Home » Life & Style » Luna Martie, simboluri mai puțin știute și legătura cu vibrația cifrei 3

Luna Martie, simboluri mai puțin știute și legătura cu vibrația cifrei 3

Astrolog D. Mădă / 12.03.2021, 11:07
Luna Martie, simboluri mai puțin știute și legătura cu vibrația cifrei 3

În timpurile supremației Imperiului Roman, calendarul era constituit din 10 luni, iar anul nou era considerat la începutul lui Martie (lat. Martius). Romanii asociau perioada lui Martie ca momentul oportun de a reporni la război, motiv pentru care luna poartă numele zeului războiului, Marte, unul din cele mai importante zeități ale culturii romane.

Martie, semnificații

În unul din miturile privind originea romanilor, Marte ar fi fost tatăl lui Romulus și Remus, cei doi gemeni care au fondat o nouă civilizație pe colinele Romei.

Festivaluri dedicate acestui zeu aveau loc atât primăvara, cât și toamna, cu alte cuvinte în perioadele când se putea porni la război și când acesta era oprit din cauza iernii și vremurilor potrivnice campaniilor militare.

Interesant este faptul că, aparent, la început Marte era un zeu mai mult asociat fertilității și agriculturii, ulterior devenind zeul reprezentativ al poporului roman, prin asocierea cu forța războinică. În plus, din punct de vedere astrologic, noul an începe odată cu echinocțiul de primăvară, el fiind regăsit și în cultura românească ca perioada de început, când se reîncepe munca agricolă.

Luna Martie. Trifoiul
Luna Martie

Planeta Marte și-a primit numele prin asociere cu culoarea roșiatică a solului care amintea de război și vărsarea de sânge, iar Lunile planetei poartă numele fiilor pe care Marte i-a avut cu Venus, anume Phobos (tradus drept frică/fobie) și Deimos (tradus drept teroare).

În natură, printre copacii simbolici pentru luna Martie se numără frasinul, salcia plângătoare sau chiar alunul, fiecare cu simbolurile sale privind nevoia de purificare, de conectare la esența divină și propria intuiție. Metaforic, natura ne invită să ne identificăm propriile puncte forte, cele care ne susțin coloana vertebrală, care ne ajută să an de an să beneficiem de energia regeneratoare a acestui moment.

Un exercițiu folositor este să vorbești liber, timp de 2-3 minute despre punctele tale forte. Sau să faci o listă cu top 10 puncte forte personale (dacă lista de 10 e mult prea ușor de realizat, poți adăuga un set de încă 10 și să insiști când devine din ce în ce mai dificil de specificat puncte forte/atribute personale).

Simboluri și semnificații

În limbajul florilor, narcisele galbene sunt la rang de cinste alături de faimoșii vestitori ai primăverii, ghioceii delicați. Narcisele, flori asociate prosperității și norocului sunt de oferit în buchete generoase, niciodată singure, iar simplitatea și coloritul lor viu vor aduce o notă revigorantă oricărei încăperi/grădinițe de flori.

Trifoiul, mult căutat cu ale sale 4 foi, este de asemenea un simbol al lunii Martie, în Irlanda el fiind asociat sărbătorii Sf Patrick. El ne aduce aminte de propria putere, forță a voinței, sub crezul că norocul ni-l clădim iar medaliile sunt laude aduse efortului depus cu loialitate.

În rânduirea actuală a calendarului, Martie este a treia lună din an, număr specific planetei Jupiter cunoscută drept o planetă guvernatoare a adevărului, cunoașterii, succesului, bogăției și prosperității. Prin asociere cu vibrația numărului 3, putem spune că luna Martie are ceva jucăuș, expresiv, simplu, vizionar.

Semnificația cifrei 3
Semnificația cifrei 3

Semnificația cifrei 3

3 este un număr care în egală măsură susține comunicarea și evenimentele sociale, motiv pentru care discursurile pe care le oferim în această perioadă pot beneficia de carisma noastră și de mai multă claritate în exprimare.

Practic este o energie care lucrată cum trebuie poate aduce multe rezultate benefice. Cu toate acestea, extrema sa implică capcana procrastinării, astfel că ni se cere să fim asertivi cu intențiile noastre, să ne creăm o disciplină și ancore care ne reamintesc de beneficiile și motivul pentru care vrem să întreprindem ceva anume.

A avea un jurnal în care să notezi progresul înregistrat, cât și ce pași îți mai rămân de făcut se poate prezenta drept o idee practică. De asemenea, a rămâne mereu în contact cu imaginea de ansamblu a proiectului demarat face minuni, mintea subconștientă fiind pusă în permanență în alertă cu acțiunea necesară reușitei. Un vision board realizat sub îndrumarea unui coach poate fi un cadou practic pe care ți-l faci la început de primăvară, de motivație și planificare.

Acvamarin
Acvamarin

Iar dacă te afli în pană de idei pentru cadoul celor născuți în luna Martie, o brățară sau un pandantiv cu acvamarin (en aquamarin) poate fi un cadou inspirat. Șarmul său este delicat, promovând iubirea, expresivitatea creativă, stare de sănătate, fericire și speranță.

Tags: