Home » Tehnologie & Știinta » Cum poți să folosești Messenger fără un cont de Facebook. 10 trucuri mai puțin știute de utilizatori pe Facebook Messenger

Cum poți să folosești Messenger fără un cont de Facebook. 10 trucuri mai puțin știute de utilizatori pe Facebook Messenger

Voicu Costin / 16.03.2022, 13:20
Cum poți să folosești Messenger fără un cont de Facebook. 10 trucuri mai puțin știute de utilizatori pe Facebook Messenger

Facebook Messenger este probabil cea mai utilizată aplicație de chat din întreaga lume. Compania Meta care deține și WhatsApp și Instagram, reușește să pună la dispoziția oamenilor cele mai utilizate 3 aplicații de chat și social media din lume. În prezent, peste 2,5 miliarde de oameni folosesc Messenger. Versatilitatea aplicației ii face pe oameni să o folosească cu ușurință. Cum poți să folosești Messenger fără să ai cont de Facebook? Dacă nu știai, acest lucru este posibil. Îți explicăm mai multe în materialul următor.

Nu ai nevoie de Facebook ca să folosești Messenger

Aplicația Facebook Messenger nu este legată în totalitate de Facebook. Meta, compania mama, a gândit un update acum câțiva ani, care te lasă să utilizezi doar aplicația de chat, fără să folosești și Facebook, dacă nu îți dorești acest lucru. Tot ceea ce trebuie să faci este să descarci aplicaţia în telefonul tău, să selectezi „Not on Facebook”, după care să îți creezi un cont rapid.

Poți folosi mai multe conturi pe Messenger

Dacă nu știai, ai posibilitatea să adaugi sau să folosești mai multe conturi în Facebook Messenger și poți comuta între acestea în orice moment. La schimbarea conturilor, îți va apărea de fiecare dată conversațiile și contactele din lista de prieteni. Pentru asta, accesează Setări, apoi fă click pe Conturi și selectează opțiunea „+” din colțul din dreapta-sus pentru a adăuga un alt cont de Facebook Messenger.

Dezactivează notificările

Când ești la muncă sau într-o ședința importantă, ori nu vrei să fii deranjat de terțe persoane, nu mai este nevoie să îți oprești internetul. Messenger oferă posibilitatea ca și conversațiile cu prietenii tăi să fie puse pe silent.

Cum poți face acest lucru? Trebuie să apeşi pe opțiunea Notifications din partea de jos a ecranului şi să alegi perioada de timp pentru care nu vrei să primești notificări, atunci când cineva îţi trimite un mesaj (15 minute, 1 oră, 8 ore, 24 de ore sau permanent). După expirarea intervalului, notificările vor fi primite automat de la persoanele puse pe silent.

Cum vezi cine îți trimite mesaj

Poate vi s-a întâmplat ca o persoană să vrea să ia legătura cu voi, dar să nu se afle în lista de contacte. Acest lucru va funcționa în alt mod. Nu vă vor apărea mesaje, în modul în care vă apar de la prieteni, până nu veți adăuga noile persoane în lista de contacte. În secțiunea Message Request poți vedea cine ți-a trimis mesaj și nu se află în lista ta de contacte.

Poți dezactiva „Chat Heads”

De fiecare dată când inițiezi o conversație pe ecranul telefonului apare o fereastră mică rotundă „pop” cu fotografia contactului. Dacă nu mai vrei să-ți apară, poți să le dezactivezi. Pentru a face acest lucru intră pe Messenger și, din fereastră de dialog, fă un click pe fotografia ta de avatar pentru a ajunge în pagina de configurare, iar în aceeași fereastră, mai jos, poți debifa „Chat Heads”.

Inclusiv din meniul telefonului poți dezactiva notificările primite de la Facebook sau Messenger.

Crează comenzi rapide

Dacă există contacte cu care interacționezi foarte des, pentru acestea poți crea comenzi rapide pe ecranul principal al telefonului tău. Pentru a beneficia de această opțiune, atinge și ține apăsată conversația cu persoana respectivă, iar apoi selectează opțiunea Creare comandă rapidă.

Tot din meniul telefonului puteți folosi secțiunea Widget, care să vă ofere posibilitatea să faceți o scurtătură direct la anumiți prieteni din Messenger.

Trimite locația în care te afli

Principiul de funcționare al aplicației WhatsApp este asemănător cu Messnger. Dacă nu știai, inclusiv pe această aplicație de chat poți trimite locația în timp real, la fel ca și pe WhatsApp. Pentru asta, selectează conversaţia cu persoana respectivă, fă click pe opțiunea More, apoi pe Location. Selectează locația dorită și apasă pe send.

Descarcă poze și video prin Wi-Fi

În afară de mesajele de tip text și documente, Facebook Messenger îți permite să trimiți și să primești fotografii și filmulețe. Fișierele primite sunt descărcate automat, însă poți seta aplicația să le descarce doar prin Wi-Fi.

Pentru asta, intră în setările Messenger, apoi accesează secțiunea Photos&Media și alege opțiunea Use less data. Poți bloca accesul la internet a aplicațiilor, tot din meniul telefonului. Astfel, vor avea acces la internet, doar anumite aplicații din telefon.

Schimbă culoarea ferestrei de chat

Schema de culori implicită a ferestrei de chat are culorile alb și albastru. Dacă, însă, dorești să o schimbi pentru a diferenția contactele, trebuie să faci click pe pictograma Detalii din colțul din dreapta-sus. Apoi, apasă Culoare și bifează oricare dintre opțiunile din paleta disponibilă. Inclusiv în conversații poți schimba emojiuri-le sau stilul de scris.

Cum cauți informații într-o conversație

Dacă dorești să cauți o informaţie mai veche într-o conversație purtată anterior cu unul din prietenii tăi, nu este necesar să dați scroll până ajungeți în acel punct. Messnger vine cu o opțiune folositoare.

De aceea, trebuie să folosești caseta de „search” și să introduci anumite cuvinte-cheie relevante pentru respectiva informație. Vei găsi imediat toate conversațiile în care apar acele cuvinte cheie.