Home » Life & Style » Familia Regală Britanică, acuzată de rasism de Meghan Markle. Ce spune ministrul pentru drepturile copilului

Familia Regală Britanică, acuzată de rasism de Meghan Markle. Ce spune ministrul pentru drepturile copilului

Manolică Anca / 08.03.2021, 17:37
Familia Regală Britanică, acuzată de rasism de Meghan Markle. Ce spune ministrul pentru drepturile copilului

Meghan Markle a rupt tăcerea și a făcut o serie de dezvăluiri șocante în interviul pe care i l-a acordat jurnalistei americane de televiziune, Oprah Winfrey. Familia Regală Britanică a fost acuzată de rasism de Meghan Markle în cazul lui Archie.

Familia Regală Britanică, acuzată de rasism de Meghan Markle în cazul lui Archie

Duminică noapte a fost transmis mult așteptatul interviu pe care Meghan Markle, Ducesa de Sussex, și Prințul Harry al Marii Britanii l-au acordat postului de televiziune CBS. Familia Regală Britanică a fost acuzată de rasism de către Meghan Markle în cazul lui Archie. Micuțul nu a primit titlul de Prinț, deși i s-ar fi cuvenit acest lucru, în urma căsătoriei dintre părinții lui.

Ducesa pare mai hotărâtă ca niciodată să dea cărțile pe față și să spună lumii întregul adevărul. Mai mult, Meghan a spus că nu îi mai pasă de riscul de a pierde tot în urma acestui interviu, pentru că, oricum, au pierdut multe. Toate aceste acuzații au cântărit extrem de greu, mai ales că au fost făcute în prezența prințului Harry, lucru care diminuează semnficativ șansele ca acesta să se mai împace cu familia Regală.

Micuțul Archie nu a primit tilul de Prinț la naștere
Micuțul Archie nu a primit tilul de Prinț la naștere

Motivul pentru care copilului i-a fost refuzat titlul de Prinț este legat de faptul că familia Regală se temea că micuțul ar putea avea pielea colorată, iar un moştenitor de rasă mixtă era privit ca o adevărată problemă. Mai mult, ea a declarat că a avut gânduri sinucigașe și a dorit să caute ajutor la specialiști, însă i-a fost refuzat acest drept. Acum, ea face acuze dure la adresa Casei Regale, lăsând să se înțeleagă că fiul ei a fost discriminat pe criterii rasiale.

„Ei nu au vrut ca el să fie prinţ. Au existat conversaţii despre cât de închisă ar putea fi culoarea pielii lui atunci când se va naşte”, a mărturisit Meghan Markle, în cadrul interviului.

Ce spune ministrul pentru drepturile copilului

În urma acestor dezvăluiri ale ducesei, ministrul pentru drepturile copilului de la Londra, Vicky Ford, a reacționat luni față de acuzațiile acesteia în ceea ce privește rasismul. Deși a admis că nu a văzut interviul difuzat în cursul nopții, în SUA, acesta a susținut că nu există loc pentru astfel de atitudini discriminatorii în societatea britanică.„Categoric nu există loc pentru rasism în societatea noastră şi cu toţii trebuie să lucrăm împreună pentru a-l opri”.

De asemenea, secretarul pentru Educaţie, Kate Green, a declarat pentru Sky News: „Într-adevăr tulburător, şocant şi dacă există acuzaţii de rasism, m-aş aştepta ca acestea să fie tratate de palat cu cea mai mare seriozitate şi investigate în totalitate”.

Familia Regală Britanică, acuzată de rasism de Meghan Markle în cazul lui Archie
Familia Regală Britanică, acuzată de rasism de Meghan Markle în cazul lui Archie

Palatul Buckingham nu a dorit să comenteze aceste acuzații, însă a transmis că regina Elizabeta a II-a nu va urmări interviul, care avea să fie difuzat pe 7 martie în Marea Britanie.

În același interviu cu Oprah Winfrey, Ducii de Sussex au făcut public și sexul viitorului copil pe care-l așteaptă: o fată. „Să ai unul sau doi, dar să ai un băiat și apoi o fată. Ce ai mai putea cere?”, a spus entuziasmat Prințul Harry. Meghan Markle și soțul său locuiesc în prezent în California, SUA, după ce s-au retras din postura de membri superiori ai Familiei Regale din Marea Britanie, la începutul anului trecut.