Home » Life & Style » Dieta cu ouă și portocale – păreri pro și contra acestei cure

Dieta cu ouă și portocale – păreri pro și contra acestei cure

Manolică Anca / 18.03.2021, 10:11
Dieta cu ouă și portocale – păreri pro și contra acestei cure

Dieta cu ouă și portocale este o combinație la care nu te-ai fi gândit, însă rezultatele sunt uimitoare. Această cură este o metodă excepțională care te ajută să îți curăți pielea de la interior spre exterior și să scapi de surplusul de grăsime din organism. Iată ce presupune această dietă.

Dieta cu ouă și portocale. Meniu zilnic

Dieta cu ouă și portocale este din ce în ce mai preferată de oameni, fiind cunoscută pentru faptul că ajută pe oricine să scape rapid de kilogramele în plus. Dacă doreșt să slăbești, aceasta poate fi o alegere bună, care are un efect rapid.  Cu toate acestea, trebuie să știi că dieta cu ouă și portocale este un regim destul de restrictiv și drastic pentru organism. Însă, chiar dacă presupune consumul a doar câtorva alimente, se pare că acestea au un efect extrem de benefic asupra organismului. Iată care este meniul pe zile și mese:

Luni:
Mic dejun: 2 ouă fierte, o portocala, o cană de ceai verde
Prânz: un ou fiert, 150 g de pui
Cină: 200 g de pui, iaurt degresat

Marți:
Mic dejun: 2 ouă fierte, un pahar cu suc de citrice
Prânz: 2 portocale, 150 g de carne de pui
Cină: 2 ouă fierte, un grapefruit

Miercuri:
Mic dejun: o portocală, un ou fiert
Prânz: un grapefruit, 200 g carne de vita
Cină: 2 ouă fierte, iaurt degresat

Joi:
Mic dejun: omletă cu ardei și 2 ouă
Prânz: salată verde și 150 g de pui
Cină: un grapefruit, un ou fiert

Vineri:
Mic dejun: o salată cu morcov, ou fierte și o linguriță de iaurt
Prânz: un pahar cu suc de portocale, 3 morcovi nefierți
Cină: un iaurt

Sâmbătă:
Mic dejun: 2 ouă, o portocală
Prânz: un grapefruit, 200 g de carne de vită
Cină: un iaurt degresat

Duminică:
Mic dejun: o omletă cu un ardei
Prânz: un pahar cu suc de portocale, 3 morcovi
Cină: 100 g de pește gătit la aburi

Dieta cu ouă și portocale este destul de restrictivă
Dieta cu ouă și portocale este destul de restrictivă

Păreri pro și contra acestei cure

Ideal ar fi ca înainte de începerea oricărei diete să apelezi la un medic specialist. Acesta te va sfătui ce este cel mai potrivit pentru organismul tău.

Avantaje dieta cu ouă și portocale

Dieta este scăzută în carbohidrați și are un conținut ridicat de proteine, ceea ce va conduce la pierderea masei grase și prevenirea „arderii” musculare. Această dietă este potrivită pentru persoanele active din punct de vedere fizic.

Ouăle de găină sunt unul dintre cele mai hrănitoare alimente, care fac ca senzația de foame din timpul dietei să nu fie așa de puternică. Saturația apare mai repede, lucru care face ca porțiile consumate să fie mai mici. De asemenea, oligoelementele și vitaminele pe care ouăle le conțin sunt extrem de benefice în privința sănătății pielii, unghiilor și a părului.

Dezavantajele dieta cu ouă și portocale 

Numărul mare de ouă și alte alimente proteice exercită puțin mai în exces rinichii și ficatul. Prin urmare, dieta este contraindicată în bolile acestor organe. De asemenea, este posibil ca unora această dietă să nu li se potrivească, de aceea trebuie să fii foarte atent la felul în care te simți pe parcursul acesteia.

Lipsa de fibre și excesul de proteine ​​pot duce la probleme digestive, constipație. Riscul apariției acestora poate fi redus prin consumul fibrelor vegetale. De asemenea, fiindcă dieta limitează destul de multe elemente benefice pentru funcționarea normală a organismului, se recomandă administrarea de multivitamine.

Dieta este destul de rigidă și nu trebuie urmată de mai multe ori pe an. După ce se încheie regimul, trebuie să îți monitorizezi starea de sănătate.