Home » Știri » Știri externe » De ce se îmbracă Zelenski, președintele Ucrainei, doar în verde încă de la începutul războiului. Mesajul pe care îl ascunde această culoare

De ce se îmbracă Zelenski, președintele Ucrainei, doar în verde încă de la începutul războiului. Mesajul pe care îl ascunde această culoare

Manolică Anca / 12.04.2022, 16:30
De ce se îmbracă Zelenski, președintele Ucrainei, doar în verde încă de la începutul războiului. Mesajul pe care îl ascunde această culoare

Până la începutul conflictului dintre Ucraina și Rusia, Volodimir Zelenski a fost văzut adresându-se presei naționale și internaționale într-un costum albastru standard, folosit în mod obișnuit în politică. Însă, de când rușii au pornit asediul împotriva poporului ucrainean, liderul lor și-a schimbat ținuta, trecând de la costumul croit și cravată la un simplu tricou verde. Ce mesaj dorește să transmită prin această culoare.

De ce se îmbracă Volodimir Zelenski doar în verde de la izbucnirea războiului

Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă avansează de la zi la zi, ceea ce îi pune pe cei doi președinți în centrul atenției mondiale. Zelenski, actualul președinte al Ucrainei, a făcut toate declarațiile sale publice de la începutul atacului militar îmbrăcat în haine verzi. Acest lucru i-a făcut pe mulți să se întrebe de ce poartă mereu doar această culoare și dacă acest lucru face parte din strategia lor de comunicare.

Președintele Ucrainei s-a angajat față de poporul său încă de la izbucnirea războiului, având ca prioritate evidențierea unității și apropierii acestuia de poporul său. În ultimele săptămâni au apărut mai multe imagini în care liderul a interacționat îndeaproape cu echipa și poporul său. El a devenit un lider modern, iar popularitatea sa a crescut exponențial în această ultimele săptămâni.

Ce mesaj dorește să transmită prin această culoare

În toate comunicările făcute de la declararea războiului, Zelenski a fost văzut purtând întotdeauna culoarea verde, cu intenția de a oferi un mesaj de unitate și angajament poporului său. Purtarea acestor culori este menită să transmită mesajul că președintele țării este dispus și angajat să își apere poporul, având în vedere situația tensionată din Ucraina.

La nivel mondial, verdele este o culoare sigură pe care multe credinţe o asociază cu viaţa reînnoită. În Iran, aceatsa este culoarea paradisului, iar în Japonia simbolizează viaţa eternă. Aztecii au folosit-o drept culoare regală, iar în China verdele (mai ales cel de jad) reprezintă frumuseţea şi onoarea.

De ce se îmbracă Zelenski, președintele Ucrainei, doar în verde încă de la începutul războiului
De ce se îmbracă Zelenski, președintele Ucrainei, doar în verde încă de la începutul războiului

Verde este o culoare de ascultare activă, de bună intenţie, judecată solidă şi acte de bunătate. Simbolizează găsirea unui echilibru între cap şi inimă. În natură, verdele înseamnă renaștere, reînnoire.

Războiul din Ucraina, cifre îngrijorătoare

Fără îndoială, gestionarea unei crize de asemenea, calibru necesită mult mai mult decât simboluri precum purtarea de verde, dar tocmai aceste detalii determină ca mesajele lui Volodimir Zelenski să transmită unitate cu poporul său. Aflat în Ucraina, el continuă să dirijeze mișcările din țară și să transmită comunicate pentru a expune situația pe care o trăiește poporul său de la izbucnirea războiului.

De la începutul invaziei în Ucraina, din 24 februarie, și până marți, 12 aprilie, Rusia a pierdut aproape 20.000 de soldați, 157 de avioane, 140 de elicoptere, 732 de tancuri, aproape 20.00 de vehicule blindate, 7 nave, 124 de drone și 63 de lansatoare anti-aeriene, potrivit aramatei ucraineană într-un raport citat de Kiev Independent.

Rusia raportează oficial pierderi semnificativ mai mici, în timp ce armata Ucrainei ține secret orice informație cu privire la pierderile sale.