Home » Life & Style » Lună Nouă în Pești 13.03.2021 – Idei practice de cum să beneficiem de energia ei

Lună Nouă în Pești 13.03.2021 – Idei practice de cum să beneficiem de energia ei

Astrolog D. Mădă / 12.03.2021, 15:52
Lună Nouă în Pești 13.03.2021 – Idei practice de cum să beneficiem de energia ei

Ce poate fi mai frumos decât tabloul oferit de momentul când natura revine la viață, totul în jurul nostru înflorește și prinde culoare, un limbaj “mut”, dar plin de simboluri și sens adus de EA primăvara. Din punct de vedere astral, Universul ne animă începutul de primăvara printr-o superbă Lună Nouă în Pești pe data de 13.02.2021. Acest semn care are ca și cuvinte cheie finalitatea, iluzia, dizolvarea, intuiția, conexiunea cu sinele nostru superior, iubirea necondiționată, contemplarea, compasiunea, empatia.

Lună Nouă în Pești 13.03.2021

Ce tip de intenții ne putem seta sub lumina acestei luni, pentru a vedea rezultate peste 6 luni, la evenimentul de Lună Plină în Pești. Pe principiul după faptă și răsplată, în stadiul de început în care ne aflăm dispunem de forțe proaspete, de posibilitatea de a accesa energia momentului, de a ne asculta intuiția și a elimina tot ce nu mai folosește Noului.

Un dialog cu invitații de onoare vă poate ajuta să înțelegeți mai bine cum funcționează energia acestui eveniment astral. Participanții sunt Venus (relații, iubire, plăceri, artă, valori), Neptun (iubirea necondiționată, intuiție, imaginație, vis, iluzie) în Pești cel care conduce acest semn și Pluton(transformare, subconștient, voința divină) în Capricorn care susține benefic această lună nouă.

Lună Nouă în Pești 13.03.2021
Lună Nouă în Pești

Luna Nouă savurând din cupa sa cu nectar din florile iubirii, se adresează celor din salon: „Vai, cât de minunate sunt Primăverile. Câte semințe se pot sădi acum, și nu mă refer doar la culturile de pe câmp sau florile din grădinile oamenilor! Cum putem conștientiza mai bine și crea limite sănătoase în legătură cu dorințele/emoțiile noastre care pot avea ca temă “așteptare vs concret” , “ideal vs realitate”, spre a ne putea onora timpul și evoluția?”

Neptun și Venus fini observatori, o aprobă. „Poate ajută să profităm de faptul că este o perioada bună pentru introspecție, de petrecut timp cu noi înșine. Iertarea este antidotul acestui moment(fie că vorbim despre propria persoana sau ceilalți), împreună cu dizolvarea atașamentelor toxice care ne pot bloca propria evoluție. Este important să acceptăm că sunt momente/situații când orice început înseamnă un final și orice final înseamnă un început.”

„Unde și cât de mult îți sunt respectate, apreciate valorile prin ceea ce faci, prin cine ești astăzi?” intervine Venus. Știi foarte bine că Peștii devin una cu ceilalți, sunt plini de empatie, simt totul fie că vorbim de lumină sau întuneric, bun sau rău, adevăr sau iluzie. Ei se preling și avansează unde îi duce valul colectiv. Energia acestui semn poate deveni cea mai provocatoare dacă ne lăsăm conduși de negare, ignoranță sau false iluzii.

Prin urmare, în cazurile în care întâmpini obstacole și dificultăți, observă dacă modul cum evaluezi situația este cel mai corect.

Cum ne influențează

„Te poți gândi că dispui de un bun catalizator pentru a indentifica care sunt acele zone sau situații personale care au nevoie de ordine, siguranță, ce credințe/comportamente actuale sunt limitative pentru a putea evolua, de a găsi un echilibru între material și spiritual” adaugă ferm Pluton.

Ce faci când vrei să te relaxezi/detașezi? Și cum te simți în urma ritualului tău propriu de relaxare? Simți atunci că poți muta munții din loc? Că visurile tale sunt realizabile? Că ești plin de energie, putere, curaj și determinare?

Cu Neptun și Venus alături de Luna Nouă avem ocazia de a identifica noi resurse inventive/creative, pe principiul “out of the box” adus de Mercur în Vărsător, și de a pune astfel în practică noile idei/dorințe descoperite pe tărâmul imaginar și speranța că “Dumnezeu ne-a auzit rugăciunea”.

