Home » Film & Seriale » Cele mai bune filme chinezești din toate timpurile. Top 11

Cele mai bune filme chinezești din toate timpurile. Top 11

Manolică Anca / 24.02.2021, 15:21

Ești pasionat de arte marțiale și cultura chineză și îți place să vizionezi filme de acest gen. Ei bine, în articolul ce urmează vei vedea o listă cu cele mai bune 11 filme chinezești din toate timpurile. Pregătește popcornul și începe să le vizionezi.

1. Cele mai bune filme chinezești. Seven Samurai (1954)

Deschidem lista cu cele mai bune filme filme chinezești cu pelicula „Cei șapte samurai”. Capodopera lui Akira Kurosawa este un film clasic de aventură epică cu o poveste captivantă, personaje memorabile și secvențe de acțiune uimitoare care îl fac unul dintre cele mai influente filme realizate vreodată. Firul acțiunii urmărește povestea unui sat care, atacat în mod constant de către bandiți, ajunge să fie păzit de șapte samurai. Are loc o luptă uriașă atunci când 40 de bandiți decid să atace satul.

Seven Samurai
Seven Samurai

2. The Sword of Doom (1966)

Ryunosuke este un samurai sociopat lipsit de scrupule și orice formă de compasiune. Atunci când are programat un meci demonstrativ la dojo-ului acestuia, soția oponentului îl imploră să renunțe la meci, oferindu-și onoarea drept răsplată. Ryunosuke acceptă oferta, însă îl omoară pe soț în meci. Fratele celui decedat pornește pe urmele lui și caută să se răzbune pentru ceea ce a făcut. Însă Ryunosuke are probleme cu banda de asasini pe care o conduce, dorindu-l și acesta mort. Cine va reuși să îl omoare la final?

3. Cele mai bune filme chinezești. Drunken Master I, II (1978, 1994)

Drunken Master
Drunken Master

Este unul dintre primele filme importante din cariera lui Jackie Chan (Won Fei Hung), ce ilustrează cu mult umor relațiile dintre un maestru al artelor marțiale mai tot timpul beat și învățăcelul său rebel. Tânărul pus pe șotii ajunge să intre în multe belele, fără ca tatăl său să știe.

4. The Karate Kid I,II (1984, 1986)

Acțiunea filmului urmărește o poveste senzațională între un tânăr pe nume Daniel (Ralph Macchio) si părintele său spiritual Miyagi (Pat Morita) care îl învață cum să devină mai puternic și mai disciplinat. El îi dezvăluie cele mai ascunse taine ale artelor marțiale și ale vitejilor samurai.

Partea a doua continuă povestea celor doi prieteni, care pornesc într-o călătorie în Japonia, la Okinawa, călătorie care va avea pentru ei semnificații diferite. Miyagi își mai vede o dată tatăl care este pe moarte, are șansa să reînnoade idila cu Yukie, iubita din copilarie, și să o salveze de la o căsătorie aranjată cu vechiul său dușman Suto. Daniel cunoaște o lume nou și exotică, dar este forțat să accepte provocarea la luptaă a lui Chozen, fiul lui Sato, într-o confruntare pe viață și pe moarte.

5. Cele mai bune filme chinezești. Tasogare seibei (2002)

Cele mai bune filme chinezești. Tasogare seibei
Cele mai bune filme chinezești. Tasogare seibei

În Japonia secolului al XIX-lea, Sebei Iguchi, un samurai dintr-o castă inferioară, își duce un trai lipsit de glorie. Rămas văduv, el are grijă de cele două fiice ale sale și de mama sa bolnavă. Când clanul îl desemnează să înfrunte un samurai rebel și extrem de periculos, el este constrâns să accepte, deși detestă violența. Înainte de se lupta cu acesta, cei doi poartă o discuție, în urma căreia descoperă că au foate multe lucruri în comun.

