Home » Știri » Știri sociale » De ce a ajuns Diana Șoșoacă în presa din Italia. Incredibil ce relatează jurnaliștii străini

De ce a ajuns Diana Șoșoacă în presa din Italia. Incredibil ce relatează jurnaliștii străini

Manolică Anca / 09.12.2021, 17:39
De ce a ajuns Diana Șoșoacă în presa din Italia. Incredibil ce relatează jurnaliștii străini

Senatoarea a șocat din nou! Chiar și ziarele din afară! Diana Șoșoacă a ajuns în presa din Italia, după ce zilele trecute a apărut în Parlamentul României îmbrăcată în costum național și, în loc de mască, la gură purta o botniță. Momentul a șocat pe toată lumea, cotidianul Periodico Italiano dedicându-i un articol destul de amplu. Iată cum au descris-o jurnaliștii din Peninsulă.

Diana Șoșoacă și-a pus o botniță în ședința plenului

Pe 6 decembrie, deputații și senatorii s-au reunit în plen, într-o ședință solemnă dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei României. Așa cum ne-am obișnuit deja, nici această zi nu a fost lipsită de șicane sau certuri. După ce înainte de ședința plenului, parlamentarii AUR au pus în fața sălii câteva ghete cu numele politicienilor în care au pus nuiele, printre cei vizați fiind preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă sau liderii partidelor, a apărut o contră și între Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă.

Liderul PSD și senatoarea Diana Șoșoacă s-au contrazis în ceea ce privește măsurile ce trebuie respectate de toți. Ciolacu i-a spus acesteia că ar trebui să poarte mască de protecție. Atunci, ea a făcut făcut un gest neașteptat: a scos o botniță de metal, pe care și-a pus-o mai apoi la gură. Acest gest a făcut-o pe Diana Șoșoacă să ajungă și în presa din Italia.

„​I-am cerut lui Moș Nicolae să-mi dea un cadou pentru aniversarea Constituției. Asta mi-a lăsat. Este o botniță prin care Constituția, drepturile și libertațile fundamentale au fost anulate de către Parlament, președinte și Guvern (..) Trăiască România liberă, trăiască dreptul la liberă exprimare! Jos botnița!”, a spus Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă și-a pus botnița la gură în sedință
Diana Șoșoacă și-a pus botnița la gură în sedință

Senatoarea Diana Şoşoacă a ajuns subiect în presa din Italia

Publicația Periodico Italiano a scris o știre amplă despre senatoarea Diana Şoşoacă, în care a fost descrisă drept „politician de extremă dreapta” care are un discurs agresiv anti-vaccinare, anti-european și anti-imigrație. Aceasta a notat, de asemenea, că senatoarea, avocat de profesie, a devenit populară din 2020, prin modalitățile sale de a protesta și critica măsurile restrictive luate în perioada pandemică.

„Mască asemănătoare cu cea a lui Hannibal Lecter şi cu o atitudine agresivă, demnă de orice bun politician de extremă-dreapta. Diana Iovanovici Şoşoacă s-a remarcat la ultima şedinţă prin decizia de a se prezenta în Parlament într-un mod neconform (..)

Ultima dintre „ideile” parlamentarului extremist a fost să se prezinte la discuţia din Senat cu o mască precum cea a lui Hannibal Lecter şi haine tradiţionale româneşti. Un simbol al protestului. Fotografia a făcut înconjurul internetului”, au scris jurnaliştii din peninsulă.

Au existat foarte multe critici în mediul online, unde internauții s-au plâns de modul în care acești politicieni stimulează nemulțumirea în rândul populației. Sunt și alții care au spus că senatoarea s-a făcut remarcată pentru că a declarat că vaccinurile sterilizează populația, au mai remarcat cei de la Periodico Italiano.

De asemenea, au ținut să amintească și faptul că în ​​România, cât și în țările învecinate, există cele mai mici rate de vaccinare, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care partidele de extremă dreapta au început să câştige tot mai mult teren în România. Asta în ciuda partidelor tradiţionale care luptă împotriva corupţiei şi care susţin campania de vaccinare.