Home » Tehnologie & Știinta » Iphone 14: ce noutăți apar, când se lansează și cât costă. Ar putea fi cea mai mare surpriză de la Apple

Iphone 14: ce noutăți apar, când se lansează și cât costă. Ar putea fi cea mai mare surpriză de la Apple

Voicu Costin / 23.12.2021, 11:29
Iphone 14: ce noutăți apar, când se lansează și cât costă. Ar putea fi cea mai mare surpriză de la Apple

Supremația disputată dintre cei doi giganți Samsung și Apple se va menține, cel mai probabil, până când unul dintre brand-uri nu va mai exista. Când Samsung scoate un nou model pe piață, toate privirile se îndreaptă către coreeni, iar când Apple lansează un nou telefon, toate privirile se îndreaptă spre americani. Noul Iphone 14, pe care compania americană și-a propus  să îl lanseze anul viitor, va încerca să mulțumească toți pretenţioşii. Ce noutăți apar, când se lansează și cât costă aflăm în articolul următor!

Când se lansează și cât ar costa iPhone 14?

Un nou an va aduce un nou iPhone, motiv pentru care zvonurile despre cum va arata noua invenţie se tot întețesc. iPhone 13 rămâne telefonul actual de top al Apple, dar toți fanii Apple așteaptă cu nerăbdare lansarea noului Iphone 14, în toamna anului viitor.

iPhone 14 ar putea fi o mare surpriză pentru utilizatori, de aceea se lucrează la câteva upgrade-uri care să îl propulseze în fruntea clasamentului privind vânzările de telefoane. Vor reuși cei de la Apple să revoluționeze piața telefoanelor mobile cu noul lor smartphone?

Cele mai dorite opțiuni de care mulți utilizatori iPhone s-ar bucura să le aibă sunt: un design nou, revenirea Touch ID, camere îmbunătățite și chiar conectivitate USB.

Zvonurile sunt împărțite când vine vorba de camera noului iPhone 14. Senzorul de imagine principal cu rezoluția de 48 de megapixeli speră să mulțumească și cei mai pretențioși fotografi, care încă afirmă că senzorii camerelor produselor Apple sunt cele mai bune de pe piață.

Nu a apărut niciun indiciu cu privire la o potențială dată de lansare pentru iPhone 14. Luând în considerare evenimentele anterioare de lansare a iPhone-ului ne-am aștepta să vedem noua lansare a smartphone-ului undeva în septembrie 2022.

În ceea ce privește prețul, este destul de greu de prezis. Dar bănuim că prețul noului telefon va egala sau va fi mai mare decât prețul lui iPhone 13, care începe de la 799 USD pentru iPhone 13 și 999 USD pentru iPhone 13 Pro. Ne-am aștepta ca un iPhone 14 Max să coste 899 USD. Phone 14 Pro ar putea costa 999 USD, iar iPhone 14 Pro Max 1.099 USD sau mai mult.

Noutăți privind iPhone 14

Fără iPhone 14 mini?

În ciuda vânzărilor scăzute ale iPhone 12 mini, Apple a lansat și iPhone 13 mini, dar vânzările scăzute au schimbat strategia Apple pentru seria ce urmează a fi lansată în 2022. Ar putea exista un iPhone 14 Plus sau Max, dar părerile sunt împărțite.

Design iPhone 14

Potrivit lui Jon Prosser, iPhone 14 va arăta ca un iPhone 12 încrucișat cu un iPhone 4, adică va avea marginile plate. Dar pe acele margini, ar putea fi un buton de dezactivare a sunetului şi butoanele pentru volum, care face trimitere la imaginea lui iPhone 4.

Carcasa telefonului ar putea fi făcută din titan, lucru ce îi conferă rezistență ridicată la șocuri. Spatele va rămâne probabil din sticlă, dar aparent cu un finisaj asemănător satinat. Privind conectivitatea și încărcarea iPhone-ului, se presupune că va trece la USB-C, dar sunt utilizatori ce cred că portul Lightning va rămâne.

Display iPhone 14

Ne așteptăm la o schimbare în gama iPhone 14, deoarece se pare că vom vedea un iPhone 14 și iPhone 14 Pro standard cu un ecran de 6,1 inch și un posibil iPhone 14 Plus și iPhone 14 Pro Max ce vor avea un display de 6,7 inch.

Având în vedere că iPhone 13 Pro și 13 Pro max au un afișaj cu rată de reîmprospătare de 120 Hz, ar fi minunat să vedem că toate modelele iPhone 14 au un astfel de ecran, probabil folosind un panou LTPO.