Partea provocatoare a acestei alinieri poate apărea asupra relațiilor si resurselor de orice natură, dacă rămânem prinși sub vraja “ochelarilor roz la ochi”. Esențial este să rămânem ancorați în realitate, pentru a conștientiza că “cheia către obținerea puterii personale constă în sinceritatea față de sine și în a avea îndeajuns de multă încredere în idealurile noastre înalte pentru a ne urma țelurile cele mai îndrăgite.”

Lună Nouă în Pești 
Lună Nouă

Recomandări prețioase

Iată 3 idei simple, pe care le poți aplica încă de pe acum.
1)    Lucrează cu chakra ta sacrală, prin meditație, respirație și afirmații pe care mintea le poate valorifica.
Ca punct energetic aceasta este localizată în partea inferioară a abdomenului, ușor deasupra celei rădăcină. Deciziile pe care le luăm pentru a produce schimbări în viața noastră și a beneficia de mai multă armonie, intră în atributele chakrei secundare. Sub culoarea portocalei, cu gust de vanilie, fructul pasiunii sau semințe de susan, și în armonia notei La, această chakră ne ajută să ne echilibrăm existența într-un flux de tipul yin-yang.

Realizează o selecție a afirmațiilor pe care ți le spui, sau a vocabularului cu care te descrii. Afirmațiile negative vor reîntări emoțiile de vibrație joasă, care ne crează dureri fizice, ne blochează energetic și ridică multe dificultăți. Mintea subconștientă e un univers fascinant de studiu și explorare, ea nu reușește să distingă negațiile de ideile pozitive, însă acceptă imediat ideile active și noțiunile exprimate la timpul prezent.

Amintește-ți des că „Sunt o persoană creativă” „Mă bucur de viața mea/Îmi place viața mea” „Am încredere în mine” „Am încredere în ceilalți” „Mă bucur de ziua de azi” „În momentul de față apreciez/sunt recunosctor pentru…”

2) Începe de pe acum „curățenia de primăvară” purificând (cu batonul preferat de palo santo, salvie sau bețișoare din plante ayurvedice) casa, spațiul în care lucrezi, cristalele pe care le ai prin preajmă.

Învață să aplici proprietățile cristalelor și mineralelor specifice sezonului: acvamarin, carnelian, piatra soarelui, ametistul și fluoritul violet.

Cu un acvamarin reflectă asupra propriei creativități, a artei pe care o poți crea cu mâna ta (nu sunt absolut deloc necesare studii în domeniu, ci un flux de emoții sincere și plăcere pentru hobby-ul ales). Sub inspirația culorii calde a pietrei carnelian/cornaline te poți gândi mai des la cum îți dorești să fii, imediat urmat de ce ai putea face azi pentru a integra măcar o celulă din acea persoană minunată. Apoi o piatra soarelui va solicita să vii cu idei concrete, pragmatice, prin care valorile tale să prindă rădăcini în acțiunile zilnice.

Ritual Lună Nouă în Pești
Ritual Lună Nouă în Pești

Ametistul activează conștientizarea forței spirituale, îți aduce în prim plan natura umană și dă voce intuiției acolo unde aceasta nu reușește să se facă auzită. Ideal în această perioadă este să îți pui întrebări, să te gândești foarte bine la ce îți dorești de la viață și cei ai de dăruit la rândul tău. Cu cât mai multe detalii posibile.

Iar atunci când te lovești de „nu știu”, caută o imagine reprezentativă, o secvență dintr-un film sau un pasaj din cartea preferată. Întotdeauna exista și alte variante de răspuns, mult mai bune decât „nu știu”.

În cele din urmă, fluoritul violet ajută la concentrare și la dezvoltarea intuiției. Pentru fiecare persoană această intuiție se manifestă într-un fel anume. Nu este externă precum vocea conștiinței lui Pinochio, însă e a noastră, o recunoaștem atunci când luăm o decizie importantă și suntem convinși de utilitatea ei.

Uneori ni se face pielea de găină gândindu-ne la potențialul acțiunilor noastre, alteori avem fluturi în stomac sau zâmbim tot timpul, atât de strălucitor încât devine contagios. Și genul ăsta de zâmbet contagios ar trebui să acapareze mapamondul, nu crezi?

Acestea sunt doar câteva sugestii pentru cum să întâmpinăm Luna Nouă în Pești. Important e să aplici acele tehnici care funcționează pentru tine, pe care le-ai testat cu încredere. Și reține că a alege să nu faci nimic, va continua alimentarea răspunsurilor de tipul „nu știu”!