Home » Life & Style » Astrologie – Venus în Vărsător 01.02.2021 – 25.02.2021. Fericirea vine din propriile acțiuni; unicitate și libertate

Astrologie – Venus în Vărsător 01.02.2021 – 25.02.2021. Fericirea vine din propriile acțiuni; unicitate și libertate

Astrolog D. Mădă / 09.02.2021, 12:27
Astrologie – Venus în Vărsător 01.02.2021 – 25.02.2021. Fericirea vine din propriile acțiuni; unicitate și libertate

Astăzi mi-am propus să vă vorbesc despre frumos. Atenție, nu acel frumos mult prea idealizat, comercializat, limitat la anumite standarde. Mă gândesc mai bine la frumusețea care vine metaforic din praful de stele și modul cum noi strălucim, în felul nostru, prin ceea ce ne caracterizează și ne dă un țel. Energia frumosului prin lentila Vărsătorului e activă încă de pe 1 Februarie și va continua în felul acesta până pe 25.02.2021. Cu alte cuvinte vibrația Vărsătorului are o întâlnire interstelară cu Venus, Zeița Frumuseții însăși.

Venus în Vărsător 01.02.2021 – 25.02.2021

Este o întâlnire dedicată creației, astfel încât strălucirea fiecăruia să pună accente de lumină acolo unde e bine să ne ancorăm atenția. Acțiunile care ne susțin natura umană, care ne îndeamnă să ne exercităm compasiunea și să acordăm o mână de ajutor, fără împovărarea obligativității sau mândria toxică a egoului.

Pe poziții de ajutori de nădejde vin și Soarele, Mercur Rx, Jupiter, Saturn, iar ca “adversari” se prezintă Uranus în Taur. Aceasta e varianta scurtă bineînțeles, rezumatul prin care sunt înșiruite simbolurile celeste supreme.

Varianta un pic mai detaliată descrie această perioadă pe care o trăim acum ca pe o explozie de curaj, nonconformism, unicitate si libertate, toate de mare anvergură în cadrul relațiilor noastre.

Practic prin această conexiune luna Februarie devine o pasarelă pe care defilează multe surprize și reuniuni.

Vărsătorul ca semn de aer este condus de o energie masculină, ceea ce face ca Afrodita noastră să își piardă din trăsăturile feminine înăscute, fiind focusată și axată pe latura mentală, manifestându-și plăcerile și dorințele folosindu-se de comunicare, fiind mai puțin implicată emoțional.

Venus în Vărsător
Venus în Vărsător

Energiile pe care le traducem analizând parcursul planetelor sunt supuse unor variabile care în final determină amplitutidea la care acestea sunt experimentate. Ele pot rămâne fixate doar pe anumite trăsături, însă în egală măsură pot beneficia și de schimbări și evoluție atât de necesare la nivel personal cât și social. Dacă Venus în Capricorn a pus accentul pe valori și relații sustenabile, construite după norme tradiționale și riguros implementate, acum prin energia Vărsătorului vine să sublinieze conștiința înaltă prin “trecerea timpului în sine”.

Efectele resimțite

Așadar, este de reținut că nu reprezintă o singură valoare supremă, ci solicită a fi înțeleasă prin prizma conjucturilor în care se află. Vărsătorul este tot un semn saturnian ca și predecesorul său, iar cel care conduce ambele energii pune mare preț pe timp și modul cum îi acordăm valoare. Capricornul s-a focusat pe noțiunea de “timp” ca și o dorință de acțiune, iar acum Vărsătorul ne poartă cu bucurie și detașare spre ideea de a transcende acestă noțiune de timp și spațiu.

Venus in Varsator
Venus

Trecerea de la o eră la alta uneori este evidentă, marcată de un eveniment brusc, poate chiar provocator (ex teoria care susține dispariția dinozaurilor în urma impactului cu o cometă). Alteori se petrece în liniște, implicând o adaptare, sau solicitând schimbări de mare anvergură (de ex, perioadele de schimbare a polilor magnetici ai planetei).

De fiecare dată sunt puncte de rezolvat la nivel colectiv, însă această masă este posibilă lucrând serios și responsabil la nivel individual. De folos ar fi să observi în perioada aceasta:

  • Ce combinație din posibilitățile susținute în această perioadă funcționează pentru tine?
  • Care îți mai sunt valorile principale? Dar dorințele, plăcerile și iubirea?
  • Unde regăsești frumusețea în viața ta? În cine ești azi? Și în ce te implici zilele astea?

Până pe 25 Februarie toate acestea își revendică statulul în viață, prin dizolvarea granițelor dintre vechi, conservator și clasic vs libertate, autenticitate și flexibilitate.

Venus în Vărsător ne aerisește spațiul și timpul, deschizându-ne mintea spre acele relații în care fiecare poate să guste din cupa libertății și a expresiei de sine cele mai înalte. Libertatea de a iubi perfecțiunea prin filtrul imperfecțiuni, așa cum suntem, fără măști, standarde sau șabloane cosmetizate pentru că “așa trebuie” sau “dă bine”. Aici intervine ideea de frumos în cea mai pură versiune a sa.

Venus în Vărsător. Fericirea vine din unicitate și libertate
Venus în Vărsător. Fericirea vine din unicitate și libertate

Frumosul există în natură în lucrurile simple, create cu drag și fără a fi forțate. Lucruri care generează frumos în mintea și inimile celorlalți. Fără să cauți frumusețea în oglindă adu-ți aminte care au fost momentele în care ai întâlnit frumusețea. Nu sunt mereu calități fizice, acestea pot fi cu ușurință transformate în măști care cad la prima întâlnire cu egoul, lipsa de compasiune sau dovadă de inteligență.

Situații neprevăzute

Spuneam mai devreme că Venus întâlnește aliați și adversari de această dată, iar faptul că se intersectează cu Uranus în Taur, aparent poate fi perceput ca un moment provocator. Însă cele două energii se regăsesc în recepție mutuală, situație care se traduce prin faptul că Uranus s-a mutat acasă la Venus, iar Venus în casa lui Uranus.

Ai făcut vreodată schimb de case cu cineva? Îți poți imagina ce ar învăța o persoană despre tine dacă ar veni să trăiască pentru o perioadă în locul pe care-l știi ca acasă? Ce ascund culorile din casa ta? Ce te inspiră într-atât de mult încât a ajuns să fie parte din ambientul tău? Cum îți e în casa inimii?

Situații neprevăzute pot avea loc în cadrul parteneriatelor (de orice natură), “furtună” care poate aduce de fapt o reașezare a relațiilor vechi, însă acest aspect implică un efort mai mare din partea ambelor părți. Pentru a putea evolua și a lega relații sustenabile (sau dincontră dezlega relații ajunse la final), este necesar să conștientizăm și să acceptăm că schimbarea este singura constantă din viața noastră.

Venus în Vărsător. Iubirea
Iubirea

Venus va face un schimb frumos de idei și dorințe cu Jupiter, ceea ce poate face ca sprijinul și succesul (Jupiter) să fie asigurat de către acel grup de prieteni lângă care noi ne simțim în elementul nostru (Venus). Cu Mercur Rx care ne îndeamnă să ne gândim de două ori înainte de a zice „hai” și Uranus care ne amintește de interconexiunile lumii, ca o pânză țesută cu multă migală, ne este la îndemână să ascultăm ceea ce intuiția ne transmite. Dacă nu ai un greieraș inteligent precum Pinocchio, și nici obișnuința de a te asculta, de a face o selecție a gândurilor cere ajutorul, și începe să fii mai asertiv pe partea asta.

Nu la întâmplare Februarie este numită Făurar în cultura populară. Anul acesta el chiar susține crearea de frumuseți rare, care sunt la fel de utile ca sarea în bucate, modeste ca armăsarul năzdravan al lui Harap Alb, dar importante ca povestea eroului pe care o ai de parcurs pentru a o putea face auzită.