Home » Sănătate » Schema tratament Covid, folosită de Flavia Groșan. Medicul român a dezvăluit metoda prin care își tratează pacienții

Schema tratament Covid, folosită de Flavia Groșan. Medicul român a dezvăluit metoda prin care își tratează pacienții

Manolică Anca / 23.03.2021, 13:59
Schema tratament Covid, folosită de Flavia Groșan. Medicul român a dezvăluit metoda prin care își tratează pacienții

Medicul pneumolog Flavia Groșan a stârnit ample controverse cu afirmațiile sale din ultimele zile. Aceasta susține, printre altele, că se fac gafe uriașe în spitale în privința tratării bolnavilor de Covid și că lockdownul și masca de protecție ne scad imunitatea. Însă, de departe, cel mai controversat subiect a fost schema de tratament Covid folosită de Flavia Groșan. Iată cum își tratează aceasta pacienții.

Schema tratament Covid, folosită de Flavia Groșan

De ceva zile bune, doctorul Flavia Groșan se află în mijlocul unui scandal imens. Medicul pneumolog a făcut o serie de afirmații care a împărțit România în două. Acesta susține că a vindecat de Covid-19 peste 1.000 de pacienţi, în diferite stadii ale bolii. Și i-a tratat doar cu medicamentație simplă, ieftină, fără a sta nici măcar o zi internați în spital. Medicul pneumolog-bronholog a ales să abordeze această boală ca pe o pneumonie atipică și și-a propus, încă de la începutul pandemiei, ca niciun pacient dintre cei tratați să nu ajungă pe mască de oxigen.

Dr. Flavia Groșan susține că schema pe care o folosește de 10 ani și pe care a adaptat-o în pandemie este foarte eficientă. De asemenea, într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea, pentru Antena 3, medicul pneumolog a spus că medicamentele pe care le prescrie sunt „comune, vechi, simple” și costă cel mult 100 de lei.

„Este o schemă pe care o știu numai eu și zeci de mii de pacienți. Mie îmi place schema asta a mea. Sunt copiii mei. Așa i-am crescut timp de zece ani, să explic fiecăruia în parte, pentru că altfel nu o să înțeleagă. Sunt niște medicamente comune, vechi, simple. Schema o personalizez în funcție de vârstă. În rest, este cam la fel, doza e pe vârstă. Ce v-am spus și data trecută. Tratament etiologic, tratament simptomatic, tratament fizio-patologic. Eu respect ceea ce am învățat în facultate, tratamentul clasic. Nu o fac publică, decât fiecăruia în parte. Voi explica exact ce se întâmplă acolo.”, a declarat aceasta.

În urma declarațiilor din ultimele zile, Flavia Groșan a fost audiată de Colegiul Medicilor Bihor
În urma declarațiilor din ultimele zile, Flavia Groșan a fost audiată de Colegiul Medicilor Bihor

„Ea este vedeta, dar are nevoie de ajutoare”

Dr. Groșan spune că are o schemă bună, în care medicamentele pe care le combină dau rezultate satisfăcătoare. Mai mult de atât, medicul susține că îi explică fiecărui pacient toți pașii tratamentului, pentru a evita posibilele neînțelegeri. De asemenea, medicul a ținut să precizeze că nu folosește nici Ivermectina, nici Kaletra în tratamentul său pentru că nu le găsește folositoare în cazul unei pneumonii. Conform spuselor ei, claritromicina este cheia succesului, dacă este ajutată de alte medicamente.

„Eu nu o să folosesc Ivermectina niciodată. Nu înțeleg un antiparazitar ce caută în pneumonie cum nu înțeleg nici Kaletra care se folosește în SIDA ce caută în pneumonie(…). În schema mea de tratament nu intră vaccinul. Eu așa am învățat în facultate (..)

Claritromicina singură, nu poate face față. Ea este vedeta, dar are nevoie de ajutoare. Regina este Ventolin, regele este Flixotide. Ei nu au înțeles de ce sunt eu împotriva Codeinei. Eu nu vreau Codeină care să îmi lase secrețiile în plămâni. Eu nu concep pneumologia fără Ventolin” a declarat Flavia Groșan, în cadrul altui interviu.

În urma declarațiilor sale, unii medici din București s-au simțit deranjați, astfel că, au fost depuse plângeri la Colegiul Medicilor. Flavia Groşan a fost chemată luni, 22 martie 2021, în fața Comisiei de Etică din Colegiul Medicilor Bihor, iar în urma audierilor s-a decis că nu este vorba despre malpraxis în cazul doctoriţei Flavia Groşan, aceasta putând în continuare să profeseze. În plus, până în prezent, nu există nicio plângere scrisă din partea vreunui pacient pe numele acesteia.