Home » Știri » Știri sociale » Cine este de fapt Călin Georgescu, propunerea AUR pentru funcția de premier al României

Cine este de fapt Călin Georgescu, propunerea AUR pentru funcția de premier al României

Manolică Anca / 09.12.2020, 12:52
Cine este de fapt Călin Georgescu, propunerea AUR pentru funcția de premier al României

Acum că suntem tot mai aproape de a afla rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, iar România are în fruntea Guvernului un premier interimar, fiecare partid începe să facă propuneri pentru ocuparea funcției de prim-ministru. Iată cine este de fapt Călin Georgescu, propunerea AUR pentru a ocupa acest fotoliu.

Călin Georgescu este propunerea AUR pentru funcția de premier al României

Rezultatele parţiale provizorii după numărarea a peste 95% din voturile exprimate la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 arată că AUR a obținut 8,26 % din voturi pentru Camera Deputaților și 8,65 % la Senat. Ceea ce înseamnă că partidul proaspăt înființat, în septembrie 2019, va merge la Palatul Cotroceni pentru discuții cu președintele Klaus Iohannis în privința formării noului Guvern.

Vicepreședintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor, Dorin Lulea, a anunțat, la doar o zi de la încheierea alegerilor, care este propunerea AUR pentru funcția de premier. Numele acestuia este Călin Georgescu „un român patriot” după cum spune Lulea, care nu este membru de partid.

„AUR și-a prezentat din campanie propunerea de premier și nu îi vom înșela pe români. Călin Georgescu este un român patriot ce se ridică la înălțimea unei asemenea funcții. Nu este membru de partid, AUR propune români competenți, indiferent de statutul lor politic.” a anunțat vicepreședintele AUR, Dorin Lulea, printr-o postare pe Facebook.

Călin Georgescu, propunerea partidului AUR pentru ocuparea funcției de prim-ministru al României
Călin Georgescu, propunerea partidului AUR pentru ocuparea funcției de prim-ministru al României

Cine este de fapt Călin Georgescu

Potrivit unui site creat de „un grup de români” care doresc ca România să fie condusă de Călin Georgescu, după cum chiar ei declară, acesta a obținut doctoratul în ştiinţa solului la Universitatea de Științe Agronomice din Bucureşti și este un expert în domeniul dezvoltării durabile, care a lucrat 17 ani „în sistemul ONU”.

Călin Georgescu, în vârstă de 58 de ani, a ocupat în perioada 1997-2013 diferite funcții în cadrul Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu și raportor special al ONU pentru deșeurile toxice şi periculoase din cadrul Biroului Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului. De asemenea, a coordonat Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă din România în 1999 și 2008 și a ocupat funcția de director al Departamentului Organizațiilor Economice Internaționale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.

În perioada 2013-2015, Georgescu a fost preşedintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma. Acest Club este o organizaţie care are ca scop atragerea atenţiei întregii lumi cu privire la aspecte ce vizează viitorul planetei. Organizaţia este alcătuită din oameni de ştiinţă, economişti, oameni de afaceri, înalţi funcţionari publici, şefi de stat şi foşti şefi de stat din întreaga lume. O altă persoană cunoscută din România, care face parte din acest Club, este guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Numele lui Călin Georgescu a mai fost vehiculat pentru funcţia de premier în noiembrie 2015, după tragedia de la clubul Colectiv şi căderea Guvernului Ponta. A scris mai multe cărți de studii prospective privind dezvoltarea umană şi progresul socio-economic al României și a lansat, împreună cu actorul Dan Puric manifestul mişcării „Motivaţia: România“, mişcare naţionalist-ortodoxă.

„Trebuie să ne unim”

Călin Georgescu a vorbit la Adevărul Live, despre mulțimea de lipsuri pe care țara o are. Acesta spune că de 25 de ani România „se învârte într-un sens giratoriu”, o țară regresată istoric, care nu mai există pe harta lumii, pentru că nu se mai produce nimic. Cu toate acestea, el spune că unica șansă de a ne reveni este „să ne unim”

„Trebuie să ne unim. Fiecare trebuie să lucreze cu el însuşi. Altfel n-ai cum să-ţi ajuţi ţara. Trebuie să reconstruim ţara. E bine că avem monedă proprie şi de ea trebuie să ţinem cu dinţii.”, a declarat acesta.