Home » Life & Style » Timp liber » Cele mai frumoase destinații de Crăciun din Europa. Top 8 locuri inedite pentru a petrece sărbătorile de iarnă

Cele mai frumoase destinații de Crăciun din Europa. Top 8 locuri inedite pentru a petrece sărbătorile de iarnă

Manolică Anca / 13.11.2021, 15:54

De sărbători, multe orașe europene se transformă în tărâmuri de basm. Decorațiuni de poveste, târguri cu delicatese, concerte de coline, toate acestea atrag an de an zeci de mii de turiști. Dacă vrei să petreci sărbătorile de iarnă departe de casă în acest an, iată cele mai frumoase destinații de Crăciun din Europa. Te vei alege cu amintiri pentru o viață și te vei întoarce acasă și cu cele mai frumoase cadouri de Crăciun.

1. Cele mai frumoase destinații de Crăciun din Europa. Praga, Cehia

Cele mai frumoase destinații de Crăciun din Europa. Praga
Cele mai frumoase destinații de Crăciun din Europa. Praga

Praga este un oraș de poveste, însă în perioada Crăciunului totul se transformă parcă într-un tărâm de basm. Arhitectura superbă a orașului oferă un fundal uimitor pentru celebrele sale piețe de Crăciun, unde vizitatorii pot savura vin fiert și delicatese tradiționale, precum trdelnick.

Piața Orașului Vechi găzduiește cel mai impresionant târg de Crăciun dintre toate, cu un grajd plin de măgari, capre și oi, lumini de sărbătoare și muzică care te introduce în spiritul sărbătorilor. Fermecatoarele cabane din lemn sunt pline cu fel și fel de delicii festive, cadouri artizanale si ornamente frumoase pentru brad. La acesta se adaugă și târgurile din Piața Wenceslas și Namesti Miru.

2. Grindelwald, Elveția

Grindelwald, Elveția
Grindelwald, Elveția

Situat la poalele a două vârfuri colosale ale Alpilor elvețieni, Grindelwald este un sat atât de încântător încât a fost folosit ca locație de filmare pentru o mulțime de filme, inclusiv multe scene din documentarul „Alpii” și „Busola de aur”.

Grindelwald se evidențiază îndeosebi de Crăciun, atunci când este împodobit în aproape fiecare colț cu decorațiuni superbe și brazi plini de lumini sclipitoare. Dacă ajungi aici, trebuie să faci o plimbare și pe la târgul de Crăciun. Poți savura o cană de vin fiert și poți savura produsele vândute de localnici.

3. Rovaniemi, Laponia finlandeză

Rovaniemi, casa lui Moș Crăciun
Rovaniemi, casa lui Moș Crăciun

Cu siguranță, nimeni nu concepe un Crăciun fără Moș Crăciun. Așadar, dacă decizi ca anul acesta să nu-l mai aștepți pe el să vină la tine, poți merge tu acasă la el.  Orașul său natal oficial este Rovaniemi, situat chiar la nord de Cercul Arctic din Laponia finlandeză. Este o destinație de povestepentru toate vârstele, unde vei avea ocazia să îl întâlnești pe bărbat însuși în acest spectaculos tărâm al minunilor de iarnă, al zăpezii adânci și al pădurilor de pini.

Copiii sigur vor fi fascinați de acest loc, având ocazia să facă prăjituri din turtă dulce cu doamna Crăciun, se pot înscrie la Școala de Spiriduși sau pot lua un curs de caligrafie pentru a-și compune scrisorile de Crăciun cu o pană tradițională. Poți alege să faci plimbări cu câini husky și safari cu reni. Poți chiar să stai peste noapte într-un hotel de gheață.

4. Cele mai frumoase destinații de Crăciun din Europa. Innsbruck, Austria

Cele mai frumoase destinații de Crăciun din Europa. Innsbruck
Cele mai frumoase destinații de Crăciun din Europa. Innsbruck

Innsbruck este o destinație de top din Austria, preferată de mulți pasionați de sporturile de iarnă și nu numai. Munții înalți acoperiți de un strat gros de zăpadă sunt fundalul ideal pentru o piețele de Crăciun din zonă. Fiecare dintre acestea vin cu o poveste și atmofertă unică.

