Home » Life & Style » Prăjitura Snickers cu 6 ouă. Lista de ingrediente și pașii necesari pentru o prăjitură ca la cofetărie

Prăjitura Snickers cu 6 ouă. Lista de ingrediente și pașii necesari pentru o prăjitură ca la cofetărie

Ileana Mladinoiu / 28.12.2021, 11:02
Prăjitura Snickers cu 6 ouă. Lista de ingrediente și pașii necesari pentru o prăjitură ca la cofetărie

Puțini sunt cei care nu știu ce sunt batoanele Snickers și care să nu le fi savurat gustul lor delicios. Prăjitura Snickers imită perfect batonul cu acest nume, de unde vine și denumirea.  De la început vă spunem că prăjitura Snickers nu are culori artificiale, ceea ce este un lucru bun. O diferențiază de multe alte deserturi, grație blatului fraged, cremei spumoase cu unt de arahide, caramelului și glazurii de ciocolată.

Prăjitura Snickers cu 6 ouă. Ingrediente și mod de preparare

Lista de ingrediente

Pentru blat:

  • 6 albușuri de ou;
  • 150 de g de zahăr;
  • 250 de g de nuci tocate mărunt (râșnite);
  • 4 linguri de făină.

Pentru cremă:

  • 6 gălbenușuri;
  • 2 ouă întregi;
  • 200 de g de zahăr;
  • un pachet de unt (200 de g);
  • 2 lingurițe de cacao (opțional);
  • o cană plină de nuci sau alune tăiate bucăţele;
  • 200 de g de ciocolată albă, respectiv 200 de g de ciocolată amăruie

Paşi de urmat pentru o prăjitură ca la cofetărie

Blatul seamănă foarte mult cu pricomigdalele, așa că rețeta poate să vă fie cunoscută. Se bat spumă albuşurile, se adaugă zahărul şi se bate din nou până se întărește foarte bine. Se incorporează nuca şi făina încet, astfel încât să nu distrugem compoziţia.

Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la cuptor la foc mediu până se rumeneşte uşor. De praf de copt nu e nevoie. Blatul iese pufos şi aerat. Peste blatul de bezea şi nucă se toarnă ciocolata albă topită la bain-marie. Se poate răzui ciocolata albă, pe care o veţi păstra la rece.

Se scoate blatul fierbinte din cuptor, se presară uniform fulgii de ciocolată albă. Apoi se nivelează cu o lingură.

Pentru crema caramel

Cei ce iubesc gustul de caramel pot să nu mai adauge cacao. Se topeşte la foc mic jumătate din cantitatea de zahăr. După ce zahărul s-a caramelizat se pune untul tăiat bucăţele şi se lasă să fiarbă. Daca vă faceţi griji că vor rămâne bucăți tari de zahăr caramelizat, aflaţi că după ce va fierbe untul acestea se vor dizolva complet.

În crema caramel se adaugă gălbenușurile şi cele două ouă bătute bine cu restul de zahăr. Se ţine pe foc mic, amestecând mereu. Opțional adăugați cacao. Uşor, uşor, crema se va întări. Se lasă la răcit, timp în care tocăm nucile/alunele, dar nu prea mărunt, ca să le simţim.

După ce s-a răcit crema acoperim ciocolata albă cu nucile tocate şi turnăm crema caramel. Nivelăm, apoi dăm din nou la rece. Topim ciocolata amăruie la bain-marie şi acoperim cu ea ultimul strat al prăjiturii, anume stratul caramel. Prăjitura se va tăia rece şi se va separa.

Prăjitura Snickers este foarte gustoasă, consistentă, de aceea te poţi sătura cu o singură bucată. Cineva pe un forum culinar spunea că o mănânci cu tot cu farfurie, aşa este de delicioasă. Se poate prepara pentru tot felul de evenimente. Prăjitura Snickers ca la cofetărie a făcut rapid înconjurul lumii.