Home » Știri » Ce secrete ascunde verigheta Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Povestea impresionantă

Ce secrete ascunde verigheta Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Povestea impresionantă

Manolică Anca / 28.10.2021, 14:14
Ce secrete ascunde verigheta Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Povestea impresionantă

Suverana deține o colecție impresionantă de bijuterii și accesorii, unele dintre ele vechi de zeci de ani, primite drept moștenire. Ea atrage mereu atenția cu fiecare apariție grație ținutelor sale viu colorate și accesoriilor care îi completează perfect stilul. Dacă broșele sunt mereu la vedere, nu același lucru se poate spune și despre bijuteria valoroasă pe care Suverana o poartă pe mână. Verigheta Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii ascunde o poveste impresionantă.

Regina Elisabeta a II-a impresionează mereu prin aparițiile sale

Stilul vestimentar al Reginei Elisabeta a II-a a evoluat extraordinar în cei peste 69 de ani de domnie. Cea mai longevivă suverană a Marii Britanii impresionează prin diplomaţie, dar şi prin eleganţă. La cei 95 de ani, ea nu încetează să atragă atenția cu ţinutele sale în culorii vii şi pălăriile fistichii. Suverana este mereu în pas cu moda și are grijă să își accesorizeze mereu ținutele cu bijuteriile sale.

Dacă broșele pe care le poartă Regina Elisabeta a II-a sunt admirate mereu pentru că sunt la vedere, nu același lucru se poate spune și despre cele bijuteria valoroasă pe care Suverana o are pe mână. De multe ori, Regina poartă mănuși, așa că aceasta nu poate fi admirată. Este vorba despre verighetă, pe care Regina o poartă de 73 de ani. Însă, de lângă aceasta nu lipsește nici inelul de logodnă.

Regina Elisabeta și regretatul Duce de Edinburgh
Regina Elisabeta și regretatul Duce de Edinburgh

Ce secrete ascunde verigheta Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Prințesa Elisabeta a Marii Britanii a primit inelul de logodnă de la locotenentul Philip Mountbatten în anul 1947, la scurt timp după ce tatălui ei și-a dat acordul în privința nunții dintre cei doi. Cel care avea să devină Ducele de Edinburgh nu a cheltuit niciun ban pentru bijuteriile care au consfințit relația sa cu Prințesa de York pe atunci.

Verigheta Reginei a fost făurită din aur galez, iar metalul prețios a fost donat de supușii regali din Țara Galilor, se arată în cartea lui Ingrid Seward, Prince Philip: A Portrait of the Duke of Edinburgh. Surse din familia regală susțin că Suverna nu și-a dat jos niciodată verigheta, bijuterie care are o inscripție secretă la interior. La început, numai trei persoane știau ce stă scris pe ea. Acum, că Prințul Philip a trecut la cele veșnice, au rămas doar două: Regina și bijutierul. Dacă mai trăiește și el!

Verigheta și inelul de logodnă al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii
Verigheta și inelul de logodnă al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Povestea inelului de logondă

Regina Elisabeta a II-a nu se poate despărți nici de inelul de logodnă primit de la regretatul ei soț. Bijuteria a impresionat-o din prima clipă pe Regină, iar ce când i l-a pus pe deget, l-a scos o singură dată, pentru a putea fi micșorat.

Podoaba are o legătură strânsă cu familia Ducelui, mai ales că diamantele accesoriului au aparținut mamei lui. Prințesa Alice a primit o tiară cadou din partea mătușii sale, țarina Alexandra a Rusiei. Iar atunci când Regina Elisabeta și Prințul Philip s-au cununat, el i-a dăruit acesteia un inel de logodnă care conținea uimitoarele bijuterii Romanov, desprinse din coronița Prințesei Alice de Battenberg.

Verigheta și inelul de logodnă al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii
Verigheta și inelul de logodnă al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Mai mult, la nuntă, Ducele i-a făcut Reginei cadou de nuntă diamantele rămase din tiara țarinei Alexandra, sub forma unei brățări. De atunci, Majestatea nu s-a mai despărțit de această brățară, iar inelul de logodnă și verigheta le poartă tot timpul pe deget.