Piața Orașului Vechi are numeroase tarabe produse de patiserie delicioase, ornamente delicate din sticlă suflate manual, lumânări, jucării din lemn și o mulțime de obiecte de artă și meșteșuguri. Gustați mâncăruri tradiționale, cum ar fi Kiachln și beți cană de Glühwein (vin fiert).

5. Valkenburg, Olanda

Valkenburg, Olanda
Valkenburg, Olanda

Valkenburg se află lângă granița cu Germania, fiind centrul olandez pentru festivitățile de Crăciun, târgul fiind găzduit într-o peșteră. Este cea mai veche și cea mai mare piață de Crăciun subterană din toată Europa, amenajată într-un labirint de pasaje de peșteri care se află sub oraș.

Aceasta deservește, totodată, ca reședință pentru Moș Crăciun, unde vizitatorii pot vedea sania lui cu reni și o cameră plină de cadouri. Aici se regăsesc tot felul de cadouri unice, precum produsele Marlstone și obiectele de artizanat tradiționale poloneze, dar și sculpturi, o capelă din secolul al XVIII-lea și desene murale conservate care datează din epoca romană.

6. Cele mai frumoase destinații de Crăciun din Europa. Bruges, Belgia

Cele mai frumoase destinații de Crăciun din Europa. Bruges, Belgia
Cele mai frumoase destinații de Crăciun din Europa. Bruges, Belgia

Cu siguranță, și acest oraș îți va crea amintiri de neuitat. Dacă acest oraș medieval este uluitor pe tot parcursul anului, de Crăciun totul este la superlativ. Acesta prinde și mai multă viață în timpul iernii, când centrul este transformat într-o imensă piață de Crăciun,.

Pasionații de patinaj, pot aluneca la umbra clopotniței de peste 80 de m înălțime. Astfel, îți vei face poftă și mai mare de acele vafe belgiene delicioase și ciocolata caldă, alimentând energia pentru a vizita și restul de piețe de vacanță mai mici care sunt organizate în oraș.

7. Colmar, Franța

Colmar, Franța
Colmar, Franța

Colmar este un sat bine conservat din secolul al XIII-lea, adesea numit „Mica Veneție”, pentru căile sale navigabile care șerpuiesc străzile medievale. Aici, magia Crăciunului se trăiește în cea mai pură formă. Iluminatul care leagă piețele de Crăciun ale orașului îți vor lumina drumul prin labirintul de străzi înguste mărginite de case vechi de peste un secol.

Amplasate în piețele orașului, fiecare cu propriile caracteristici arhitecturale distincte, piețele din interior sunt ca niște mini sate, unde vei regăsi o mulțime de meșteri locali pasionați, aleși pentru calitatea și unicitatea produselor lor. Există, de asemenea, tururi ghidate, degustări de vinuri, expoziții de jucării tradiționale și o mulțime de concerte și diverse spectacole.

8. Reykjavik, Islanda

Cele mai frumoase destinații de Crăciun din Europa. Reykjavik,
Cele mai frumoase destinații de Crăciun din Europa. Reykjavik,

Dacă dorești să trăiești o vacanță de Crăciun unică, mergi în Islanda, unde 13 „Băieți de Yuletide” sau Moș Crăciun răvășiți, aduc cadouri copiilor care au fost buni pentru cele 13 nopți care au precedat ziua cea mare. O vizită aici oferă, de asemenea, ocazia de a vedea un spectacol uluitor al aurorei boreale care strălucește pe cerul întunecat al nopții și un oraș acoperit de zăpadă și „haine” de sărbătoare.

Reykjavik găzduiește, de asemenea, piața de Crăciun Yule Town de pe Ingolfstorg, cu șiruri de colibe minuscule și pitorești pline cu decorațiuni de sărbători, cadouri și delicii. De asememnea, poți alege să faci și mini-excursii deosebite: un tur al peșterii de gheață sau chiar să observi balenele.