Home » Politică » Motivul pentru care a fost concediat Florin Cîțu din ING Bank. Fostul său șef a dezvăluit tot

Motivul pentru care a fost concediat Florin Cîțu din ING Bank. Fostul său șef a dezvăluit tot

Manolică Anca / 07.09.2021, 12:26
Motivul pentru care a fost concediat Florin Cîțu din ING Bank. Fostul său șef a dezvăluit tot

Premierul Florin Cîțu traversează o perioadă ceva mai dificilă. După ce a ieșit la iveală faptul că a fost prins beat la volan, acum mai bine de 20 de ani, pe vremea când era student în America, un nou scandal a ieșit la iveală. Află motivul real pentru care Florin Cîțu a fost concediat din ING Bank. Fostul său șef a dat cărțile pe față.

A ieșit la iveală motivul pentru care a fost concediat Florin Cîțu din ING Bank

Aflat în plin scandal cu USR-PLUS, care vrea să se alieze cu AUR pentru a da jos Guvernul condus de PNL-iști, Florin Cîțu are acum de înfruntat noi acuzații care îi sunt aduse. De această dată, cel care iese la rampă este fostul său șef de la ING Bank. După ce au apărut o mulțime de speculații și presupuneri, Mișu Negrițoiu, fostul CEO al ING Bank România, a dezvăluit motivul real pentru care Florin Cîțu a fost, de fapt, concediat din ING Bank

Mișu Negrițoiu nu îl iartă pe actualul prim-ministru al României. În urmă cu zece ani, acesta îi oferea un post bun în banca pe care o conducea, însă și-a dat seama, nu după foarte mult timp, că Florin Cîțu nu era demn de munca respectivă. Acum, după mulți ani de la acel eveniment, fostul director ING Bank România aduce acuzații dure!

Mișu Negrițoiu
Mișu Negrițoiu

Fostul său șef a dat cărțile pe față

Mișu Negrițoiu îl caracterizează pe actualul premier drept „un mic satrap, foarte învechit”, care „nu știe să lucreze în echipă”. Aceste cuvinte se regăsesc într-un comentariu la o postare pe contul de Facebook a lui Rareș Bogdan, comentariu care este făcut de pe un cont ce pare să îi aparţină lui fostului CEO al ING Bank România.

„Bogdan, USR PLUS sunt singurii care pot duce România mai departe. Nu voi, cu Cîțu. Vă cunosc destul de bine pe amândoi, și știi asta. M-ai întrebat odată de Cîțu. Am fost neutru, dar omul este un mic satrap. De-asta l-am si scos din banca. Este f invechit. Nu stie sa lucreze in echipa. Si chiar crede, ca poate sa faca orice!

Orban este singurul care poate să ducă PNL mai departe. Voi îl îngropați. Nu-mi pasă, dar păcat de țară! Președintele tău, plutește. A ratat șansa unui guvern de 8 ani. Poate a ascultat prea mult, la tine”, scrie în comentariul care pare a fi asociat contului lui Mişu Negriţoiu.

Mesajul fostului CEO ING Bank România
Mesajul fostului CEO ING Bank România

Negrițoiu a avut funcții importante în politica românească

Fostul șef al băncii ING a fost ministru de stat pentru coordonare, strategie și reformă în guvernul condus de Văcăroiu (1992-1993), președinte al ASF România, dar și deputat PDSR vreme de un an (1996-1997). Acesta a demisionat din legislativ pentru a pătrunde în mediul privat, ajungând în ING Bank, al cărei director general a ajuns la 1 august 2006.

Negriţoiu a lucrat încă din acel an cu premierul Florin Cîţu, care ocupa pe atunci funcția de economist şef ING, şi avansat apoi pe postul de șef al departamentului pieţe financiare (2007 – 2011). Însă, în urma reorganizării departamentului, Cîțu a fost îndepărtat din ING. La acel moment, el a dat în judecată banca pentru concediere, însă judecătorii nu i-au dat câștig de cauză.  pierdut procesul.

„Am fost înştiinţat ieri că sunt concediat. Nu ştiu dacă acest lucru are legătură cu episodul celebru din 2008, dar nu cred că acesta este motivul. Am decis să acţionez banca în judecată şi sper să câştig”, spunea în presă Florin Cîţu, în anul 2011.