Home » Când, unde, cum » Cele mai uimitoare recorduri ale anului 2022. Ce performanțe neobișnuite din lume au intrat pe lista Guinness

Cele mai uimitoare recorduri ale anului 2022. Ce performanțe neobișnuite din lume au intrat pe lista Guinness

Manolică Anca / 02.11.2021, 10:50
Cele mai uimitoare recorduri ale anului 2022. Ce performanțe neobișnuite din lume au intrat pe lista Guinness

Ca în fiecare an începând din 1955, Guinness Book adună cele mai recente și neobișnuite recorduri din lume. Recordurile din acest an sunt stabilite pe categorii dintre cele mai variate precum știința și tehnologia, sportul (care este nelipsit), societatea, natura, ființa umană sau mediul. Vezi care sunt cele mai uimitoare recorduri ale anului 2022.

Cartea Recordurilor și-a lansat numărul pentru 2022

În ediția din acest an, cartea Guinness World Records 2022 acordă o atenție deosebită uneia dintre cele mai importante probleme ale zilelor noastre: mediul. Practic, cartea se deschide cu spectaculoasa sculptură a artistului britanic de mediu Jason deCaíres Taylor, care a fost autorul celui mai mare număr de instalații de artă subacvatică.

Capetele lor uriașe, de exemplu, sunt inspirate de șase locuitori ai zonei, inclusiv un pescar de 80 de ani. Aceste capete sculptate fac parte din Muzeul Subacvatic din Cannes, în largul coastei din sudul Franței, care a fost deschis în februarie 2021. Hai să vedem în rândurile de mai jos care sunt cele mai uimitoare recorduri ale anului 2022, potrivit publicației spaniole muyinteresante.es.

Cele mai uimitoare recorduri ale anului 2022. Cel mai bătrân pinguin în captivitate

Cel mai bătrân pinguin în captivitate, Olde
Cel mai bătrân pinguin în captivitate, Olde

Pe 12 aprilie 2021, oficialii Guinness World Records au confirmat existența unui pinguin gentoo (Pygoscelis papua) pe nume Olde care avea 41 de ani și 331 de zile, de peste două ori speranța medie de viață a acestei specii de pinguin în sălbăticie. Olde se regăsește la Grădina Zoologică din Odense din 2003. S-a născut în 1979 la Edinburgh și a stat mai întâi o perioadă în Canada, înainte de a fi trimis în Danemarca.

Cea mai longevivă căsătorie

Un cuplu de ecuadorieni au nici mai mult nici mai puțin de 79 de ani de căsnicie. Julio César Mora Tapia și Waldramina Maclovia Quinteros Reyes, s-au căsătorit în februarie 1941, în secret, iar pe 22 octombrie 2020, data în care a murit Julio César, depășiseră deja 79 de ani de căsnicie.

Cele mai uimitoare recorduri ale anului 2022. Superomul de gheață

Pe 19 decembrie 2020, francezul Romain Vandendorpe a reușit să stea 2 ore, 35 de minute și 33 de secunde printre cuburi de gheață, care îi ajungeau până la gât, în Wattrelos, Franța. Cronometrul a început să înregistreze exact când gheața îi era până la gât, nu înainte. Un record foarte rece și greu de obținut.

Cei mai înalți gemeni din lume

Robin și Brook López, cei mai înalți gemeni din lume
Robin și Brook López, cei mai înalți gemeni din lume

Americanii Robin și Brook López măsurau 2,13 cm fiecare pe 1 ianuarie 2021. Înălțimea lor impresionantă este un mare atu în baschet, în 2008, ambii jucând pentru Phoenix Suns și New Jersey Brooklyn Nets din NBA. Brook joacă în prezent la Milwaukee Bucks, iar fratele său Robin la Washington Wizards.

Cele mai uimitoare recorduri ale anului 2022. Femeia care ridică cea mai mare greutate

Considerată deja cea mai puternică femeie din Marea Britanie, ea a stabilit deja un record pe 4 iulie 2020. Andrea Thompson a reușit în acea zi să ridice 135 de kilograme. A început cu o greutate de 119 de kilograme și apoi a trecut la 135, doborând recordul anterior de 129 de kilograme.

Cel mai mare aparat de popcorn din lume

Acesta se regăsește în parcul tematic Carnival Magic, recent deschis, din Phuket, Thailanda. Măsoară 7,89 metri înălțime. În același parc se află și cel mai înalt felinar suspendat, de 12,04 metri înălțime.

Cel mai mare set LEGO din lume

Gigantul LEGO este alcătuit din 9.036 de blocuri și este în prezent cel mai mare set aflat în vânzare. Macheta amfiteatrului roman măsoară 27 de centimetri înălțime, 52 cm lățime și 59 de centimetri adâncime. Creatorul său este designerul Rok Zgalin Kobe.

Cele mai uimitoare recorduri ale anului 2022. Cel mai lung pod cu podea de sticlă

Pe 10 iulie 2020, compania chineză Lianzhou Qintian Tourism Development Co a finalizat construcția și inaugurarea unui pod care are podeaua de sticlă, lung de până la 526,14 metri. Este de aproximativ cinci ori mai lung decât un teren de fotbal.

Prima țară care a aprobat carnea cultivată în laborator

Cele mai uimitoare recorduri ale anului 2022. Țara care a aprobat carnea făcută în laborator
Cele mai uimitoare recorduri ale anului 2022. Țara care a aprobat carnea făcută în laborator

Singapore este prima țară care a acceptat această inovație. În decembrie 2020, Singapore a autorizat startup-ul de tehnologie Eat Just din Statele Unite să vândă carne de pui creată în laborator. Aceasta este obținută din celule de pui crescute într-un bioreactor.

Cel mai omniprezent personaj de joc video

Pe 24 noiembrie 2020, personajul lui Mario apăruse în 237 de jocuri video diferite, excluzând remake-urile sau relansările. Ultima sa apariție stelară a fost în Super Mario 3D World + Bowser’s Fury, o relansare extinsă pentru Switch care a debutat în februarie 2021.

Cel mai tânăr jucător care a lovit o triplă-dublă

Pe 9 ianuarie 2021, jucătorul lui Charlotte Hornets, LaMelo Ball, a avut 22 de puncte, 12 recuperări și 11 pase decisive în victoria echipei sale cu 113-105 împotriva echipei Atlanta Hawks, la numai 19 ani. Interesant este că fratele său mai mare, Lonzo, a deținut același record din 2017 până în 2018.