Home » Life & Style » Știri mondene » Mihai Bobonete – 4 lucruri mai puțin știute despre actorul de la Pro TV. De unde a moștenit simțul umorului și ce tatuaj neașteptat are pe corp

Mihai Bobonete – 4 lucruri mai puțin știute despre actorul de la Pro TV. De unde a moștenit simțul umorului și ce tatuaj neașteptat are pe corp

Manolică Anca / 01.11.2021, 10:26

Mihai Bobonete se bucură de un mare succes, atât ca actor, cât și ca stand-up comediant. Cu toate că nu are studii în actorie, rolul lui Bobiță din „Las Fierbinți” îi vine mănușă. Ba chiar este confundat adesea cu personajul său. Povestea celebrității lui a spus-o chiar el. Află cum a ajuns actor, deși a studiat Electrotehnica.

Mihai Bobonete, actorul iubit de o țară întreagă

Mihai Bobonete, actorul care îi dă viață, de zece ani încoace, cârciumarului Bobiță este una dintre cele mai carismatice figuri publice de la noi. Este foarte apreciat de toată lumea, indiferent de rolurile jucate în filme sau de aparițiile în show-urile de stand-up comedy care stârnesc hohote de râs. Și el la rândul lui iubește să facă oamenii să râdă, meseria pe care și-a ales-o potrivindu-i-se de minune.

Mihai Bobonete s-a născut pe 14 iunie 1980 la Craiova, însă cariera mamei sale de inginer agronom a forțat familia să se mute la Giurgeni, nu după foarte mult timp, într-o fermă de stat cu faimă în regimul comunist, un IAS. Astfel, Bobonete și-a trăit copilăria împărțindu-se între bunica maternă, pe Valea Roșie, în Craiova, și Giurgeni.

În fiecare dintre aceste locuri și-a format câte o gașcă de prieteni „pontoși” și de nedespărțit. Așa avea să se cunoască și cu prietenul lui cel mai bun, Mihai Rait, „fratele” lui Bobiță din celebrul serial, care i-a fost coleg de bancă în școala generală.

Cum arătau Bobiță și Dorel din Las Fierbinți, în urmă cu 20 de ani / Foto: Captură Instagram Mihai Rait
Cum arătau Bobiță și Dorel din Las Fierbinți, în urmă cu 20 de ani / Foto: Captură Instagram Mihai Rait

A început două facultăți, dar nu a terminat niciuna

După ce a terminat liceul la Slobozia, Mihai Bobonete s-a înscris la Facultatea de Electrotehnică din Craiova, unde avea să o întâlnească și pe femeia vieții lui, Cătălina, cu care are doi copii, pe Octav și pe Maria. Din păcate, vestea morții bunicii materne îi lasă o durere imensă în suflet, motiv pentru care a decis să rupă orice legătură cu Craiova, cu ingineria, cu întreaga viață de până atunci.

La Facultatea de Actorie s-a înscris la 23 de ani, grație sau din cauza lui Octavian Strunilă, care l-a convins în timp ce se aflau pe o terasă la Costinești. Coincidență sau nu, pe aceeași terasă avea să fie convins și prietenul său, Mihai Rait, peste un an, să dea la actorie.

„Băusem toată noaptea și dimineața a zis: „Nu vrei să te faci actor?”. A fost o decizie de moment. M-am pregătit pentru admitere cu Strunilă, el m-a învățat bine monologuri, o poezie, două și cam aia a fost. Am intrat din prima, da”, a povestit el.

Cu toate că a început două facultăți, Mihai Bobonete, nu a terminat nici una. Iar decizia de a abandona studiile i-a aparținut doar lui. „Tata mă vedea inginer. De altfel, când am plecat din Craiova, repetam anul IV la Electrotehnică. Chipurile, îl aprofundam. Am avut 24 de restanțe”, a povestit Mihai Bobonete, la un moment dat.

Mihai Bobonete, alături de soția sa și cei doi copii
Mihai Bobonete, alături de soția sa și cei doi copii

De unde a moștenit talentul actoricesc și simțul umorului

Norocul i-a surâs, iar pasiunea pentru actorie avea să înflorească după ce l-a întâlnit pe Dan Chișu. El a știut să fure meserie de la toți marii actori cu care a lucrat de-a lungul timpului și așa s-a format cum îl vedem astăzi, în magistralul rol al lui Bobiță, în episoadele de stand-up comedy sau la cârma diferitelor show-uri TV.

Despre simțul umorului acesta spune că l-a moștenit de la rudele sale din Oltenia. „Fiind oltean, prin sângele meu alb-albastru, cred că am moștenit și umorul nelimitat al zonei, reprezentat cu mândrie de multe nume mari de-a lungul vremurilor. Să nu uităm că Oltenia a dat unul dintre actorii uriași ai României, Amza Pellea.”, a declarat acesta pentru autotestmagazin.ro.

De ce și-a făcut un tatuaj cu Bran

Odată cu trecerea timpului, Bobonete și Rait au devenit cei mai buni prieteni, o prietenie care îi leagă de mai bine de 20 de ani. Mihai Bobonete este chiar nașul de cununie al lui Mihai Rait.

Mai mult, cei doi și-au făcut și câte un tatuaj pe picior: Mihai Rait îl are tatuat pe Stan, iar Mihai Bobonete pe Bran, un semn care, spun ei, va face ca prietenia lor să dureze pentru totdeauna.

„Am crescut cu Stan și Bran, am râs cu poftă la toate filmele și scenetele lor. Am citit foarte mult despre viața lor și m-a impresionat. Cred că Oliver Hardy și Stan Laurel sunt totemuri ale comediei de peste toate timpurile. Alegerea mea l-a influențat și pe Mihai, care și-a făcut un tatuaj cu Stan. Suntem ca frații, am crescut frumos împreună și era logic să fie așa.”, a declarat acesta pentru aceeași sursă.

Bobiță, Dorel și Giani din Las Fierbinți
Bobiță, Dorel și Giani din Las Fierbinți

Lucruri mai puțin știute despre actorul de la Pro TV, Mihai Bobonete

  1. Este prieten de mai bine de 20 de ani cu Dorel din Las Fierbinți
  2. El îl are tatuat pe Bran, iar Mihai Rait pe Stan, lucru care îi unește și mai mult. Spune că cei doi sunt ca frații.
  3. Spune cu mândrie că a moștenit simțul umorului grație sângelui său alb-albastru de oltean.
  4. Deși este un actor desăvârșit, el nu a terminat niciodată Facultatea de Actorie.