Home » Știri » Știri sociale » Colegiul Medicilor, despre Flavia Groșan. Ce decizie a primit medicul care spune că a vindecat mii de români de Covid cu un tratament simplu

Colegiul Medicilor, despre Flavia Groșan. Ce decizie a primit medicul care spune că a vindecat mii de români de Covid cu un tratament simplu

Manolică Anca / 22.03.2021, 17:19
Colegiul Medicilor, despre Flavia Groșan. Ce decizie a primit medicul care spune că a vindecat mii de români de Covid cu un tratament simplu

Dr. Flavia Groșan, medicul pneumolog care a stârnit multe controverse cu tratamentul său uimitor pentru infecția cu Covid-19 a fost audiată de Comisia de Etică, cu privire la afirmațiile din ultimele zile. Aceasta a susținut, printre altele, că se fac gafe uriașe în spitale în tratarea bolnavilor de Covid și că lockdownul și masca de protecție scad imunitatea. Iată ce spune Colegiul Medicilor despre Flavia Groșan.

Colegiul Medicilor, despre Flavia Groșan

Zilele trecute apăreau în presă informații despre Flavia Groșan, un medic pneumolog din România care susține că a vindecat de Covid-19 peste 1.000 de pacienţi, tratând boala ca pe o pneumonie atipică și folosind o medicație simplă și, în același timp, ieftină. Încă de la începutul pandemiei, Dr. Flavia Groșan și-a dorit ca niciun bolnav să nu aibă nevoie de mască de oxigen.

De asemenea, medicul a tras un semnal de alarmă spunând că supradozele de oxigen care sunt administrate în spitale provoacă edem cerebral, una dintre cauzele deceselor pacienților. Aceste greșeli uriașe și întreg protocolul Covid, spune medicul, omoară, de fapt, bolnavii. Totodată, au urmat alte declarații controversate legate de lockdownul și masca de protecție, despre care a spus că scad imunitatea.

Dr. Flavia Groșan susține că a vindecat peste 1.000 de pacienți bolnavi de Cpvid, fără nicio zi de spitalizare
Dr. Flavia Groșan susține că a vindecat peste 1.000 de pacienți bolnavi de Cpvid, fără nicio zi de spitalizare

„Eu zic că lockdownul nu face bine, eu zic că masca nu face bine. Eu aș fi mers pe varianta englezească cu imunizarea de turmă. Am fi scăpat… Eu vorbeam și cu pacienții, Dumnezeu a lăsat orificiile astea, de ce le blocăm? Tot întreb… ne-a scăzut imunitatea în ultimul hal, d-aia nu mai știm ce e gripă, ce e viroză, ce e COVID. Nu mai știm nimic. Imunitatea noastră e prăbușită. Statul în casă, masca și aici am ajuns…”, a declarat, recent, medicul Flavia Groșan.

Toate acestea au stârnit ample reacții în rândul medicilor de la București, care s-au simțit deranjați. Astfel că, au fost depuse plângeri la Colegiul Medicilor, doctorița fiind chemată în fața Comisiei de Etică şi Deontologie Medicală. Concret, Flavia Groşan era acuzată că a încălcat un articol din Statulul deontologic medical, atunci când a spus că nu înţelege rolul unor medicamente folosite la bolnavii de Covid-19, precum codeina, kaletra sau heparina.

Ce decizie a primit medicul de la Colegiul Medicilor

Flavia Groşan a fost chemată luni, 22 martie 2021, în fața Comisiei de Etică din Colegiul Medicilor Bihor. La sosirea în fața instituției, aceasta a fost aplaudată și a primit flori din partea susținătorilor. În urma audierilor la Colegiul Medicilor, s-a decis că nu este vorba despre malpraxis în cazul doctoriţei Flavia Groşan, aceasta putând în continuare să profeseze. În plus, până în prezent, nu există nicio plângere scrisă din partea vreunui pacient pe numele acesteia.

Mă uit în spate şi nu-mi este ruşine cu ce am făcut”, a declarat Flavia Groşan, la intrarea la Colegiul Medicilor.

Flavia Groșan a fost audiată de Colegiul Medicilor Bihor
Flavia Groșan a fost audiată de Colegiul Medicilor Bihor

În cazul în care medicul va continua să facă declarații de acest gen în spațiul public, va interveni Comisia de Disciplină şi va face o anchetă în acest caz. Comisia de Etică şi Deontologie nu poate să aplice sancţiuni, însă dacă se va ajunge la Comisia de Disciplină, aceasta riscă să fie sancţionată. Până atunci, potrivit deciziei Colegiului Medicilor, medicul poate să continue să primească pacienţi la cabinet.

În urma acestor declarații apărute în spațiul public, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor a ținut să sublinieze că afirmaţiile doctoriţei Groşan despre caracterul periculos al terapiei cu oxigen din spitale sunt periculoase şi aberante.

„Da, este o aberaţie să spui că oxigenul vatămă creierul, că produce edeme cerebrale, ştiind că pacienţilor care beneficiază de terapie cu oxigen nu li se administrează oxigen în stare pură”, a spus acesta.