Home » Când, unde, cum » Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la Limba maternă. Află baremul de corectare și rezolvarea

Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la Limba maternă. Află baremul de corectare și rezolvarea

Manolică Anca / 01.07.2021, 16:40
Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la Limba maternă. Află baremul de corectare și rezolvarea

Bacalaureat 2021. Emoții mari pentru absolvenții clasei a XII-a care au susținut zilele acestea probele scrise la unul dintre cele mai importante examene din viața lor! Joi, 1 iulie, o parte dintre ei susțin o ultimă probă a Bacalaureatului 2021, cea la Limba maternă. Elevii de etnie maghiară, germană, italiană, ucraineană, sârbă și rromani susțin astăzi ultima probă de la exmenul maturității. Ce subiecte au picat la Limba maternă și care este baremul de corectare.

Bacalaureat 2021. Pe 1 iulie, elevii claselor a XII-a susțin examenul la Limba maternă

Pe 28 iunie au început examenele din sesiunea de BAC 2021. Elevii claselor a XII-a susțin, timp de trei zile, probele scrise ale primei sesiuni de examinare. Limba și literatura română, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), proba la alegere a profilului și specializării și proba la Limba maternă, în cazul absolvenţilor de liceu care aparţin minorităţilor naţionale. Astffel, emoțiile vor lua sfârșit astăzi pentru absolvenții de clasa a XII-a.

Potrivit datelor anunțate de ministrul Sorin Cîmpeanu, s-au înscris peste 133.663 de candidați. Dintre aceștia 19.526 sunt din promoțiile anterioare și 114.137 din cea de anul acesta. Examenele s-au susținut în 802 centre de examinare la nivel național. Aceleași date spun că la nivelul Capitalei peste 15.300 de candidați s-au înscris la sesiunea de BAC 2021.

Reguli stricte și în acest an la BAC

La fel ca și 2020, Ministerul Educației a transmis și modul de organizare al examenelor pentru Bacalaureat 2021. S-a ținut cont de situația actuală, având în vedere că încă ne aflăm în stare de alertă, astfel că normele emise de Minister au pus și anul acesta accent pe măsuri sanitare și de distanțare socială.

Joi, 1 iulie, elevii susțin proba la Limba maternă la BAC
Joi, 1 iulie, elevii susțin proba la Limba maternă la BAC

Așadar, candidații vor avea acces în sala de examinare în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza actului de identitate, urmând ca la ora 9:00 să primească subiectele la Fizică. Astfel, din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sala de examen. Aceștia se vor așeza câte unul în bancă, în ordine alfabetică, după care fiecare va primi câte o coală de hârtie tipizată pe care trebuie scris cu majuscule numele, prenumele tatălui, prenumele personale și toate datele cerute pe colțul de foaie.

Candidații vor primi coli tipizate și ciorne marcate cu ștampila „Bacalaureat 2021 – C.E.” atâtea câte au nevoie. Totodată, pe tot parcusul examinării le este interzis să comunice cu ceilalți elevi sau cu persoane din exterior, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe cu colegii foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea folosi la rezolvarea subiectelor.

Ce subiecte au picat la Limba maternă la BAC 2021

Știri din lume îți prezintă toate informațiile de actualitate pentru Bacalaureatul din acest an. Subiectele de astăzi au fost publicate pe site-ul Ministerului Educației, conform normelor impuse de Ministerul Educației, și le regăsești AICI.

Potrivit datelor, cei mai mulți candidați la acest ultim examen din sesiunea de Bacalaureat 2021 sunt în vestul țării. Mai ales acolo unde sunt comunități mari de etnici români de diferite naționalități.

Afișarea rezultatelor la Bacalaureat 2021

Primele rezultate ale probelor scrise de Bacalaureat 2021 vor fi afișate pe data de 5 iulie, până la ora 12:00, iar în aceeași zi, până la ora 18:00 se vor putea depune contestațiile, urmând ca pe 9 iulie să fie afișate rezultatele finale.

  • 1 iulie 2021 – Limba şi literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 5 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00
  • 5 iulie 2021 – orele 12:00 – 18:00 – Depunerea contestațiilor
  • 6 – 9 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale