Home » Life & Style » Ce salariu are un angajat Lidl în România. Suma la care se poate ajunge lunar

Ce salariu are un angajat Lidl în România. Suma la care se poate ajunge lunar

Manolică Anca / 19.11.2020, 17:25
Ce salariu are un angajat Lidl în România. Suma la care se poate ajunge lunar

La începutul anului, când pandemia de coronavirus nu îți făcea simțită prezența chiar atât de puternic, companiile, în special multinaționalele, căutau să facă angajări masive. Printre acestea se numără și Lidl, care estima că în 2020 va angaja încă 1000 de oameni. Iată ce salariu are un angajat Lidl la noi în țară

Ce salariu are un angajat Lidl în România

Odată cu instalarea pandemiei, mulți angajatori au fost nevoiți să-și trimită salariații în șomaj tehnic sau în concedii fără plată, iar de angajări nu a mai putut fi vorba. Dar pare că retailer-ul german nu a fost atât de afectat de această criză.

Compania a deschis, de la începutul anului, peste 17 unități noi, dintre care două sunt relocări. Aceasta este o veste foarte bună pentru pe angajați, care speră și doresc să se bucure, în continuare, de locul lor de muncă.

Potrivit economica.net, începând din luna martie 2020, Lidl a crescut salariile tuturor angajaților. Astfel, cel mai mic venit brut oferit salariaților săi depășește, în medie, 4.000 de lei brut lunar, adică aproximativ 2.500 lei net pe lună. Această valoarea include salariul, tichetele de masă, primele anuale de Paști și de Crăciun, și sporurile primite de angajați, conform oficialilor companiei. Până atunci, cel mai mic venit brut oferit angajaților Lidl era, în medie, 3.500 de lei, adică aproximativ 2.180 de lei net lunar.

Începând cu luna martie 2020, compania Lidl a crescut salariul minim brut al tuturor angajaților
Începând cu luna martie 2020, compania Lidl a crescut salariul minim brut al tuturor angajaților

Mai mult, începând cu anul 2019, Lidl a introdus și o treaptă suplimentară de salarizare pentru lucrătorii din magazine și depozite. Astfel, aceștia au parte de creșteri salariale garantate în primii patru ani de la angajare, în al patrulea an ajungând la un venit total de peste 4.700 de lei brut lunar.

Conform unui anunț de angajare, postat pe 28 octombrie 2020, pe platforma undelucrăm.ro, un angajat pe postul de vânzător, full time, cu mai mult de trei ani de experiență, va avea un salariu net de 2.300 de lei, la care se adaugă tichetele de masă în valoare de 330 de lei. În cazul unui post de asistent manager, cu minim un an de experiență, salariul net oferit este de 2800 de lei, la care se adaugă tichetele de masă în valoare de 200 de lei și un bonus anual de 800 de lei.

Ce sporuri are un angajat Lidl

Lidl, parte a grupului Schwarz, oferă, din acest an, o serie de noi beneficii pentru salariați: dublarea sporului pentru lucrul în zile de sărbătoare legală pentru toți angajații care sunt eligibili, o zi liberă cu ocazia zilei de naștere, o zi suplimentară de concediu pentru cei care au o vechime mai mare de cinci ani în companie, precum și creșteri ale sporurilor speciale.

Angajații Lidl beneficiază și de multe sporuri
Angajații Lidl beneficiază și de multe sporuri

Compaia și-a propus să investească un miliard de lei în România, sumă din care o parte merge către crearea a aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă și extinderea pachetelor de compensații și beneficii pentru angajați, pe lângă extinderea rețelei de magazine.

Retailerul este parte a grupului german Lidl&Schwarz, fiind prezent în 30 de țări din întreaga lume. Deține peste 10.800 de magazine, peste 150 de centre logistice și are peste 287.000 de angajați. În România, compania deține peste 270 de magazine deschise și cinci centre de logistică în care lucrează peste 8.000 de angajați.