Home » Life & Style » Ce rugăciune puternică poți să spui în Postul Paștelui. Alungă toate necazurile din viața ta

Ce rugăciune puternică poți să spui în Postul Paștelui. Alungă toate necazurile din viața ta

Ileana Mladinoiu / 01.04.2022, 12:36
Ce rugăciune puternică poți să spui în Postul Paștelui. Alungă toate necazurile din viața ta

În general, postul este numit de Sfinții Părinți „aripa rugăciunii”, care, la un loc cu milostenia, ridică pe om la tronul lui Dumnezeu, spune părintele Cleopa. Și că postul „ajută pe creștin să facă rugăciunea mai cu ușurință, împacă pe om cu Dumnezeu și ajută mult la dobândirea harului Duhului Sfânt”.

Rugăciunea, o modalitate de curățare a sufletului

În fiecare post se rostesc rugăciuni, cu deosebire în Postul Mare, cel de dinaintea Crăciunului sau al Paștelui. Întrebat care rugăciune este mai puternică, același arhimandrit Cleopa Ilie în cartea „Ne vorbește Părintele Cleopa” (tipărită cu binecuvântarea I.P.S. Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei) ne dă un răspuns care pe unii credincioși i-ar putea surprinde:

„Cea mai puternică rugăciune este rugăciunea scurtă cu suspinul inimii, după mărturia ce zice: Răcnit-am din suspinarea inimii mele…”.

Cu toate acestea, cărțile de rugăciuni au pus accentul pe câteva rugăciuni rostite la necazuri și supărări.

Ce rugăciune puternică poți să spui în Postul Paștelui. Alungă toate necazurile din viața ta

În afară de Rugăciunea puternică făcătoare de minuni către Maica Domnului, despre care am scris într-un alt articol, iată alte două care te pot ajuta să alungi toate necazurile din viața ta:

„Doamne, viforul necazurilor se ridică asupra mea și ape intrat-au până la sufletul meu-dar întru tine este nădejdea mea. Tu cunoști pricina răului ce mă bântuie. La Tine perii capului meu sunt numărați. La Tine, deci, scap și pe tine Te rog să depărtezi de la mine orice rău pierzător de suflet și să-mi ajuți a birui toate ispitele ce mă învăluie-că tu ești întărirea, scăparea și izbăvitorul meu, Hristoase dumnezeule, și Ție slavă înălțăm, tatălui și Fiului și sfântului Duh. Amin”.

Rugăciune în Postul Paștelui
Rugăciune în Postul Paștelui

„Doamne, nori negrii ai nenorocirii se grămădesc asupra capului meu și întristările chinuitoare mă îngrozesc. Dar, desi sufăr, nu cârtesc împotriva Ta, Preabunule, căci Tu ești totdeauna sprijinitorul meu și piatra cea neclintită, pe care sunt întemeiate nădejdile mele. Tu cunoști Dumnezeule, pricinile nenorocirilor și întristărilor mele și îngrijești de soarta mea. Cu toate că sufăr, știu că Tu mă iubești și această încredințare mă încurajează. Plin de nădejde în dragostea și bunătatea Ta nu voiesc să mă biruiască împotrivirile soartei, ci mă voi lupta cu curaj și cred că, având ajutorul Tău, voi ieși biruitor.

Cel ce cârmuiești lumea și soarta muritorilor cârmuiește corabia vieții mele cea izbită de valurile ispitelor, spre liman liniștit. Înțelepciunea Ta să mă povățuiască pururea în calea binelui și a fericirii. Pentru rugăciunile tuturor Sfinților Tăi și ale Preacuratei Maicii Tale. Amin”.

Revenind la Părintele Cleopa, reținem că indiferent de rugăciunea pe care o vei face, crezând că alegerea ta este cea mai potrivită sufletului tău, importantă rămâne predica pentru pilda vieții, prin exemplul personal, „adică prin trăirea după voia lui Dumnezeu și dovedirea prin lucru a celor ce învață cineva”.

Marele Apostol Pavel l-a îndemnat pe ucenicul său, Timotei, ca întru toate să se facă pildă credincioșilor, cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credința și cu curăția. 

Noi, credincioșii, nu trebuie să uităm să ne rugăm dimineața, în timpul mesei, seara, prin rugăciuni scurte, cu umilință, cu lacrimi, din inimă. Apoi, să mergem cât mai des la biserică, să spunem Tatăl Nostru, Crezul, Psalmul 50 pe care suntem datori să le știm pe de rost.

Ileana Mlădinoiu