Home » Life & Style » 7 detalii nebănuite despre Dan Capatos. Cum a ales meseria de jurnalist și ce se întâmplă cu emisiunea lui de la Antena 1

7 detalii nebănuite despre Dan Capatos. Cum a ales meseria de jurnalist și ce se întâmplă cu emisiunea lui de la Antena 1

Manolică Anca / 07.01.2021, 13:49
7 detalii nebănuite despre Dan Capatos. Cum a ales meseria de jurnalist și ce se întâmplă cu emisiunea lui de la Antena 1

Dan Capatos nu mai are nevoie de nicio prezentare. Moderează de ani buni emisiunea „Xtra Night Show”, de la Antena 1, spunând că este meseria pe care și-a dorit-o încă de când era mic. Iubește această meserie cu o pasiune nebună, făcând față cu brio tuturor provocărilor. Puțini știu însă că el ar fi trebuit să fie inginer de meserie. Iată câteva detalii nebănuite despre Dan Capatos și care este informația de ultimă oră în ceea ce privește emisiunea pe care o moderează.

Detalii nebănuite despre Dan Capatos. Dacă și-ar fi ascultat părinții, astăzi era inginer

1. Daniel Teodor Capatos, pe numele său întreg din buletin, s-a născut pe 25 mai 1973, în Ploiești, Prahova. Despre copilăria sa are numai amintiri frumoase, crescând într-o familie unită, de unde nu i-a lipsit absolut nimic. Una dintre pățaniile memorabile, pe care nu o va uita niciodată, are ca punct culminant un incendiu pe care l-a provocat din joacă, în urma căruia era să ia foc casei unei vecine. Din fericire, nu s-a întâmplat nimic grav.

2. La vârsta de 18 ani, el a părăsit orașul natal și s-a mutat la București. Prima dată, el s-a înscris cursurile Facultății de Inginerie Industrială și Robotică (TCM), locuind trei ani în faimosul complex studențesc Regie, în camera 303 din P18, despre care spune că a făcut-o celebră, pentru că mereu o pomenește. „Au văzut multe pereţii aceia”. Însă, se pare că ingineria nu a fost de el pentru că a renunțat, înscriindu-se la Școala Superioară de Jurnalistică, la profilul Presa scrisă.

„Jurnalismul a fost tot ce mi-am dorit să fac în viaţă. Cred că este singurul domeniu în care m-am şi priceput să fac ceva. Eu sunt exemplul acelei teorii româneşti conform căreia omul care nu ştie să facă nimic se face ziarist. Sunt afon în ceea ce priveşte meseriile, nu mă văd făcând inginerie, economie sau drept.”, a declarat Dan Capatos, într-un interviu pentru taifasuri.ro.

3. În paralel cu facultatea, la vârsta de 19 ani, și-a început cariera în presa scrisă. Primul său loc de muncă a fost în redacția Evenimentul Zilei, unde a ajuns redactor-șef adjunct. După ce a plecat de aici, el s-a angajat la Playboy, fiind editor junior. Deși era „ultimul” din echipă, acesta a demonstrat că are mult potențial ajungând să fie editor executiv. Mai târziu, acesta și-a început cariera în televiziune, fiind prezentator al emisiunii VDTV de la Antena 3, mai apoi șef de secție în departamentul monden de la Observator, Antena 1.

4. Detalii nebănuite despre Dan Capatos. Un lucru mai puțin știut despre vedeta TV este că, la un moment dat, a reușit să înregistreze câteva convorbiri licențioase purtate de șefa de cabinet a lui Ion Iliescu (chiar în biroul acestuia). Din cauza acestora, el a fost achetat, fiind acuzat că a atentat la siguranța națională.

Are o poveste de dragoste demnă de un scenariu de film

5. În ceea ce privește viața personală, el este o persoană foarte discretă și rezervată. Totuși, acesta a povestit, într-un interviu, câteva detalii despre femeia care îi este alături de 20 de ani. Povestea lor de dragoste este demnă de un scenariu de film. Pe vremea când s-au cunoscut, fiecare dintre ei avea o altă relație, iar ea avea chiar și nunta programată. Se pare că atracția dintre cei doi a fost suficient de puternică pentru a lăsa totul în urmă și să o ia de la zero împreună.

Dan Capatos, alături de soția lui
Dan Capatos, alături de soția lui

6. Dan Capatos și soția lui, Monica, au un fiu, care s-a născut după ce „s-au așezat la casa lor”. Prezentatorul TV se implică foarte mult în viața de familie, ocupându-se îndeaproape de creșterea lui Andrei. El este foarte mândru de băiețelul lor, care este jucător de fotbal legitimat la echipa Dinamo București. Prin aceste activități sănătoase a reușit să combată și problema medicală, moștenită pe linie partenă, și anume, cea a colesterolului mărit.

7. În ceea ce privește pasiunile sale, acesta spune că este nebun după muzică. O ascultă tot timpul, chiar și atunci când face duș. De aceea, și-a cumpărat aparatură performantă de muzică și a pus în toate camerele. Însă, are o afinitate aparte pentru muzica mai veche, cumpărându-și multe pick-up-uri şi viniluri vechi şi noi, pentru a intra în atmosferă.

După 13 ani, Dan Capatos se mută de la Antena 1

Începând cu 11 ianuarie, în fiecare zi, de luni până vineri, de la 22:30, cel mai longeviv late night show din România, Xtra Night Show, se va vedea la Antena Stars. Aşa cum şi-a obişnuit deja telespectatorii, moderatorul show-ului, Dan Capatos, revine pe micile ecrane cu subiectele momentului, invitaţi interesanţi şi materiale în exclusivitate.

Dan Capatos, alături de Dan Bordea, colegul de emisiune
Dan Capatos, alături de Dan Bordea, colegul de emisiune

“Aventura Xtra Night Show continuă cu sezonul 27! Emisiunea va fi mai frumoasă, mai spumoasă şi mai devreme acasă! Şi asta pentru că, din acest sezon, ora de începere va fi 22:30. Ne vom distra câte două ore pe seară, de luni până vineri, tot în casa Antenelor, dar în altă camera: Antena Stars. Au fost extrem de multe mesaje din partea telespectatorilor fideli, în acest an greu pe care l-am trăit cu totii, supăraţi pe faptul că uneori stăteau să ne aştepte până la ora la care, în mod normal, emisiunea ar fi trebuit sa se termine.

Din respect pentru ei, Xtra Night Show îşi va respecta statutul de cel mai longeviv Late Night Show din istoria televiziunii din România, de-acum şi din punct de vedere al duratei şi al orei de intrare. Îi aşteptăm pe prietenii noştri dragi, aflati de partea cealaltă a ecranului să ni se alăture, de luni până vineri, de la 22:30 la 00:30, pe Antena Stars. Să ne dea Dumnezeu sănătate şi un an liniştit tuturor!”, a declarat Dan Capatos, conform comunicatului oficial emis de trustul Intact Group.