Home » Când, unde, cum » Cine este și cum arată nepoata lui Nicolae Ceaușescu. Imagini rare

Cine este și cum arată nepoata lui Nicolae Ceaușescu. Imagini rare

Manolică Anca / 08.07.2021, 14:53

Despre Nicolae Ceaușsescu am scris foarte multe articole în care am vorbit despre viața și dictatura sa. Sigur că, de cele mai multe ori, atunci când auzim numele lui, ne vin în minte tristele amintiri de dinainte de Revoluție. Ei bine, de această dată vom vorbi despre un subiect mai actual, despre unica nepoată a fostului dictatorul. Află cine este și cum arată nepoata lui Nicolae Ceaușescu.

Soții Ceaușescu au avut o singură nepoată

Atunci când auzim despre fostul dictator, mintea ne fuge imediat la acțiunile sale de dinainte de Revoluție. Însă, câtă lume știe, oare, câți nepoți au avut Nicolae și Elena Ceaușescu? Ei bine, cei doi soți au avut trei copii, pe Zoia, Nicu și Valentin, însă doar cel din urmă mai este în viață.

De altfel, el este și singurul care a avut copii dintre cei trei frați. Aceștia sunt Alexandra (25 de ani) și Daniel Valentin (40 de ani). Alexandra este rezultatul mariajului lui Valentin cu Roxana, actuala sa soție, iar Daniel Valentin provine din căsnicia anterioară a fiului fostului dictator cu Iordana (Dana) Borilă. În vârstă de 73 de ani, Valentin duce un trai normal și discret, departe de presă și privirile indiscrete, într-o vilă de la marginea Capitalei.

Cine este și cum arată nepoata lui Nicolae Ceaușescu

La fel ca și tatăl lor, singurii nepoți ai lui Nicolae Ceaușescu caută și ei să fie discreți. Fără voia lor, ei poartă povara numelui pe umeri, motiv pentru care aleg să stea mai feriți ochii lumii, departe de viața publică și de blitzurile aparatelor.

Alexandra, nepoata lui Nicolae Ceaușescu
Alexandra, nepoata lui Nicolae Ceaușescu

Alexandra, nepoata lui Nicolae Ceaușescu, este o tânără pe cât de inteligentă, pe atât de frumoasă. Apropiații spun că a fost dintotdeauna o elevă foarte silitoare, la fel ca fratele său, și un copil cuminte și ascultător care nu le-a făcut niciodată probleme părinților ei. Dovadă este și nota foarte mare pe care a obținut-o la examenul de Bacalaureat, pe care l-a susținut în anul 2015, respectiv 9.46.

Fata lui Valentin Ceaușescu a absolvit cursurile Școlii Centrale din București, după care s-a înscris la Facultatea de Arhitectură, secția Design Interior. Însă, unele surse spun faptul că Alexandra își dorește, de fapt, să fie ingineră și este studentă la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației.

Alexandra, nepoata lui Nicolae Ceaușescu
Alexandra, nepoata lui Nicolae Ceaușescu

Daniel Valentin avea 8 ani când bunicii săi au fost împușcați

Valentin avea numai opt ani când bunicii săi au fost împușcați pe 25 decembrie 1989, la Târgoviște. Tot atunci, tatăl său ajungea la închisoare, fiind acuzat de subminare a economiei naţionale, iar mama sa primea o citaţie cu o acuzaţie asemănătoare.

Românii revoltați, spuneau că acest copil merita să ajungă în unul din orfelinatele comuniste, pentru a trăi și el în condițiile oribile din aceste centre. Însă, pentru a evita acest lucru, Dana Borilă și-a luat fiul și au fugit din țară. Tânărul a trăit și a studiat la New York, fiind licențiat în fizică și filosofie.