Home » Life & Style » Timp liber » Cele mai frumoase decorațiuni pentru bucătărie. FOTO

Cele mai frumoase decorațiuni pentru bucătărie. FOTO

Manolică Anca / 12.10.2021, 12:15

Bucătăria este unul dintre cele mai importante spații dintr-o casă, mai ales pentru acele persoane care își petrec mare parte din timp gătind mâncărurile preferate celor dragi. O bucătărie ar trebui să fie un loc ideal care să te inspire, să îți ofere ideea de căldură, să te binedispună, astfel că ea trebuie să fie amenajată și dotată corespunzător.  Iată câteva idei de decorațiuni pentru bucătărie pe care să le adaugi pentru un design aparte.

Bucătăria, unul dintre cele mai importante spații dintr-o casă

Bucătăria este considerată de mulți sufletul casei. Aici se gătește, aici se mănâncă, de cele mai multe ori, şi tot aici se petrece cel mai mult timp cu familia, în jurul mesei. Din aceste motive este foarte important ca mediul din cea mai funcțională cameră a casei să fie unul cât mai plăcut.

Sigur, bucătăria trebuie să fie, înainte de toate, un loc în care să te poți desfășura, deoarece pregătirea meselor este scopul ei principal. Prin urmare, este important ca ustensilele și electrocasnicele să fie de calitate, practice și durabile. Desigur, trebuie ținut cont și de aspectul acestora, însă funcționalitatea trebuie să primeze.

Chiar și lucrurile mici pot avea au un impact vizual foarte mare

Atunci când renovezi un spațiu, trebuie să te gândești la o temă sau un stil. Acest principiu este valabil şi în cazul bucătăriei. Odată ales stilul, va fi mult mai ușor să alegi și obiectele din bucătărie. În acest fel vei evita surpriza neplăcută ca anumite lucruri să nu se potrivească cu designul tău.

Bucătăria, unul dintre cele mai importante spații dintr-o casă
Bucătăria, unul dintre cele mai importante spații dintr-o casă

Așadar, accesoriile de bucătărie trebuie să se potrivească cu obiectele utile. Acestea dau naștere unei povești de care te vei bucura în fiecare zi mult timp înainte. Prin urmare, fiecare obiect are rolul său. De asemenea, nu uita că lucrurile mici pot avea au un impact vizual foarte mare.

Deci, cana de ceai, ceașca de cafea, bolul și farfuria în care servești micul dejun sau cina chiar și obiectele de bucătărie practice, precum scurgătorul de vase, suportul de tacâmuri, dozatorul de detergent joacă un rol important în felul în care te vei simți în cel mai util spațiu din casa ta. El pot lega povestea bucătăriei tale ori pot face notă discordantă dacă nu sunt alese cum trebuie.

Cele mai frumoase decorațiuni pentru bucătărie

După cum știm deja, decorul are rolul de a transforma o bucătărie simplă, anostă, plictisitoare într-un loc în care să îți petreci timpul bucătărind cu drag și spor. Însă, nu uita să ții cont și de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Decorațiunile sunt frumoase, însă trebuie să ai și un spațiu suficient de mare pentru a le pune în valoare.

Indiferent de stilul de design interior adoptat, nu uita că bucătăria trebuie să fie confortabilă, comodă și practică. Aașdar, dacă spațiul bucătăriei este unul mic, ar trebui să adopți o manieră minimalistă de a decora, alegând puține elemente de decor și care au și un scop practic, în același timp.

În galeria foto vei descoperi o mulțime de idei interesante de integrare și armonizare a diferitelor decorațiuni pentru bucătărie.