Home » Știri » Ce salarii sunt la Cora, în toată România. Ce spun angajații din fiecare oraș

Ce salarii sunt la Cora, în toată România. Ce spun angajații din fiecare oraș

Bucur Ioana / 13.11.2020, 17:37
Ce salarii sunt la Cora, în toată România. Ce spun angajații din fiecare oraș

Fiind unul dintre cele mai mari lanțuri de hypermarketuri din România, cu mii se angajați în întreag țară, Cora este în topul preferințelor celor care își caută un nou loc de muncă. Ce spun angajații din fiecare oraș și ce salarii sunt la Cora, în toată România?

Ce salarii sunt la Cora. Cât câștigă un lucrător universal sau un șef de raion?

Lanțul de hypermarketuri Cora aparține grupului internațional Louis Delhaize, ce are magazine deschise în Franța, Belgia și România. La noi în țară, primul Cora și-a deschis ușile la 1 octombrie 2003, pe locul fostei fabrici de betoane Granitul, în urma une investiții de aproximativ 50 de milioane de euro.

Pentru cei care se întreabă ce salarii sunt la Cora, se pare că veniturile angajaților nu sunt printre cele mai mari. Un lucrător universal poate avea un salariu de 1.800 de lei, la care se adaugă tichetele de masă în valoare de 300 de lei. În acest caz, programul de lucru este de opt ore. Orele suplimentare se vor plăti sau se transformă în zile libere, în funcție de decizia fiecărui angajator în parte.

Dacă vorbim despre un șef de raion la Cora, salariul este de 1.400 de lei, la care se adaugă un bonus lunar de 350 de lei. La această sumă se mai adaugă tichete de masă în valoare de 220 de lei. Există și alte bonusuri pe lună, de 150 de lei, decizia fiind luată de angajator, în funcție de atribuțiile pe care le are de îndeplinit angajatul.

Salariul unui lucrător comercial este și mai mic, câștigând, lunar, 1.250 de lei net. La această sumă se adaugă tichete de masă și, când este cazul, bonusuri.

Ce bonusuri primesc angajații
Ce bonusuri primesc angajații

Ce spun foștii angajați despre condițiile de muncă de la Cora

Foști angajați Cora și-au exprimat părerile cu privire la experiențele trăite în perioada în care au lucrat pentru lațul de hypermarketuri, pe platforma undelucram.ro. În timp ce unii laudă dezvoltarea profesională, faptul că se acordă tichete de masă, prime, contract de muncă pe perioadă nedeterminată, promptitudinea în acordarea salariului, alții vorbesc despre o reticență în mărirea salariilor, sfătuindu-i pe cei din funcțiile de conducere să „fie mai atenți la nevoile angajaților”.

Ce condiții trebuie să îndeplinești dacă vrei să lucrezi la Cora, ca technician de întreținere

– Permisul ISCIR reprezintă un avantaj
– Atenție la detalii, organizare, flexibilitate, adaptabilitate

– Experienţa în domeniul tehnic minimum 2 ani reprezintă un avantaj
– Studii tehnice/cursuri calificare în domeniu

Descrierea atribuțiilor ce revin angajaților pe acest post:

– Interpretează adecvat planurile tehnice pentru instalația electrică, sanitară, anti-incendiu și de frig, sistemul de climatizare
– Contribuie la întreținerea preventivă a echipamentelor și a instalațiilor tehnice– Asigură funcționarea echipamentelor tehnice, realizează reparații de echipamente
– Verifică instalațiile din localurile tehnice și din spațiile comerciale și de producție
– Intervine pentru remedierea anomaliilor/defecțiunilor pentru instalațiile, mașinile, utilajele și echipamentele magazinului.

În România există 11 hipermarket-uri cora — patru în București (Lujerului, Pantelimon, Sun Plaza și Alexandriei), două în Constanța și câte unul în urmǎtoarele orașe: Cluj-Napoca, Baia Mare, Drobeta-Turnu Severin, Bacău, Ploiești. Grupul Louis Delhaize mai deține în România și lanțurile de supermarket-uri Profi și Albinuța.

Tags: