Home » Life & Style » Ce este bine să mănânci pentru longevitate și sănătate de fier. Secretul e simplu

Ce este bine să mănânci pentru longevitate și sănătate de fier. Secretul e simplu

Manolică Anca / 13.02.2021, 10:13
Ce este bine să mănânci pentru longevitate și sănătate de fier. Secretul e simplu

Procesul natural de îmbătrânire poate fi încetinit dacă alimentăm organismul cu anumite substanțe esențiale care contribuie la regenerarea celulară. Secretele academicianului Ovidiu Bojor pentru o tinerețe fără bătrânețe. Ce este bine să mănânci pentru longevitate și sănătate de fier și care sunt regulile după care ar trebui să te ghidezi.

Ce este bine să mănânci pentru longevitate și sănătate de fier

Ovidiu Bojor, Doctor în Farmacie, membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Medicale din România şi al Academiei de Ştiinţe şi Arte din SUA, a descris în cartea „Ovidiu Bojor, omul care a cucerit vârfurile“ dieta care încetineşte îmbătrânirea. De asemenea, el a vorbit și despre importanța acizilor și a anumitor substanțe nutritive pentru organism. Odată cu trecerea timpului, reînnoirea celulelor se realizează mai lent. De aceea, este foarte important să ajutăm organismul, oferindu-i acizii și antioxidanții care favorizează regenerarea celulelor și prelungesc durata vieții.

Conform cercetărilor, pe parcursul vieții, celulele din organism mor și se reînnoiesc odată la aproximativ 1 an și jumătate-doi ani. În prima parte a vieții, acest proces are loc mult mai rapid și cu o mai mare ușurință, însă, odată cu înaintarea în vârstă, aceste funcții devin mai lente. Acizii nucleici sunt responsabilii pentru regenerarea celulelor și, de aceea, este absolut necesar ca organismul să primească aportul corect odată cu înaintarea în vârstă. Acești acizi nucleici se regăsesc în germeni de grâu, alge marine, fulgi de ovăz, pâine integrală, soia, ciuperci, leguminoase, fasole, mazăre, linte, andive, spanac, în miere şi sucuri de fructe, în produse lactate și ouă. Așadar, a venit și răspunsul la întrebarea „ce este bine să mănânci pentru longevitate și sănătate de fier?”.

Ovidiu Bojor, membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Medicale din România
Ovidiu Bojor, membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Medicale din România

Regulile lui Ovidiu Bojor pentru longevitate

Evită carnea după 40 de ani!

„Carnea conţine în ea moartea animalului ucis. Consumatorii de carne, s-a dovedit, sunt mult mai agresivi. Celebrul medic japonez George Oshawa susţine, de altfel, că hrana ideală pentru persoanele în vârstă ar trebui să constea 60% în cereale nedecorticate, 30% în legume, fructe şi seminţe şi doar 10% în ouă, lapte şi carne”, notează academicianul Ovidiu Bojor.

Regula 8-8-8

Longevitatea nu depinde numai de alimentație, ci, mai degrabă, de un stil de viață complet! Așadar, este nevoie de puțină disciplină în viața fiecăruia. Acesta spune că pentru el a funcținat perfect „regula celor trei opturi: 8 ore de somn,  8 ore de muncă şi 8 ore de odihnă activă”.  Astfel, organismul lui funcționează perfect.

„Studiul mi-a dovedit însă că disciplina muncii, a meselor şi a somnului este favorabilă longevităţii. Eu am instituit regula celor trei opturi: 8 ore de somn,  8 ore de muncă şi 8 ore de odihnă activă. O respect. Când simt că am obosit, mă întind în pat, aplic câteva tehnici din yoga şi adorm atât de profund că pot suna şi telefoanele, nu le aud.

După jumătate de oră, sunt iar proaspăt şi mai pot lucra încă 4-5 ore. Seara, nici nu-mi pun ceasul să sune. Ceasul meu interior funcţionează aşa de bine că e suficient să-mi propun o oră de trezire şi mă trezesc la timp”, a mai spus Ovidiu Bojor.

Cele șapte reguli ale longevităţii:

  1. Regula 8-8-8
  2. Optimism
  3. Alimentaţie corectă
  4. Cultivare mentală
  5. Fără excese
  6. Iubirea faţă de Creator şi faţă de Creaţie
  7. Să dăruieşti mai mult şi să pretinzi mai puţin