Home » Știri » Cele mai ciudate religii din lume. Greu de crezut că oamenii se roagă la astfel de sfinți

Cele mai ciudate religii din lume. Greu de crezut că oamenii se roagă la astfel de sfinți

Violeta Badea / 03.02.2021, 13:01

Cele mai ciudate religii din lume. Greu de crezut că oamenii se roagă la astfel de sfinți. Oamenii întotdeauna au crezut în ceva și toate speranțele lor s-au legate de cineva. Probabil ai auzit de iudaism, creştinism şi islamism, dar, de fapt, există foarte multe religii de care poate nici nu ai auzit. Unele sunt ciudate și au fost remarcate prin originalitatea lor.

Cele mai ciudate religii din lume

De-a lungul timpului, oamenii au simțit nevoia să creadă în ceva, să-și lege speranțele de un zeu sau o divinitate. De exemplu, în Egiptul Antic existau Zeul Fertilităţii şi Zeul Soarelui. În zilele noastre, există anumite religii și credințe pe care nu ți le-ai imagina niciodată. Iată cele mai ciudate religii din lume.

  • Raelismul

Raelistii cred in existenta OZN-urilor
Raelistii cred in existenta OZN-urilor

Mai este cunoscută și ca Biserica Raeliană și a fost fondată în anul 1974. Aceasta este o religie OZN, fiind bazată pe convingerea că există extratereștii, iar aceștia au venit pe Pământ și au creat toate formele de viață, inclusiv ființele umane, cu mii de ani în urmă. De asemenea, cred cutărie în existența obiectelor zburătoare neidentificate (OZN). Cel care a înființat această religie se numește Claude Vorilhon, iar membrii sunt cunoscuți ca raelieni sau ufolatrii, mai exact ozeniști.

  • Nuwaubianismul

Această credință a plecat de la un pușcăriaș. Da, ai auzit bine! Acesta se numește Dwight York și a fost arestat pentru spălare de bani şi abuz de minori. Cei care au îmbrățișat această religie cred că rasa albă a fost creată ca un grup de criminali servind rasei afro-americană.

Dwight York a fost inițial adept al islamului. Însă, prin anii ’80 a început să creadă în extratereștrii șia studiat viața din Egiptul Antic. Apoi, a reușit să-și formeze propria religie, un amestec dintre  Teosofia New Age, francmasoneria, islamismul, numerologia arabă şi paleoastronautica lui Zecharia Sitchin.

Iată un exemplu de credințe al acestoria: Nikola Tesla a venit de pe planeta Venus, fiecare om are şapte clone sau credința că femeile au inventat bărbaţii prin manipulare genetică.

  • Subud

Mohammad Subuh este cel care a înființat subudul
Mohammad Subuh este cel care a înființat subudul

Aceasta este o religie bazată pe exerciții spontane și extatice. Fondatorul acesteia se numește Muhammad Subuh și a înființat-o în anul 1920. „Rugăciune” principală a acestei credințe este latihanul care se practică câte o oră de două ori pe săptămână. Adepții spun că latihanul este o meditație care oferă o metodă puternică de a te conecta la cosmos şi a simţi imensa energie ce apare în urma acestei conexiuni.

  • Jediismul

Cei care au urmărit „Războiul Stelelor” au auzit de termenul „Jedi”. Probabil că de aici s-au inspirat și producătorii filmului. Adepții acestei religii ciudate cred în Puterea Forţei. Aceștia consideră că există o forţă unică în univers, care face ca toate lucrurile să trăiască, iar puterea se află în fiecare dintre noi. Jediismul a fost înființat oficial în anul 2001.

  • Rastafari

Rastafari este o religie aparuta in Jamaica
Rastafari este o religie aparuta in Jamaica

Această religie a apărut în Jamaica în anul 1930. Momentul încoronării lui Haile Selassie I în calitate de rege al Etiopiei în 1930 a fost punctul de plecare. Adepții acestei religii sunt convinși că Haile Selassie este Dumnezeu și ruga lor este de a întoarce membrii comunităților negre care trăiesc în exil înapoi în Africa.

  • Eutanasismul

Eutansismul susține că planeta este suprapopulată, iar oamenii nu ar mai trebui să se înmulțească. De aceea susțin sinuciderea, canibalismul sau avortul. Da, există așa ceva! Pe site-ul bisericii există chiar și un ghid „Cum să te sinucizi”, metoda explicată fiind cea pris asfixiere, utilizând heliu. Ei spun că planeta se poate salva doar daca vom ajunge să fim mai puțini.