Home » Știri » TOP 5 cele mai scumpe tipuri de carne de pe planetă

TOP 5 cele mai scumpe tipuri de carne de pe planetă

Manolică Anca / 13.07.2021, 14:37
TOP 5 cele mai scumpe tipuri de carne de pe planetă

În cazul în care carnea de pe piață românească ți se pare scumpa, ei bine, află că cele mai scumpe cărnuri din lume nici măcar nu se vând în Romania și, probabil, de foarte multe nici nu ai auzit. În timp ce unele te pot omorî, altele par desprinde din filme SF, însă toate au prețuri exorbitante, care ți-ar putea face gaură în buget. Iată care sunt TOP 5 cele mai scumpe tipuri de carne din lume.

Cele mai scumpe tipuri de carne

  • Fugu

Pește Fugu
Pește Fugu

Circa 20 până la 40 de persoane mor anual din cauza consumului de pește puffer, care are concentrații ridicate de neurotoxine. Din acest motiv, bucătarii trebuie să fie foarte atenți atunci când prepară această carne, să îndepărteze cu mare grijă poțiunile periculoase, pentru a evita să servească bucăți otrăvitoare de carne sau să contamineze porțiunile comestibile. Dacă vei avea ocazia să guști această delicatesă, te vei delecta cu o aromă subtilă de pește și o consistență masticabilă.

  • Cele mai scumpe tipuri de carne. Ōtoro Sushi

Ōtoro Sushi
Ōtoro Sushi

Sushi îşi are originea în Japonia, iar bucătarii iscusiți de acolo reuşesc să creeze o mulţime de delicatese, printre acestea se află şi acest tip. Un preparat care foloseşte carnea de ton cu un conţinut ridicat de grăsimi, care, potrivit experţilor, dat fiind faptul că bucata folosită reprezintă doar o mică parte din carcasa tonului, poate face ca o singură bucată de sushi să coste ajungă să coste peste 24 de dolari. Ōtoro este bucata de carne mai grasă și mai puțin abundentă, cu o aromă bogată care determină prețurile uriașe.

  • Jamon Iberico

Cele mai scumpe tipuri de carne. Jamon Iberico
Cele mai scumpe tipuri de carne. Jamon Iberico

Aceast timp de șuncă este un produs tradiţional din sudul Spaniei şi este obţinută din carnea porcului negru iberic. Animalele sunt lăsate libere înainte de a fi trecute la o dietă bogată în calorii pe bază de cereale şi ghinde. Potrivit experților, o dietă în care predomină cerealele face ca această carne să capete o aromă asemănătoare cu prosciutto. În schimb, o dietă care se bazează pe ghinde oferă un gust specific cărnii şi un preţ pe măsură poate ajunge la 280-300 de dolari kilogramul.

  • Kobe Wagyu

Kobe Wagyu
Kobe Wagyu

Carnea kobe reprezintă un tip special de carne wagyu (care se traduce literalmente prin „vacă japoneză”), ce este recunoscută pe plan mondial pentru straturile de grăsime care se formează între fibrele musculare.

În Japonia există mai multe zone în care se produce această carne şi, din această cauză, înainte de a fi comercializată aceasta trece printr-un proces de producţie şi clasificare foarte strict. Carnea provine din prefectura japoneză cu acelaşi nume, iar principala diferență se referă la sursa din care este obţinută: tauri castraţi. Grație caracteristicilor specifice ale acestui tip de carne, un kilogram de vită Kobe poate să ajungă chiar şi 600 de dolari.

  • Cele mai scumpe tipuri de carne. Ayam Cemani – Puiul negru indonezian

Cele mai scumpe tipuri de carne. Ayam Cemani
Cele mai scumpe tipuri de carne. Ayam Cemani

Puiul este una dintre cele mai comune şi apreciate surse de carne, însă această rasă este total diferită. Datorită hiperpigmentării, carnea, organele și oasele sale sunt negre, la fel ca și penele, cu excepția unei străluciri verzi. În Indonezia acestui tip de carne îi sunt atribuite proprietăţi vindecătoare, în timp ce în Statele Unite ale Americii pigmentarea deosebită face ca un singur pui să coste chiar şi 2.500 de dolari.