Home » Utile » Ce se întâmplă de fapt dacă pui bicarbonat de sodiu la flori. Efecte nebănuite

Ce se întâmplă de fapt dacă pui bicarbonat de sodiu la flori. Efecte nebănuite

Manolică Anca / 24.05.2021, 15:55
Ce se întâmplă de fapt dacă pui bicarbonat de sodiu la flori. Efecte nebănuite

Bicarbonatul de sodiu a devenit un produs bun la toate, care nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie. Proprietățile lui benefice sunt numeroase, motiv pentru care este folosit la gătit, în procese ce țin de îngrijirea personală, cât și în activități pentru igienizarea locuinței sau îngrijirea plantelor. Află ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu la flori.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu la flori

După cum sigur știm cu toții, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit într-o mulțime de activități: în bucătărie, în cosmetică sau la curățenia casei. Pe lângă acestea, bicarbonatul de sodiu se mai poate folosi și la îngrijirea florilor sau a plantelor, în general, o întrebuințare pe care nu foarte mulți o cunosc.

Iubitorii de plante ar trebui să știe că bicarbonatul de sodiu este un produs 100% ecologic care poate înlocui într-un mod extrem de eficient substanțele chimice folosite de obicei la grădinărit. Hai să aflăm ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu la flori.

Cum acționează bicarbonatul de sodiu în grădină

În grădină, bicarbonatul acționează în trei direcții:

  1. Încetinește creșterea buruienilor – mai mult, reduce aciditatea solului, lucru care favorizează înflorirea. Există foarte multe de flori cărora le priește foarte bine solul alcalin, cum ar fi begoniile, mușcatele și hortensiile. Astfel, florile lor vor fi mult mai frumoase, mai numeroase și mai sănătoase dacă le tratezi cu bicarbonat. În acest scop, praful nu trebuie decât să fie presărat pe pământ.
  2. Previne apariția și înmulțirea paraziților – Pentru asta, din trei în trei săptămâni, pulverizează pe frunzele plantelor o soluție făcută din amestecarea a nouă linguri de ulei de măsline, cu lingurițe de bicarbonat și un litru apă. Atenție! Nu aplica tratamentul atunci când soarele arde cu putere, pentru că riști ca frunzele să se ardă. Momentul prielnic este pe înserat.
  3. Previne apariția mucegaiului de grădină – pentru aceasta, pulverizează pe flori, legume sau fructe o soluție preparată din două lingurițe săpun de Marsilia (sau oricare alt săpun vegetal), două lingurițe bicarbonat de sodiu și doi litri de apă.
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu la flori
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu la flori

De asemenea, bicarbonatul de sodiu face minuni și în cazul florilor care sunt tăiate și puse în vază. Astfel, pentru a prelungi viața acestora, pune bicarbonat de sodiu în apa din vază în proporțiile următoare: un vârf de cuțit de bicarbonat dacă vaza este mică, o linguriță într-o vază medie și o lingură de bicarbonat într-o vază de capacitate mare. Un lucru pe care nu mulți îl știu este faptul că niciun aditiv nu poate menține la fel de proaspăt un buchet de bujori cum o face bicarbonatul de sodiu.

La ce trebuie să fii atent atunci când utilizezi bicarbonat de sodiu la flori

Atunci când folosești bicarbonat de sodiu la flori, evită să pulverizezi pe tulpină sau pe boboci. De asemenea, este important să respecți dozajul recomandt, întrucât o cantitate prea mare de bicarbonat poate arde frunzele plantelor.

Ca regulă generală, este important de reținut că nu trebuie să se depășească o linguriță de bicarbonat la un litru de apă. Pentru ca aderența la frunze să fie optimă, se poate adăuga la soluția pulverizatoare trei lingurițe de ulei de măsline.