Home » Știri » Scandalul RCA: Președintele ASF, amenințat cu demiterea

Scandalul RCA: Președintele ASF, amenințat cu demiterea

Octavian Palade / 26.10.2016, 15:26
Scandalul RCA: Președintele ASF, amenințat cu demiterea

Scandalul RCA i-a determinat pe liderii grupurilor parlamentare ale PNL să ceară declanşarea procedurii de demitere a preşedintelui Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu.

Scandalul RCA se mută în Parlament, unde liberalii au depus o solicitare oficială către Birourile Permanente reunite, în care se declară nemulțumiți de rezultatele șefului ASF și îl amenință pe acesta cu demiterea, scrie news.ro.

”Ca urmare a gravelor probleme cu care se confruntă Autoritatea de Supraveghere Financiară, precum şi a dezbaterilor care au avut loc în comisiile de specialitate ale Parlamentului, Grupurile parlamentare ale Partidului Naţional Liberal solicită convocarea de urgenţă a Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului în scopul începerii procedurii de demitere a preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, domnul Mişu Negriţoiu, precum şi a întregii conduceri a ASF”, se menționează în cererea transmisă conducerii celor două Camere ale Parlamentului.

Solicitarea este semnată de liderii grupurilor parlamentare PNL din Camera Deputaţilor şi Senat, Eugen Nicolăescu şi Ion Popa.

Președintele ASF, Mişu Negriţoiu, a fost audiat recent în Comisia economică a Camerei Deputaţilor. Cu acea ocazie, Negriţoiu a afirmat că refuză să-şi dea demisia din funcţia de conducere a autorităţii, motivând că şi-a îndeplinit bine mandatul,

Mihai Tudose (PSD), preşedintele Comisiei economice, a declarat că toţi membrii acesteia i-au cerut demisia de onoare lui Mişu Negriţoiu.

“În contextul în care acesta refuză, mergem cu procedurile mai departe cu comisiile reunite. Acesta vor face un acord comun şi vor solicita plenului acest vot de demitere. Va dura o lună-două”, a explicat Mihai Tudose.

În același timp, președintele Comisiei economice i-a reproşat lui Mişu Negriţoiu performanţele slabe de când se află la conducerea ASF.

“Toţi actorii sunt nemulţumiţi. În paralel cu o nouă conducere, va trebui ca noi, în Parlament, să amendăm ordonanţa, care este pe traseu, privind RCA-ul, sau trebuie amendată cu un text nou de lege care să răspundă nevoilor din piaţă”, a menționat Tudose.

Mişu Negriţoiu a fost numit preşedinte al ASF pe 1 aprilie 2014, cu susținerea PSD, care a votat masiv în Parlament numirea sa.

Negriţoiu a ajuns la conducerea ASF în locul lui Dan Radu Ruşanu, care şi-a dat demisia din fruntea autorităţii când se afla în arestul poliţiei, în luna martie 2014, fiind arestat pentru 30 de zile în dosarul Carpatica – ASF.