Home » Life & Style » Viața și cariera lui Sean Connery. De ce boală cruntă suferea vestitul James Bond

Viața și cariera lui Sean Connery. De ce boală cruntă suferea vestitul James Bond

Bucur Ioana / 02.11.2020, 12:21
Viața și cariera lui Sean Connery. De ce boală cruntă suferea vestitul James Bond

„Numele meu e Bond. James Bond”. Sean Connery, actorul care a transformat aceste șase cuvinte într-una dintre cele mai cunoscute replici din istoria cinematografiei, ascundea o suferință cumplită. S-a lăsat de școală când avea doar 13 ani, s-a înrolat în marina regală, apoi a pozat ca model pentru studenții la artă. Viața incredibilă a lui Sean Connery.

Ultimii ani din viața lui Sean Connery au fost marcați de o boală cruntă. Soția sa a făcut mărturii emoționante: „Era ceea ce își dorise”

Sean Connery, titanul marilor ecrane, a murit la vârsta de 90 de ani. Actorul, născut în Scoția, s-a stins din viață în locuința sa din Bahamas, peste noapte, în somn.

„Încercăm cu toții să acceptăm acest trist eveniment, pentru că s-a întâmplat atât de repede, chiar dacă tatăl meu se simțea rău de ceva timp. O zi tristă pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au iubit pe tatăl meu și o pierdere imensă pentru toți oamenii din întreaga lume, care s-au bucurat de minunatul dar pe care l-a avut ca actor”, a declarat Jason, fiul lui Sean Connery, citat de BBC.

Sean Connery, alături de soția sa, la aniversarea a 45 de ani de căsnicie - 6 mai 2020
Sean Connery, alături de soția sa, la aniversarea a 45 de ani de căsnicie – 6 mai 2020

Soția lui Sean Connery, Micheline Roquebrune, a dezvăluit că actorul s-a stins din viață în somn, fără să sufere, exact așa cum își dorise. Potrivit acesteia, Sean Connery suferea de demență, o boală cruntă ce a avut „cu adevărat efecte negative asupra sa”.

„Cel puţin a murit în timpul somnului, foarte paşnic. Am fost alături de el tot timpul şi s-a stins pur şi simplu. Era ceea ce-şi dorise. Suferea de demenţă, iar acest lucru a avut cu adevărat efecte negative asupra sa. Era un om nemaipomenit şi am avut o viaţă minunată împreună. Va fi foarte greu fără el, ştiu. Dar nu putea ţine la nesfârşit, iar el a plecat paşnic”, a dezvăluit Micheline Roquebrune, pictoriță de origine franceză, căsătorită de 45 de ani cu Sean Connery.

Viața lui Sean Connery bate orice scenariu de film. A abandonat școala la 13 ani, s-a înrolat în marina regală, a pozat pentru artiști în devenire și a ajuns, accidental, actor

Înainte de a deveni „Bond, James Bond”, Sean Connery a dus o viață agitată. S-a născut în anul 1930, în Edinburgh, capitala Scoției. Toată viața a fost mândru de originile sale. Când avea doar 13 ani, a renunțat la școală. S-a înscris, apoi, în marina regală, însă a fost lăsat la vatră din cauze medicale. Ca să poată supraviețui, s-a folosit de fizicul său ce părea sculptat de un artist. Sean Connery a pozat ca model pentru pictori în devenire.

Sean Connery și-a descoperit dragostea pentru actorie întâmplător. După ce a primit un rol mic într-o piesă montată la teatrul Drury din Londra, senzația incredibilă pe care o trăia în cele câteva minute petrecute pe scenă l-au făcut să își dea seama că își găsise calea în viață. Actorul scoțian și-a făcut debutul în televiziune în anii ’50.

Sean Connery este considerat cel mai bun James Bond al seriei
Sean Connery este considerat cel mai bun James Bond al seriei

Cum a devenit Sean Connery James Bond? Întâlnirea ce l-a transformat, peste noapte, într-un superstar

În 1961, o întâlinire neplanificată cu producătorul Albert Broccoli, care era în căutarea unui actor care se joace rolul principal masculin într-un film de acțiune, i-a schimbat viața. Proiectul avea, la acel moment, doar un titlu provizoriu: „Doctor NO”. Chipeș, șarmant, misterios și cu un accent scoțian de neuitat, James Bond l-a transformat pe Sean Connery într-unul dintre cele mai mai staruri ale cinematografiei. A jucat în șapte dintre filmele celebrei serii: „Dr. No”, „Goldfinger”, „From Russia with love”, „You only live twice”, „Thunderball”, „Diamonds are forever”, „On Her Majesty’s Secret Service”. Sean Connery a renunțat la James Bond în 1983, dar și-a dezvăluit motivul abia în 1992:

„Mi-am dat seama că mă luase „prizonier”, era foarte dificil să găsesc un rol nou, să prind un scenariu interesant din cauza popularității filmelor cu James Bond”, a explicat Sean Connery.

De-a lungul unei cariere ce s-a întins peste șapte decenii, Sean Connery a fost câștigărul celor mai importante premii din industrie, fiind onorat cu un Oscar, trei Globuri de Aur și două premii BAFTA. În anul 1999, președintele american Bill Clinton l-a medaliat în 1999 la gala premiilor Kennedy. Un an mai târziu, regina Elisabeta a II-a l-a numit cavaler pe actorul de origine scoțiană.

Sean Connery a fost acuzat de violență și infidelitate de prima sa soție
Sean Connery a fost acuzat de violență și infidelitate de prima sa soție

Motivul incredibil pentru care Sean Connery a refuzat un rol ce i-ar fi adus 445 milioane de dolari 

Sean Connery a refuzat rolul vrăjitorului Gandalf din trilogia „Stăpânul Inelelor”, ce i-ar fi adus 445 de milioane de dolari, pentru că nu a înțeles și nu i-a plăcut scenariul. Chiar dacă producătorii celebrei trilogii laureate cu Oscar i-au lăsat două luni de gândire, răspunsul lui James Bond a fost tot negativ.

Aceștia au încercat să-l convingă și i-au promis o cotă parte din vânzări, însă, Sean Connery i-a asigurat că nu îl va interpreta pe Gandalf. Astfel, rolul i-a revenit lui Sir Ian McKellen.

Acuzat de violență și infidelitate de prima sa soție

Deși pe marile ecrane reprezenta bărbatul ideal pentru orice femeie, cu vocea gravă, impozantă, eleganța și rafinamentul unui lord, în viața reală Sean Connery a trecut printr-un divorț scandalos de prima sa soție, actrița Diane Cleinto, mama fiului său, Jason Connery, născut în 1963. Au fost căsătoriți din 1962 până în 1973. Relația lor s-a soldat cu un divorț urât, cu declarații șocante, presărate cu infidelități, probleme cu alcoolul și violență domestică.

Trăsăturile dure, șarmul, eleganța, privirea pătrunzătoare i-au adus actorului Sean Connery titlurile de „cel mai sexy bărbat în viață” în 1989 și „cel mai sexy bărbat al secolului” în 1999, când avea 69 ani.