Home » Sport » Câți bani avea Borcea la Revoluție. “Nu aveam ce să fac cu ei”. Locul secret în care îi păstra

Câți bani avea Borcea la Revoluție. “Nu aveam ce să fac cu ei”. Locul secret în care îi păstra

Manolică Anca / 09.02.2021, 13:54
Câți bani avea Borcea la Revoluție. “Nu aveam ce să fac cu ei”. Locul secret în care îi păstra

Cristi Borcea nu mai are nevoie de nicio prezentare, îl cunoaște deja toată lumea. Fie ca fost acționar al clubului Dinamo, fie ca bărbatul cu nouă copii făcuți cu patru femei. Pare să se fi descurcat în viață încă de mic, pentru că la Revoluția din 1989, când avea numai 19 ani, el strânsese deja o adevărată avere. Iată câți bani avea Borcea la Revoluție și care era locul secret în care îi păstra.

Câți bani avea Borcea la Revoluție

Cristi Borcea, fostul actionar al clubului Dinamo, a fost descurcăreț de mic, din moment ce, la numai 19 ani, ajunsese să aibă o avere considerabilă. s-a descurcat de mic, din punct de vedere financiar. Iar acest lucru a fost dezvăluit chiar de el în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D, acolo unde a povestit mai multe detalii picante din viața sa,

„Pe mine, Revoluția m-a prins cu peste 500.000 de lei. Erau bani foarte mulți la acea vreme. De mic am învățat să fac bani și am aflat și care este calea pentru a câștiga sume mari (..) În ’90, nu aveam ce să fac cu banii. Într-o zi a venit Țălnăr la mine acasa și nu i-a venit să creadă. Așa cum multi alții au bibliotecile pline cu cărți, când i-am deschis o bibliotecă, a văzut cum era plină de bani. ”, a răspuns Borcea, în cadrul emisiunii, atunci când a fost întrebat câți bani avea la Revoluție.

Cristi Borcea, în cadrul emisiunii de la Kanal D
Cristi Borcea, în cadrul emisiunii de la Kanal D

Locul secret în care îi păstra

Unii dintre actualii bogați ai României se laudă că au pus bazele primului milion de dolari din viață cu banii strânși cu frica de regimul comunist. Acesta este și cazul lui Cristi Borcea care s-a lăudat că a făcut zeci de mii de lei pe zi din bișnița cu butelii. Omul de afaceri nu poate să uite acea perioadă și nici nu se sfiește să vorbească deschis despre cum a intrat el în afaceri.

„M-a prins Revoluția cu vreo 600.000 de lei în carcasa ușii de la mașină. Dădeam tapițeria jos și-i ascundeam acolo. Cum naiba să-i ții în casă?! N-aveai ce face cu banii, că nu puteai călători. Cum s-a dat drumul la granițe după Revoluție, am plecat în Turcia, apoi în vară la Coppa del Mondo în Italia”, a povestit Borcea în trecut.

Dar se pare că înainte de afacerea cu butelii el a mai câștigat bani și prin alte metode. Un prieten foarte apropiat de-ai săi, Emil Ursu, acum antrenor la Dinamo 2, a dezvăluit cum s-a apucat de afaceri fostul acționar al clubului din  „Ștefan cel Mare”, când nici măcar nu avea 18 ani. Spune despre acesta că „l-a dus mintea să facă bani, era diabolic de la vârstă aia”. Astfel, proaspăt mutat într-un apartament, Emil Ursu avea un video și televizor color, obiecte foarte greu de găsit în acele vremuri. Și fiindcă Borcea îl vizita extrem de des, i-a venit o idee genială: să ia video și televizorul color și să difuzeze filme prin scările de bloc.

„Câștiga între 700 și 1000 de lei pe seară”. Pleca cu ele sau îi chema pe alții la noi, se descurcă”, a declarat Ursu, la GSP Live.