Home » Life & Style » Timp liber » Locuri cu energii și puteri miraculoase din România. Unde se află și ce se întâmplă de fapt aici

Locuri cu energii și puteri miraculoase din România. Unde se află și ce se întâmplă de fapt aici

Manolică Anca / 28.03.2022, 15:31
Locuri cu energii și puteri miraculoase din România. Unde se află și ce se întâmplă de fapt aici

La noi în țară există o mulțime de locuri cu energii și puteri miraculoase. An de an, românii, dar și străinii se înghesuie să le viziteze, fie pentru că sunt convinși de puterile divine pe care le vor găsi aici, fie din pură curiozitate. Cert este că există foarte multe locuri renumite pentru capacitatea lor de a face ca dorințele să devină realitate. Iată unde se află și ce se întâmplă aici.

Locuri cu energii și puteri miraculoase din România

Nu de puține ori specialiștii au susținut că în România se află unele dintre cele mai puternice puncte energetice din toată lume. Ne referim aici la o încărcătură energetică nemaipomenită, care reușește, uneori, să dea naștere unor fenomene pe care oamenii de știință nu le-au putut explica nici până în prezent. Află în rândurile de mai jos unde se regăsesc aceste locuri cu energii și puteri miraculoase de la noi din țară.

1. Sfinxul din Munții Bucegi

Numeroase voci susțin că în Munții Bucegi au loc foarte multe fenomene surprinzătoare. Mai mult, Sfinxul ar fi considerat un punct energetic extrem de puternic, dacă nu cel mai puternic. Cercetătoarea Cristina Pănculescu spunea, potrivit unui studiu care a ajuns pe „biroul” Elenei Ceaușescu, că în zona Vârfului Omu se regăsește cel mai important Centru Energetic-Informaţional natural al planetei:

„Muntele Sacru al dacilor se află în Bucegi; el este structurat pe trei niveluri care corespundeau la tot atâtea trepte de iniţiere: Primul nivel – Peştera lui Zalmoxis identificată cu Peştera Ialomiţei, în 12 mai 1986; Al doilea nivel – Platoul Babelor unde se află Sfinxul de la care a început totul, în 25 noiembrie 1984; Al treilea nivel – Zona Vârfului Omu, care este Sanctuarul principal”, spunea aceasta.

2. Locuri cu energii și puteri miraculoase din România. Valea Ialomiței

Între Lacul Bolboci și Scropoasa, se află un alt loc unic în lume. Este vorba despre zona cunoscută drept „Șapte Izvoare”, ce era numită de daci „Zona Nemuririi”. Specialiștii spun că apa de aici nu are nicio bacterie și nici azotaţi sau azotiţi, fiind cea mai pură din lume. Se spune că cele șapte izvoare din Bucegi sunt chiar „apa sfântă” a dacilor care spunea că aveau puteri miraculoase de vindecare.

3. Șapte izvoare

Un alt loc incredibil, unde se întâmplă lucruri cu adevărat misterioase, se află în apropierea Peșterii Ialomița. Este vorba despre „Gura de Rai”, o pantă care se întinde pe aproximativ un kilometru pătrat. Se spune că aici corpul uman nu obosește, funcțiile fizico-chimice revigorându-se numaidecât.

Potrivit specialiștilor, ar fi vorba despre o anomalie magnetică atipică, ale cărei efecte benefice sunt din plin din resimțite de organismul nostru.

4. Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

Fortăreața din Munții Orăștiei, considerată de bioenergoterapeuţi un loc cu o încărcătură energetică extrem de puternică, se regăsește pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Cetatea cuprindea un complex de șase sanctuare, devenind astfel cunoscută drept „incintă sacră”.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia
Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

5. Locuri cu energii și puteri miraculoase din România. „Templul Dorințelor” de la Șinca Veche

Situat în județul Brașov, și acest loc ascunde numeroase taine încă nedescifrate. Este adesea considerat a fi al treilea punct energetic important din țara noastră, după Sfinx și Cetatea Sarmizegetusa. Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche nu a putut fi datată cu exactitate, unele voci susținând că ar avea peste 7.000 de ani vechime.

Toți declară că pleacă mai liniștiți de acolo pentru că simt o energie specială și cred că rugăciunile lor ajung mai repede la Dumnezeu.

6. Masivul Ceahlău

Acesta era considerat de către daci un munte sfânt. În fiecare an, în jurul datei de 6 august, are loc un fenomenul incredibil pe care oamenii l-au denumit „Umbra Piramidei”. În momentul în care răsare soarele, umbra vârfului Toaca și cea a stâncii Piatra Ciobanului formează o piramidă uriașă, care se proiectează peste Valea Bistricioarei. Spectacolul poate fi admirat timp de o oră și jumătate.

Masivul Ceahlău
Masivul Ceahlău

Alte locuri energetice din România

După cum am menționat la începutul articolului, în țara noastră există o mulțime de astfel de locuri energetice, România fiind considerată zona cu cele mai multe astfel de puncte încărcate cu energie.

  • Peștera „fără capăt” Polovragi
  • Peștera Muierilor
  • Panteonul de la Căscioarele
  • Șimleul Silvaniei – Sălaj – Dacidava
  • Triunghiulenergic făcut din trei mânăstiri: Celic, Saon și Cocoșul, Dobrogea
  • Munții Rarău – Câmpulung Moldovenesc
  • Crucea de la Mănăstirea Coșlogeni
  • Izvorul tămăduitor de la Izbuc
  • Schitul Colțul Chiliilor
  • Schitul Șatra Pintii