Home » Life & Style » Câte calorii au produsele McDonald’s – Top 5 „bombe” și top 5 alegeri destul de sănătoase

Câte calorii au produsele McDonald’s – Top 5 „bombe” și top 5 alegeri destul de sănătoase

Bucur Ioana / 16.11.2020, 13:50
Câte calorii au produsele McDonald’s – Top 5 „bombe” și top 5 alegeri destul de sănătoase

Când nu avem timp să gătim sau, pur și simplu, ne este poftă de ceva gustos, de cele mai multe ori, ajungem în fața unui casier cu celebrul „M” pe ecuson. Doar că plăcerile de moment au consecințe nedorite pe cântar. Află câte calorii au produsele de la McDonald’s.

Câte calorii au produsele de la McDonald’s. Top 5 „bombe” calorice, inamici ai celor care sunt la dietă

Așa cum era de așteptat, pentru că așa se întâmplă mereu, cele mai savuroase produse de la McDonald’s sunt și cele care au cele mai multe calorii. Astfel, dacă pofta te îndeamnă să îți comanzi un Big Tasty, pregătește-te pentru o porție de nici mai mult, nici mai puțin de 828 calorii. Locul al doilea în top 5 este ocupat de porțiile de șapte aripioare , ce au 852 de calorii, în timp ce varianta cu cinci bucăți are 612. Podiumul este completat de unul dintre produsele promoționale, ce nu se află în meniul de bază McDonald’s: Maestro Top Beef, ce înseamnă un aport de 735 de calorii. Royal Deluxe, intrat de câțiva ani în lista produselor de la celebrul lanț de restaurante, are 591 de calorii. Clasicul Big Mac încheie lista fruntașilor la capitolul calorii, cu 503. Trebuie precizat că valorile sunt exprimate per porție, nu la suta de grame.

Bombele calorice din meniul McDonald’s
Bombele calorice din meniul McDonald’s

Câte calorii au produsele de la McDonald’s. Top 5 alegeri destul de sănătoase, pe care le pot savura și cei care țin la siluetă

Există variante de care se pot bucura până și cei care urmăresc cu atenție ce preparate își include în meniul zilnic. Pentru ei, o porție de patru McNuggets pare a fi varianta ideală, având doar 179 de calorii. Pe locul al doilea în top 5 variante prietenoase cu un regim alimentar mai strict este salata Caesar Grill, ce are 184 de calorii. Veteran în lista produselor de la McDonald’s, Hamburgerul înseamnă 254 de calorii în plus, urmat, la o diferență de cinci puncte, de McToast, cu 259. Lista este încheiată de McPuișor, plăcerea nevinovată ce conține 272 de calorii. La fel ca în cazul Top 5 „bombe” calorice, precizăm că valorile sunt exprimate per porție, nu la suta de grame.

Ce poți comanda de la McDonald’s, dacă ești la dietă
Ce poți comanda de la McDonald’s, dacă ești la dietă

McDonald’s a făcut investiții uriașe și pe timp de criză

Lanțul de restaurante McDonald’s din România este operat de Premier Restaurant România. Este lider al pieței, cu 86 de locații, în 26 de orașe din țară.  Până în prezent, compania a investit peste 800 milioane de lei în România și are o echipă de 5.500 de angajați. De fapt, investițiile au continuat chiar și în anul 2020, în ciuda crizei provocate de pandemia de Covid-19. Cel de-al 86-lea restaurant McDonald’s a fost inaugurat, în luna octombrie, noul centru comercial AFI Mall Brașov, fiind rezultatul unei investiții de peste trei milioane de lei.

Continuăm să consolidăm și să ne extindem rețeaua de restaurante chiar și în această perioadă dificilă, investind peste trei milioane de lei într-un nou restaurant la Brașov. Ne-am concentrat eforturile în acest an pe digitalizare și mă bucur că am implementat cea mai inovatoare tehnologie în cadrul acestui restaurant, deoarece le aduce nenumărate beneficii clienților noștri. În același timp, continuăm să menținem cele mai stricte măsuri de siguranță în toate restaurantele noastre pentru a proteja echipa și clienții”, a declarat Paul Drăgan, director general Premier Restaurants România.

Până la finalul anului 2020, McDonald’s anunță că va mai deschide încă un restaurant și va remodela și digitaliza alte patru din țară.