Top 10 cele mai frumoase rochii de mireasă, purtate de celebrități, și semnificațiile speciale pe care le ascund. Puțini le cunosc povestea. FOTO

de:
19 11. 2021, 09:25

Rochiile de mireasă sunt speciale prin definitie pentru că le purtam într-o zi cu totul specială. Unele rochii de mireasă, totuși, pot avea o semnificație și mai profundă pentru doamnele care le poartă. Multe mirese, inclusiv vedete, își doresc ca rochiile lor să le aducă mult noroc și fericire și încearcă să includă câteva mici detalii sentimentale în ținutele lor. Sau, pur și simplu, vor să se deosebească de alte rochii într-un mod deosebit. Iată cele mai frumoase rochii de mireasă purtate de celebrități.

1. Ținuta de nuntă a Prințesei Diana a fost menită să-i aducă noroc

Cele mai frumoase rochii de mireasă purtate de celebritățI. Lady Di

Urmând o veche tradiție, în ziua nunții sale, Lady Di a purtat ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru . „Ceva vechi” era o bucată de dantelă antică de la Regina Maria, „ceva nou” era rochia în sine, „ceva împrumutat” era tiara Spencer pe care Diana o purta pe cap, iar o fundă cusut în corsetul rochiei juca rolul de „ceva albastru”.

Mai era și un farmec ascuns care trebuia să-i aducă noroc miresei: o potcoavă de aur împodobită cu diamante.

2. Cele mai frumoase rochii de mireasă purtate de celebrități. Pippa Middleton a purtat o rochie care i-a arătat pielea, dar nu prea mult

Pippa Middleton

Rochia Pippei Middleton avea un guler înalt și arăta destul de „cuminte” în față, dar spatele era foarte deosebit. O tăietură micuță dezvăluia puțin din pielea Pippei, lucru ce a condimentat aspectul rochiei. Lungă și înaltă în față, așa cât să i se vadă un pic din spate a fost perfectă pentru ocazie.

3. Rochia de mireasă a lui Priyanka Chopra a adus un omagiu soțului și părinților ei

Cele mai frumoase rochii de mireasă purtate de celebrități. Priyanka Chopra

La nunta sa cu Nick Jonas, Priyanka Chopra a purtat mai multe rochii. Pentru ceremonia de nuntă din vest, ea a îmbrăcat o rochie de mireasă cu mărgele inserate manual, cu detalii deosebite de Ralph Lauren. Priyanka a vrut ca rochia ei să onoreze momentele și oamenii prețioși din viața ei, așa că designerii au cusut manual numele complet al lui Nick, numele părinților miresei și data nunții. De asemenea, a adăugat și o bucată de dantelă din rochia soacrei ei.

4. Cele mai frumoase rochii de mireasă purtate de celebrități. Rochia Prințesei Eugenie a transmis un mesaj de susținere

Prințesa Eugenie a avut o rochie cu spatele gol care i-a dezvăluit cicatricea

La 12 ani, Prințesa Eugenie a suferit o intervenție chirurgicală care i-a corectat scolioza. Cicatricea este încă vizibilă, iar în ziua nunții, Eugenie nu a dorit să o ascundă. Le-a cerut designerilor să facă o rochie cu spatele gol, care să-i pună în evidență cicatricea. „Pentru mine, este o modalitate de a comunica cu oamenii care trec fie prin situații similare cu scolioză, fie care au o cicatrice proprie cu care încearcă să le facă față”, a spus Prințesa.

5. Ellie Goulding a avut brodate propriile inițiale și ale viitorului ei soț

Ellie Goulding și soțul ei

În ziua cea mare, Ellie Goulding a îmbrăcat o rochie cu mâneci lungi brodate manual și cu guler înalt din organza. Atât gulerul cât și voalul din tul de mătase aveau inițialele mirilor brodate pe ele. 591 de ore le-a luat designerilor această „sarcină” fină.

6. Cele mai frumoase rochii de mireasă purtate de celebrități. Hilary Duff a avut și ea inițialele brodate pe rochie

Cele mai frumoase rochii de mireasă purtate de celebrități. Hilary Duff

Hilary Duff a fost și ea adepta ideei de a avea inițialele ei și ale soțului brodate pe rochia de mireasă. Croită de Jenny Packham, rochia a avut un aspect simplu, dar modern, cu umeri supradimensionați și mâneci lungi, până la podea.

7. Trena rochiei Reginei Elisabeta a II-a a fost simbolică

Regina Elisabeta și Prințul Philip

Nunta Prințesei Elisabeta (viitoarea Regină Elisabeta a II-a) și a lui Philip Mountbatten, Ducele de Edinburgh, a avut loc imediat după al Doilea Război Mondial. Trena lungă de aproape 4 metri era în formă de evantai, brodată cu flori, a simbolizat renașterea și creșterea după război. Se crede că acest design a fost inspirat de pictura lui Botticelli, Primavera.

8. Rochia de mireasă a lui Kate Moss a arătat afecțiune pentru designerul ei preferat.

Kate Moss și soțul ei

Rochia în stil vintage pe care Kate Moss a purtat-o în ziua cea mare a fost creată de John Galliano. Kate l-a ales pe acesta ca designer, după ce de multe ori a purtat o mulțime din creațiile sale pe podiumuri de-a lungul carierei de model. Kate și-a explicat alegerea, spunând: „ Trăiesc în rochiile lui de ani de zile și mă fac să mă simt atât de confortabil.”

9. Regina Victoria a fost una dintre primele femei care a purtat o rochie albă

Rochia Reginei Victoria

Regina Victoria este adesea creditată ca fiind cea care a dat start tradiției de a se purta rochii albe la nunți. Chiar dacă nu a fost prima regalitate care s-a căsătorit în alb, alegerea ei a influențat moda în rândul mireselor. Pe urmele reginei, multe mirese la modă și bogate au trecut la culoarea albă atunci când își proiectau rochiile de mireasă.

10. Grace Kelly a stabilit o tendință în modă care este iubită și astăzi

Cele mai frumoase rochii de mireasă purtate de celebrități. Grace Kelly

Nu vom afla niciodată dacă este adevărat sau nu, însă se pare că rochia de mireasă a lui Grace Kelly a avut niște puteri magice. Rochia cu corset ajustat din dantelă și fustă în formă de lalea pe care viitoarea prințesă de Monaco a îmbrăcat-o în ziua ei specială a fermecat atât de multe mirese din întreaga lume, încât a rămas în continuare una dintre cele mai faimoase și mai recreate rochii de mireasă din lume.

Se pare că și unele mirese celebre s-au inspirat din ținuta lui Grace Kelly. Mai jos poți vedea vibrațiile acestui design în rochiile purtate de Kate Middleton și Nicky Hilton la nunțile lor.

Kate Middleton
Nicky Hilton