Home » Știri » Viața și cariera lui Bogdan Stanoevici. Care a fost, de fapt, cauza morții actorului

Viața și cariera lui Bogdan Stanoevici. Care a fost, de fapt, cauza morții actorului

Violeta Badea / 12.01.2021, 15:59
Viața și cariera lui Bogdan Stanoevici. Care a fost, de fapt, cauza morții actorului

Cine a fost și de ce a murit de fapt Bogdan Stanoevici. Actorul Bogdan Stanoevici a murit pe 12 ianuarie 2021, la vârsta de 62 de ani. Acesta s-a stins din viață la Spitalul  de boli cardiovasculare CC Iliescu, după ce fost confirmat cu COVID-19 în luna noiembrie a anului trecut. Vestea a picat ca un trăsnet peste oamenii care l-au cunoscut sau care l-au urmărit în piesele de teatru.

Cine a fost Bogdan Stanoevici

Bogdan Stanoevici s-a născut pe data de 22 ianuarie 1958, la București. În anul 1982, a absolvit facultatea U.N.A.T.C. „I. L. Caragiale”. În anul 1989, a părăsit țara și s-a stabilit în Franța, dar peste câțiva ani avea să revină în România, mai exact în anul 2011.

În perioada 1979 şi 1989, Stanoevici a jucat o serie de roluri principale în film şi în teatru şi era unul dintre cunoscuţii membri al grupului SONG. Printre cele mai cunoscute lungmetraje în care a jucat se numără:  „Trandafirul galben” în anul 1982, „Noi, cei din linia întâi” în anul 1985 și „Secretul lui Nemesis” în anul 1987. A jucat în numeroase piese de teatru şi a apărut în mai multe emisiuni la Televiziunea naţională.

Bogdan Stanoevici cunoscut în cinematografia franceză

În anul 1989, Bogdan Stanoevici s-a făcut remarcat și în cinematografia franceză, iar în februarie 2011 a revenit în țară datorită premierei filmului israelo-franco-român, „Misiunea directorului de resurse umane” regizat de Eran Riklis. În perioada 5 martie – 17 decembrie 2014, a deținut funcția de ministru pentru românii de pretutindeni în guvernul lui Victor Ponta. Bogdan Stanoevici s-a bucurat de notorietate și pe plan politic.

În timpul mandatului său, între cele două tururi de scrutin, acesta a susținut vehement românii din afara granițelor care nu au putut vota și au protestat. Acest lucru a dus la cererea demisiei de către manifestanții din țară și din străinătate. Bogdan Stanoevici a mai ocupat funcția de secretar de stat al Ministerului Culturii începând din ianuarie 2015 până în decembrie 2015, apoi a fost demis din această funcție.

Bogdan Stanoevici s-a aflat la șefia Circului Metropolitan

Bogdan Stanoevici a fost numit director general interimar al Circului Globus din București în perioada 2017-2020.

Fostul ministru pentru Românii de Pretutindeni a candidat din partea partidului ADER pentru postul de primar general al Capitalei. În anul 2019, acesta a candidat și la alegerile prezidențiale.

Cum a reactionat Marian Ralea, fost coleg de facultate cu Bogdan, la aflarea tristei vesti
Cum a reactionat Marian Ralea, fost coleg de facultate cu Bogdan, la aflarea tristei vesti

De ce a murit de fapt Bogdan Stanoevici

În mass-media se vehiculează informația conform căreia Bogdan Stanoevici a murit din cauza nemilosului virus care a afectat întreaga planetă. Dar se pare că NU virusul Covid-19 este principala cauză a morții fostului actor, ci infecția nosocomială cu un germene intraspitalicesc extrem de periculos, Clostridium difficaile, scriu cei de la playtech.ro.

Fiul actorului a venit de urgență din Franța în urmă cu câteva săptâmâni, când a aflat că tatăl său se zbătea între viață și moarte. Acesta este, de altfel, singura rudă a lui Bogdan. Potrivit informațiilor apărute în presa online, mama acestuia a murit, iar fosta soție locuiește în Franța.

Colegii de scenă și prietenii, despre Bogdan Stanoevici

Prietenii lui Bogdan Stanoevici au rămas șocați și vorbesc cu greu de acesta la trecut. Marian Râlea, fost coleg de facultate cu Bogdan, a reacționat pe pagina sa de Facebook.

„Am sperat și ne-am rugat, dragul meu prieten pentru revenirea ta! Nu vreau să șterg numărul de telefon din memorie!!! Mă simt dureros de vinovat pentru că nu am putut să facem mai mult pentru tine, dragul nostru Bogdan. Am și acum în minte vocea ta de cînd spuneai Minunea lui Sorescu, dar minunea în care credeam…

Drum lin către măicuța ta. Dumnezeu să te odihnească!”, a scris acesta pe pagina sa oficială de Facebook.

De asemenea, Vlad Gherman, fiul lui Bogdan din serialul ”Fructul oprit”, difuzat de Antena 1, a scris pe pagina sa oficială de Facebook un mesaj copleșitor.

„Parca traiesc un cosmar . Nu pot sa imi revin. Tin minte ca si cum a fost ieri ultima zi de filmare alaturi de el.  L-am luat in brate la finalul si am inceput sa plang. I-am multumit pentru tot, iar el a inceput sa planga, spunandu-mi ca am fost cel mai bun „fiu” pe care l-a avut! Un om extraordinar, carismatic si sarmant. Venea la filmari pe motor ca un superstar si asa va ramane mereu in inima mea. Drum lin catre stele, tata!”, a scris Vlad Gherman pe pagina sa oficiala de Facebook.