Home » Life & Style » Știri mondene » Elena Ceaușescu și Cătălin Botezatu. Ce relație a avut designerul cu Tovarășa

Elena Ceaușescu și Cătălin Botezatu. Ce relație a avut designerul cu Tovarășa

Manolică Anca / 02.12.2021, 08:56
Elena Ceaușescu și Cătălin Botezatu. Ce relație a avut designerul cu Tovarășa

Cătălin Botezatu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați designeri de modă din România. Creatorul a cunoscut succesul în urmă cu ani buni, în vremea regimului comunist, atunci când era încă model. Devenise preferatul Tovarășei. Recent, Cătălin Botezatu a vorbit despre relația pe care a avut-o cu Elena Ceaușescu la acea vreme.

Cătălin Botezatu, un nume imporatant în lumea modei

În vârstă de aproape 55 de ani, Cătălin Botezatu este de mult timp unul dintre cei mai renumiți designeri de modă din România. În tinerețe el a practicat și meseria de fotomodel, fiind considerat un copil teribil al modei, un manechin destul de nonconformist. Asta pentru că, la acea vreme, erau la modă pletele.

Primii pași în cariera de model i-a făcut în anul 1984, ca manechin al Casei de Modă Venus, condusă la acea vreme de Zina Dumitrescu. Roadele muncii au început să vină foarte repede, pentru că în anul următor a ajuns să primească la Frankfurt, titlul de „Cel mai bun manechin al anului în Europa”. A devenit rapid cunoscut și la noi în țară, fiind susținut de Tovarășa, Elena Ceaușescu.

Ce relație au avut Elena Ceaușescu și Cătălin Botezatu

Șarmul și frumusețea lui Cătălin Botezatul l-au ajutat să o cucerească rapid pe Elena Ceaușescu. A devenit preferatul ei, la fiecare eveniment lui revenindu-i privilegiul de a-i oferi flori acesteia. Astfel, nu au întârziat să apară nici zvonurile potrivit cărora cei doi ar avea o relație mult mai apropiată, intimă.

Cătălin Botezatu, în tinerețe
Cătălin Botezatu, în tinerețe

El era un invitat permanent la evenimentele organizate de cuplul Ceaușescu. A povestit cum era urmărit de Securitate, iar fiecare petrecere venea la pachet cu controale amănunțite. Însă, faptul că Elena Ceaușescu avea o afinitate pentru designer l-a avantajat mult pe acesta.

„Noi am avut o relație foarte frumoasă și foarte bună. Într-un complex de împrejurări, doamna Elena Ceaușescu a anunțat că mă dorește doar pe mine să îi ofer flori, am devenit într-un mod tacit preferatul ei. Datorită dânsei, în mai puțin de 24 de ore, am primit buletin de București.

Au urmat și intimități, dar mai târziu. Dar nu era ușor să fiu preferatul Elenei Ceaușescu.”, a declarat Cătălin Botezatu pentru Fanatik.

Cătălin Botezatu: „Am avut o relație foarte specială”

Ani la rândul s-a tot zvonit despre Cătălin Botezatu că ar fi avut o relație intimă cu Elena Ceaușescu, însă creatorul de modă nu a confirmat nici infirmat niciodată aceste zvonuri. Acesta a mai spus că nu se ajungea așa ușor la ea, subliniind faptul că trebuia să aibă analizele la zi și starea de sănătate perfectă înainte de a o vizita.

„La fiecare ofertă de flori, trebuia să fiu cu analizele la zi, nu trebuia să fiu răcit. Am avut șansa să mai merg, să mai beau câte o cafea prin Palatul Primăverii.

S-a scris că am fost amantul Elenei Ceaușescu, ce pot să spun eu e că am avut o relație foarte specială, dar un bărbat adevărat nu spune niciodată ce femei a avut. Prin patul meu au trecut foarte multe femei celebre, cu soți celebri, sau măritate în acel moment”, a completat designerul.

Fostul jurat de la „Bravo, ai stil!” a recunoscut, de asemenea, că a reușit să adune o avere frumușică lucrând ca model în perioada comunismului. Contractele designerului erau atât de profitabile, încât ar fi putut să își cumpere o mașină nouă după fiecare prezentare de modă.