6. Hero (2002)

Viitorul prim Împărat al Chinei se află pe punctul de a cuceri un ținut decimat de război. Cei trei oponenți ai săi sunt hotărâți să-l ucidă, și doar servitorul credincios al împăratului îi mai poate împiedica. Celui care avea să-i înfrângă pe cei trei asasini, regele din Qin i-a promis putere și multe bogății. Însă, timp de zece ani, nimeni n-a reușit să câștige premiul. Așa că atunci când șeful trupelor regale, Cel Fără Nume, a venit la palat purtând legendarele arme ale asasinilor măcelăriți, Regele s-a arătat nerăbdător să-i audă povestea. Însă, lucrurile nu erau așa de simple pe cât păreau.

7. Cele mai bune filme chinezești. Huo Yuan Jia (2006)

Cele mai bune filme chinezești. Huo Yuan Jia
Cele mai bune filme chinezești. Huo Yuan Jia

Superstarul Jet Li interpretează rolul legendei artelor marțiale, Huo Yuanjia, care a devenit cel mai bun luptător din toată China, la sfârșitul secolului XX. Huo a avut de înfruntat o tragedie personală groaznică, dar în final s-a luptat cu suferința și a ajuns să scrie istorie la un turneu, spre onoarea țării sale și în adevăratul spirit al artelor marțiale.

8. Yip Man I,II (2008, 2010)

Povestea semi-biografică a legendarului Yip Man, primul maestru al artelor marțiale care a predat stilul chinez Wing Chun. Era un membru foarte respectat în comunitate, modest și rareori răspunzător la provocările celorlați la lupte.  Totul până când în oraș își face aparișia un străin, Jin Shan Zhao, care nu are același respect pentru adversar și provoacă la luptă toți maeștrii de arte marțiale. Totul ia o întorsătură neașteptată, atunci când Japonia invadează China. Armata jefuiește totul și transformă viața oamenilor obișnuiti într-un iad.

Cea de-a doua parte îl ilustrează pe Ip Man care caută să se reufgieze din China în Hong Kong. Devenit un anonim, acesta locuiește într-un cartier sărăcăcios, având o situație financiară precară. Cu toate astea, închiriază o terasă și intenționează să își deschidă o școala de Wing Chun. Însă, totul se complică atunci când acesta află că trebuie mai întâi să înfrunte reprezentanții fiecărei școli deja existente și pe maeștrii acestora.

9. Cele mai bune filme chinezești. Ninja Assassin (2009)

Cele mai bune filme chinezești. Ninja Assassin
Cele mai bune filme chinezești. Ninja Assassin

Raizo (Rain) este unul dintre cei mai periculoși asasini ai lumii. Fiind un copil cules de pe străzi, el a fost antrenat încă de mic de către Ozunu Clan, o organizație secretă a cărei identitate rămâne sub mister. Urmărit de coșmarul execuției prietenei sale de către Clan, Raizo reușește să scape… și dispare. Acum, el așteaptă momentul potrivit pentru a se putea răzbuna.

10. Jing wu ying xiong (1994)

Chen Zhen, este un student chinez care învață în Kyoti și care trebuie să facă față insultelor și abuzurilor colegilor săi de origine japoneză, din cauza aventurii sale Mitsuko Yamada, fiica directorului. În anul 1937, acesta se întoarce în Shangai, orașul său natal, sub atenta observație a japonezilor, după ce află că maestrul kung-fu Hou Ting-An a murit. Acesta devine din ce în ce mai suspicios și decide să îl exhume pe maestru pentru a demonstra că înfrângerea sa a fost din cauza unei otrăviri. Ambele națiuni fac din acest lucru un test de onoare, așa că mândria le este pusă la grea încercare atunci când Chen îl provoacă la o luptă pe generalul japonez Fujita, un individ nemilos.

11. Cele mai bune filme chinezești. Shaolin (2011)

Shaolin
Shaolin

După ce a fost trădat de aghiotantul său, Cao, tânărul și arogantul războinic Hou Jie se vede forțat să se refugieze într-un templu shaolin. Deși este plin de mânie și ură, acesta înțelege treptat învățăturile budiste și principiile shaolin cu ajutorul studiului și al practicării artelor marțiale. Își găsește liniștea și pacea, ajungând călugăr și u om mai bun. Pentru a proteja templul, călugării și refugiații, Hou și maeștrii shaolin sunt nevoiți să se lupte pe viață și pe moarte împotriva lui Cao și a armatei sale.