum arăta Horia Brenciu, la 21 de ani, la începuturile sale în televiziune. Imagini de colecție

Manolică Anca / 04.10.2021, 16:59

Horia Brenciu este unul dintre cei mai apreciați și iubiți oameni de televiziune din România. A debutat în carieră ca prezentator, după care a urmat un drum frumos în lumea muzicală. Cu siguranță cei care l-au urmărit de-a lungul carierei își amintesc de primele sale apariții la TV, pe vremea când prezenta emisiunea Robingo, la TVR 1. Imagini inedite cu Horia Brenciu, la 21 de ani.

Cum arăta Horia Brenciu când a intrat în televiziune

Prima apariție televizată a lui Horia Brenciu a avut loc în 1993, pe când avea numai 21 de ani. El a apărut la TVR,  în cadrul emisiunii „Concurs de seducție”, care se realiza la acea vreme pe litoral. După puțin timp, el a ajuns să prezinte  prima ediție a concursului interactiv Robingo, din cadrul aceleiași televiziuni. Acela a fost și momentul său de lansare, fiind selectat de realizatorul Doru Dumitrescu, care l-a văzut la emisiunea de pe plajă.

În luna octombrie avea să fie angajat la televiziunea publică, urmând să prezinte Robingo până în anul 1998. De la debut s-au scurs ceva ani, dar artistul își amintește și acum, la 28 de ani de la acel moment, de faptul cî nu a reușit deloc să doarmă cu o zi înainte. Amintirile îl copleşesc și în prezent. Era un tânăr cu multe vise în buzunare.

„3 octombrie 1993… Prima mea apariție oficială pe postul public de televiziune s-a produs într-o duminică, direct în prime time, acum fix 28 ani! Era Robingo, prima licența internațională din România a unui format de televiziune străin.

Îmi amintesc perfect că nu dormisem deloc cu o noapte înainte, iar toate cuvintele pregătite pentru începutul emisiunii s-au evaporat brusc, imediat cum mi-am auzit numele. Aveam 21 ani. Restul e… istorie”, a scris Horia Brenciu pe rețelele de socializare.

Horia Brenciu, la 21 de ani
Horia Brenciu, la 21 de ani

Anii au trecut, iar el se bucura de tot mai mult succes

Anii au trecut, iar cariera lui s-a transformat încet, încet. Între 1996 și 1999 el a fost moderatorul concursului de muzică pentru copii, Tip Top Minitop, după care a apărut în emisiunea Kiki Riki Miki. În 2000 a decis să părăsească postul național de televiziune și să se mute la Antena 1, unde prezintă emisiuni până în 2003. Ulteior, au urmat mai multe apariții, vreme de un an, în unele emisiuni difuzate de către postul de televiziune Național TV.

Au urmat alte și alte proiecte, precum Dansează printre Stele, X Factor de la Antena 1, Vocea României de la Pro TV, iar acum este „detectiv” la emisiunea difuzată „Masked Singer România”, de pe Pro TV, alături de INNA, Mihaela Rădulescu și actorul Alex Bogdan.

Tot în televiziune şi-a cunoscut şi soţia

Horia Brenciu are o familie fix pe sufletului lui, veselă și plină de energie. Chiar dacă s-au căsătorit în 2014, acesta își cunoaște soția, pe Alice Dumitrescu, încă de acum mulți ani, ei având o relație din 1995. Au fost prieteni la început, apoi s-au îndrăgostit, au devenit părinți și, în cele din urmă, au spus „DA” și în fața ofițerului Stării Civile.

Horia și Alice au fost prieteni la început și au tatonat terenul mult timp. Cei doi au împreună o fetiță, pe Mina, care a venit pe lume la 1 noiembrie 2012 și un băiat, Toma, pe care l-au înfiat. De asemenea, Alice mai are două fete mai mari dintr-o altă căsnicie, pe nume Andreea și Maria.

Familia Brenciu
Familia Brenciu

Și Alice lucrează în industria de entertainment, la fel ca soțul ei. Ea este producător de televiziune, lucrând în trustul Instact Antena Group și, mai apoi, la Digi 24, unde realiza Superjurnal.

„Ne-am cunoscut în TVR, cu sute de ani în urmă. Am făcut paşi multi până să devenim un cuplu. Şi unul, şi celălalt. Alice mi-a fost producător de trei ori, la TVR în 1999, la Naţional TV în 2004 şi la Pro TV în 2006. Ultima experienţa ne-a apropiat şi mai mult. Chiar dacă au existat perioade mai puţin bune, le-am depăşit cu zâmbete, cu înţelegere, cu generozitate şi multă iubire’’, a povestit Horia Brenciu, acum ceva timp.