Home » Life & Style » 8 personalități din lume care au renunțat la școală, dar au cunoscut succesul

8 personalități din lume care au renunțat la școală, dar au cunoscut succesul

Ileana Mladinoiu / 16.05.2022, 12:30

În timp ce unii văd educația ca pe o modalitate sigură de a trăi o viață de succes, multe personaje din lume și-au schimbat cărțile, ghiozdanele, creioanele și pixurile pentru o viață nu lipsită de incertitudine, ba chiar  nepăsându-le unde ar putea ajunge.

Celebrități care au renunțat la școală, dar au cunoscut succesul

Actori preferați, cântăreți, regizori, oameni de știință au putut renunța la liceu și să ocolească studiile superioare, din motive financiare sau din lipsa de interes pentru o educație formală. Numai că au avut șansa să-și facă un nume într-un domeniu devenit decisiv pentru viața lor, bazându-se pe determinare, pasiune, asumarea riscurilor. În final, au știut ce vor  de la viață și au cunoscut succesul.

1.Al Pacino

Celebrul actor și regizor american Al Pacino, cunoscut pentru rolul Corleone din trilogia Nașul, în adolescență s-a încris la High School for the Performing Arts, din Manhattan, dar problemele de acasă i-au distras atenția de la studii.

La 17 ani, a renunțat la studii pentru a-și sprijini mama bolnavă. Pacino a lucrat ca îngrijitor, mutător de mobiler, ușier la cinematograf și lucrător la poștă. Însă „Studioul Actors”, unde devenise membru și activa cu succes (aici l-a întâlnit pe Robert de Niro), a fost direct responsabil pentru că l-a determinat să renunțe la toate aceste locuri de muncă și să rămână actor.

De-a lungul carieri sale, Al Pacino a primit numeroase premii. A câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor după șapte nominalizări, pentru rolul unui locotenent colonel orb din filmul „Parfum de femeie”.

Actorul este unul dintre rarii artiști din lume care a primit Triple Crown of Acting. Acesta este un termen folosit în industria de divertisment americană pentru a descrie actorii care au câștigat un premiu competitiv al Academiei, un premiu Emmy și un premiu Tony la categoriile de actorie, cele mai înalte distincții recunoscute în filmul, televiziunea și, respectiv, teatrul american.

Și, desigur, Pacino  a continuat să apară în clasicele box office, precum The Godfather (1971) și Scarface (1983).

2.Jim Carrey

Jim Carrey a părăsit școala la 16 ani pentru a-și întreține familia. Asemenea fraților săi, el a lucrat ca menajer și lucrător în fabrică. Din fericire, a putut conta pe umorul său pentru a se face remarcat și pentru a-și dezvolta talentele comice. Așa a început cariera lui de actor.

3.Kate Winslet

La vârsta de 16 ani, Kate Winslet a părăsit școala pentru a merge la muncă. Banii pe care îi câștigă îi investește într-un bilet de tren spre Londra pentru un casting. La 17 ani, norocul i-a zâmbit și i s-a oferit un rol în drama thriller „Heavenly Creatures”. Apoi peliculele  „Reason and Feelings” și „Titanic” o vor ajuta să devină celebră.

4.Nicole Kidman

Una dintre cele mai bine plătite actrițe de la Hollywood, Nicole Kidman, a fost nevoită să abandoneze școala din cauza bolii grave a mamei sale. Pentru a-și întreține familia, a trebuit să lucreze ca maseuză, dar a continuat să studieze arta și să lucreze în teatru. Nicole Kidman a apărut pentru prima dată la televizor când avea doar 15 ani.

5.Eminem

Rapperul Eminem nu era foarte bun la școală. La 17 ani, a renunțat la școală după ce a lipsit pentru a treia oară (echivalentul celui de-al treilea gimnaziu, clasă în care ne aflăm la 14 ani). De asemenea, a fost abuzat în mod regulat de colegii săi. Apoi s-a dedicat muzicii și a învățat singur elementele necesare pentru a-și face un loc în lumea rap-ului. Citește dicționare pentru a-și extinde vocabularul și scrie liste lungi de cuvinte care îi permit să se exprime prin muzică.

Rapperul, actorul și producătorul de muzică Eminem este unul dintre cei mai vânduți muzicieni ai secolului al XXI-lea și unul dintre cei mai influenți rapperi din toate timpurile. În plus, este deținătorul propriei case de discuri.

Oameni de știință, inventatori

De la munca într-un garaj până la cele mai mari instituții, există un singur pas. În lumea tehnologiei și a inovației, poți dovedi că ești bun printr-un portofoliu sau realizări personale. Mulți dezvoltatori au învățat să codifice singuri sau au efectuat primele experimente științifice în podul lor, devenind miliardari și directori generali ai companiilor mari.

6.Thomas Edison

Inventatorul, printre altele, al becului și al fonografului, Thomas Edison a părăsit școala la o vârstă foarte fragedă, concediat de un profesor care l-a considerat prost. Învață singur din cărți, devine audodidact. A făcut primii pași în lumea muncii ca lustruitor de cizme, vânzător de ziare, apoi și-a tipărit propriul ziar periodic pe care îl vindea în trenuri. Edison ajunge până la fabricarea unui telegraf care îi permite să obțină informații în fața celorlalte gazete locale și să-și sporească vânzările. Cu inovații peste inovații, construiește un imperiu al științei și tehnologiei ce avea să devină General Electric, una dintre cele mai mari companii din lume.

7.Steve Jobs

Carismaticul CEO al Apple până la moartea sa, Steve Jobs a fost omul care a știut să-și gestioneze viața, reușind să fondeze un imperiu. Cu toate acestea, Jobs și-a părăsit studiile de la Reed College după doar un semestru scurt. Asta pentru a fonda Apple câțiva ani mai târziu ce cunoaște succesul mondial pe care îl știm cu toții.

8.Mark Zuckerberg

CEO al Facebook, Zuckerberg are ceva pentru toți pasionații de computere din întreaga lume. Numit cel mai tânăr miliardar de pe planetă la vârsta de 26 de ani, Mark Zuckerberg a inventat rețeaua de socializare Facebook în timpul studiilor la Harvard, studii pe care a decis rapid să le abandoneze pentru a se dedică în întregime proiectului său. O idee pe care, probabil, nu o regretă.