Home » Life & Style » Alimentul banal la care trebuie să renunți dacă vrei să slăbești. Sfatul prețios al nutriționistului

Alimentul banal la care trebuie să renunți dacă vrei să slăbești. Sfatul prețios al nutriționistului

Manolică Anca / 12.02.2021, 12:53
Alimentul banal la care trebuie să renunți dacă vrei să slăbești. Sfatul prețios al nutriționistului

Te numeri și tu printre persoanele care se luptă cu kilogramele în plus? Ei bine, acest articol te va ajuta. Deşi pare a fi ireal, nu este suficient decât să faci un singur lucru pentru a topi din kilograme. Mihaela Bilic, specialist în nutriție, îţi spune care este alimentul banal la care trebuie să renunți dacă vrei să slăbești.

Alimentul banal la care trebuie să renunți dacă vrei să slăbești

Te-ai săturat să încerci tot felul de diete minune și să nu ai niciun rezultat? Ei bine, a sosit momentul perfect pentru a afla care este alimentul banal la care trebuie să renunți dacă vrei să slăbești. Mihaela Bilic îţi dezăluie toate secretele.  Unul dintre cei mai cunoscuţi nutriţionişti din România a vorbit despre eficienţa eliminării uleiului din meniul nostru zilnic.

„Nimic nu se compară cu mâncarea gătită când vine vorba de preparate echilibrate şi sănătoase. Orice ai mânca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeală pe pâine din frigider are volum mic şi multe calorii.

Orice poţi mânca rece în picioare, în maşină sau în canapea la televizor îngraşa mai tare decât o farfurie de ciorbă sau de tocăniţă. Pentru cei care vor să slăbească există chiar recomandarea să nu aibă la îndemână decât mâncare care trebuie gătită/încălzită/mâncată cu tacâmuri”, spune Mihaela Bilic.

Nu orice mâncare preparată în casă ajută la topirea kilogramelor în plus
Nu orice mâncare preparată în casă ajută la topirea kilogramelor în plus

Obiceiul acesta ne „costă” silueta

Atenție! Asta nu înseamnă că orice mâncare preparată în casă ajută la topirea kilogramelor în plus. Aceasta poate deveni o capcană dacă nu acordăm o atenție sporită uleiului folosit. „Avem în tradiţiile culinare uleiul ca şi ingredient obligatoriu în orice preparat, totul începe cu „se pune ulei în cratiță” ( La 100cal/lingură pot să vă spun că obiceiul ăsta ne „costă” silueta”.

Pentru a atrage le tuturor atenția cu privire la faptul că nu orice mâncare gătită în casă este şi sănătoasă, Mihaela Bilic a spus la ce trebuie să fim atenți. Astfel, chiar și o mâncare de legume poate devei o „bombă calorică” dacă nu suntem atenți la cantitatea și tipul de ulei.

“Orice mâncare cu legume poate deveni bombă calorică în funcţie de cât ulei conţine. Nu e nevoie să fie șnițel, chiftele sau pește prăjit ca să ne îngrăşăm, o facem şi cu un ghiveci care are ulei. Nu contează tipul de ulei, toate au 900cal/100ml. Iar gustul pe care îl dă mâncării e relativ, mai degrabă e în credința noastră că fără ulei nu se poate”, a completat nutriționistul.

Cu ce poate fi înlocuit uleiul

De asemenea, nutriționistul a explicat cu ce se poate înlocui uleiul pentru a da aromă mâncării. Adaugă sos de roşii, condimente sau ierburi aromatice și vei observa că alimentele vor capăta imediat un gust deosebit. „Economia pe care o faceți în bugetul caloric e uriașă dacă eliminați uleiul de gătit.” Pe lângă o siluetă de invidiat, vei scăpa și de prezența lui Omega 6, care are efect pro-inflamator.Spre final, Mihaela Bilic a venit cu o provocare pentru toată lumea. Dacă vei reuși să renunți o lună la ulei, vei slăbi garantat.

„Vă provoc la o încercare: renunțați o lună la sticla de ulei de gătit şi descoperiți ce gust are mâncarea fără el. Lăsaţi doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate”, a conchis Mihaela Bilic, în postarea de pe pagina sa de Facebook.