Home » Sănătate » La ce ore trebuie să mănânci ca să slăbești. Secretul siluetei de model

La ce ore trebuie să mănânci ca să slăbești. Secretul siluetei de model

Violeta Badea / 11.03.2021, 09:44
La ce ore trebuie să mănânci ca să slăbești. Secretul siluetei de model

La ce ore trebuie să mănânci ca să slăbești. Secretul siluetei de model. Pentru un corp de invidiat este nevoie de un stil de viață sănătos, activități fizice și o dietă echilibrată. Toată lumea știe că mesele trebuie să conțină cât mai puține calorii, dar este importantă și ora la care mănânci. Poate nu știai, dar există un orar al meselor. Iată care este secretul siluetei model.

La ce ore trebuie să mănânci ca să slăbești

Probabil că ați auzit de multe ori că nu este bine să mâncăm după ora 18, deoarece digestia este mai lentă seara. Pe de altă parte mulți spun că caloriile sunt calorii, indiferent de orice oră mâncăm. Însă există un orar ideal al meselor și se bazează pe un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard. Acesta a demonstrat faptul că orele la care mâncăm sunt foarte importante și trebuie să se sincronizeze cu ritmul circadian. Iată care sunt intervalele pe care ar trebui să le respectăm.

Care sunt intervalele potrivite
Care sunt intervalele potrivite
  • În intervalul 6:00 și 9:45 – micul dejun

Această masă este foarte importantă pentru organismul nostru, astfel încercați alimentele bogate în proteine. De asemenea, este important să țineți cont de intervalul orar 6:00 – 9:45. De ce? Ei bine, se pare că organismul își construiește un anumit program și împiedică organismul să acumuleze depozite de grăsime, dar menține și senzația de sățietate pe tot parcursul zilei.

În cazul în care se întâmplă să servești micul dejun mai târziu vei observa că nu îți va ține mult de foame. Cercetările au demonstrat că micul dejunse ia la o oră după ce ne trezim. Astfel, organismul este pregătit să digere alimentele consumate, dar are și nevoie de energie. Dacă amâni această masă sau sari peste ea, nu vei mai avea atât de multă energie.

  • După 2-4 ore – o gustare

Dacă simți nevoia de o gustare, nu trebuie să te abții până la masa de prânz. Poți mânca ceva, dar este important ca să consumi acest aliment după ce au trecut între două și patru ore de la micul dejun. Această gustare nu pune în pericol sănătatea, ci din contră te va ajuta să capeți mai multă energie. Atenție! Nu trebuie să profităm și să transformăm această gustare într-o altă masă! Nutriționiștii ne sfătuiesc să consumăm o mână de migdale.

  • Până în ora 15:00 – masa de prânz

În urma mai multor cercetări s-a demonstrat faptul că persoanele care doresc să scape de kilogramele în plus sau care vor să-și mențină greutatea trebuie să servească prânzul până în ora 15:00. De asemenea, specialiștii au constat faptul că această masă nu trebuie să lipsească, deoarece poate duce inițial la oboseală și lipsă de concentrare din cauza absenței nutrienților.

  • După 2-4 ore – o gustare

La un interval de două sau patru ore după prânz putem să luăm o altă gustare. Nutriționiștii ne recomandă să consumăm fructe și legume proaspete, deoarece ne aduc un plus de energie și sunt foarte sănătoase.

  • În intervalul 17:00 și 19:00 – cina

Medicii ne atenționează că digestia este mult mai lentă pe timp de seară. Explicația este aceea că scad resursele de energie. Astfel, dacă avem mese bogate în acest interval, alimentele rămân mai mult în stomac şi tind să fermenteze, ceea ce duce la formarea de gaze, apare senzaţia de balonare şi disconfort. De aceea nutriționiștii ne recomandă să nu mai mâncăm nimic după ora 19. De asemenea, după această masă nu mai sunt permise gustările.